Extra geld verdienen vanuit huis: zo doe je dat

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Je hebt de wens om extra geld te verdienen vanuit huis. Misschien wel omdat je merkt dat je aan het einde van je salaris nog een stukje maand overhoudt, of je wil bouwen aan financiële zekerheid. Het leven wordt steeds wat duurder, dus is het zeker slim om stappen te zetten om meer geld te verdienen.

In dit artikel zet ik verschillende mogelijkheden voor je op een rij waarmee je extra geld kunt verdienen. Het zijn manieren waarvoor je wel in actie moet komen. Het komt je niet vanzelf aanwaaien. Maar door je tijd en aandacht te besteden aan een (of meerdere) van deze manieren, verdien je op den duur extra geld. 

Waarom wil je veel geld verdienen?

Veel geld verdienen is voor velen een droom. Maar de reden is voor iedereen weer anders. Daarnaast betekent het begrip ‘veel’ voor iedereen weer wat anders. Ga daarom eerst bij jezelf na waarom je veel geld wil verdienen. Is dit omdat je jouw hypotheek wil aflossen, meer financiële vrijheid wil ervaren of omdat je wil reizen? Andere redenen om meer geld te willen verdienen zijn bijvoorbeeld meer zekerheid, een toekomstbestendig leven en meer geld voor je onderneming. 

Met het dieper ingaan op waarom het belangrijk voor je is om extra geld te verdienen thuis kom je tot de kern. Je komt achter je drijfveer om veel geld te willen verdienen en ook hoeveel geld je dan wil verdienen. Want hoe hoog is je hypotheekschuld nu? Wat heb je nodig om financiële vrijheid te ervaren? En hoeveel geld heb je nodig om te reizen? Elk doel heeft weer een andere uitkomst. Je kijkt dus niet alleen naar veel willen verdienen, maar precies naar hoeveel je wil verdienen en waarom. 

Hoe kan ik extra geld verdienen vanuit huis?

Nu je weet waarom je meer geld wil verdienen en hoeveel je wil verdienen, kom je bij de volgende stap: de manier(en) waarop je extra geld wil verdienen. Zo kun je geld verdienen met enquêtes invullen. Het is een hoop werk, waar je relatief weinig mee verdient. Wil je het echt goed aanpakken? Dan kun je beter geld verdienen door middel van: 

Investeren of beleggen is niet zonder risico. Het heeft, net als de andere opties, tijd nodig en je kunt je hierover het beste goed laten informeren.

Affiliate marketing

Als je nog niet zo goed weet wat affiliate marketing is, lees dan eerst het artikel:Wat is affiliate en hoe verdien je er geld mee? Kort door de bocht: je maakt reclame voor bedrijven en je krijgt hier een vergoeding voor. Deze reclame maak je bijvoorbeeld op je eigen website, door een review te schrijven over een bepaald product. Of door een blog te schrijven waarin je producten naar voren laat komen. Je zet dan linkjes in je teksten naar bijvoorbeeld bedrijven die kleding, meubels, e-books, cursussen, een zorgverzekering of energiecontract verkopen. Als affiliate bepaal je zelf wat je promoot en hoe je dit doet: op je blog of met een advertentie op Facebook of Instagram. Bekijk ook het artikel Affiliate Marketing Leren? Dat doe je met deze cursussen en ontdek welke twee cursussen het beste zijn. 

Online cursus of training geven

Als ondernemer heb je veel kennis over de diensten of producten die je levert, maar ook over het proces om ondernemer te worden. Deze kennis kun je tegen betaling delen via een online cursus of online training. Het is een fijne manier om extra geld te verdienen in de avonduren. Je kunt de video’s voor je cursus opnemen wanneer jij daar tijd voor hebt. Dus ook ’s avonds. Voor de online trainingen die je live geeft, hebben de meeste mensen ook pas ‘s avonds na hun werk tijd om ze te volgen. Wanneer je eenmaal een online cursus hebt staan, betekent dit niet dat je klaar bent. Het is geen automatische kassa. Je moet blijven werken aan je online cursus om deze te verbeteren en verder te ontwikkelen. 

Wil je weten hoe je jouw online aanbod kan positioneren in de markt en hoe jij daar meer impact en meer omzet mee kan realiseren? Als Business Strateeg help ik ambitieuze ondernemers die willen doorgroeien naar de top van hun markt met een business- en verdienmodel waardoor zij meer tijd en vrijheid gaan creëren. Lees meer over mijn succesformule voor een ongelimiteerd vrij leven.

Investeren in edelmetalen

Wanneer je aan online geld verdienen denkt, denk je vast niet aan investeren in edelmetalen. Toch kan het een prettige manier voor je zijn. Het is mogelijk om te beleggen in de grondstoffen zilver, goud, palladium, platina en andere edelmetalen. Je hebt het edelmetaal dan niet in eigendom, maar je kunt wel speculeren op de waarde van zilver. Het is een manier waarop je extra geld kunt verdienen thuis; je hoeft er de deur niet voor uit.

Geld verdienen online: investeren in crypto

Crypto is digitaal geld wat je niet in je hand kunt houden. Je bewaart het in een digitale portemonnee. Crypto is de digitale weergave van een waarde, welke je elektronisch kunt overdragen, opslaan of verhandelen. Hoe meer je crypto waard is, hoe meer je er dus voor krijgt als je ze verhandelt. De afgelopen jaren is de populariteit van het investeren in crypto alleen maar gestegen. Er zijn verschillende crypto’s. Deze crypto’s worden momenteel het meest gekocht

Beleggen in aandelen

Door te beleggen in aandelen, koop je een stukje eigendom van een bedrijf. De koers van dit aandeel kan stijgen, dalen of gelijk blijven. Het hangt allemaal af van de verwachting van de beleggers over de toekomst van het bedrijf. Door te beleggen in bedrijven met groeipotentie heb je meer kans op een succesvolle uitkomst. Online leren beleggen doe je het beste met behulp van een expert. 

Extra geld verdienen vanuit huis: investeren in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een redelijk veilige manier van investeren. Zo heeft iedereen een dak boven zijn hoofd nodig en er komen steeds meer mensen op onze wereld bij. Investeren in vastgoed zorgt meestal voor een groot rendement: je bezit kan in waarde stijgen en je kunt het tussentijds verhuren. Onder vastgoed vallen niet alleen huizen, maar ook:

  • Residentieel vastgoed, zoals studenten- en seniorenwoningen
  • Commercieel vastgoed, dit zijn kantoren, vakantiewoningen en fabrieken
  • Garageboxen of parkeerplaatsen
  • Grond

Er zijn allerlei manieren om te beleggen in vastgoed. In het artikel Hoe kun je met een klein bedrag beleggen in vastgoed? lees je er alles over. 

Meer geld verdienen door productiever te werken

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is er nog een manier om meer geld te verdienen. Door slimmer te werken. Niet door harder te werken dus, maar door slim je tijd te verdelen. Daarvoor stel je jezelf concrete vragen, om erachter te komen welke werkzaamheden jou het beste resultaat op te leveren. Kijk ook eens kritisch naar je verdienmodel. Houd je bijvoorbeeld nog steeds uurtje-factuurtje aan? Je kunt eens gaan nadenken over meerdere inkomstenbronnen binnen je bedrijf. 

Om deze groeistap te maken, is het slim om een Business Strateeg in de hand te nemen. In het Programma Unlimited Freedom komt dit onderwerp exclusief aan bod. Tijdens dit programma ga je als ondernemer flink aan de slag om je bedrijf als stevig MERK in de markt neer te zetten, je aanbod te vermarkten en je marketingmachine voor je te laten werken. 

Ben jij een ambitieuze ondernemer en wil meer geld verdienen door niet harder, juist slimmer te ondernemen, zodat jij door kan groeien naar de top van jouw markt?

Zet jezelf neer, ijzersterk gepositioneerd, zodat jij wordt opgemerkt door jouw topklanten. Niet meer hoeft te overtuigen, jouw klanten zijn overtuigd van jou en jouw niet-te-evenaren aanbod.

Strategisch vernieuwend blijven om altijd de meeste waarde aan jouw klanten te kunnen bieden, waardoor jouw waarde en je waardegedreven prijzen stijgen en jij winstgevend kan doorgroeien naar de top van jouw markt.

Winst in tijd, impact en omzet, zodat jij jouw dromen kan waarmaken en je dromenleven kan leven.

Ik ben Gerdi Hulsink, Strategisch Business coach, Positioneringscoach en expert voor ambitieuze ondernemers die willen doorgroeien naar de top van hun markt op een niet-te-evenaren en strategische manier.