Wat is affiliate marketing en hoe verdien je er geld mee?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Waarschijnlijk begrijp je in de basis hoe affiliate marketing werkt. Misschien heb je korte uitleg van iemand gehad of advertentie voorbij zien komen. Mogelijk heb je zelfs een affiliate gesproken. Dit is iemand die zelf affiliate marketing als verdienmodel inzet. Maar weet je ook precies hoe mensen met affiliate marketing geld verdienen? 

Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij de affiliate een commissie ontvangt over ieder product of dienst dat door zijn of haar inspanningen verkocht wordt. Als jij samenwerkt met Coolblue en je zorgt ervoor dat iemand die je kent bij Coolblue een koelkast koopt, krijg jij daar van Coolblue een vergoeding voor. Dat is affiliate marketing. 

Inhoudsopgave

In de praktijk werkt het allemaal natuurlijk een stuk technischer. We richten ons in dit artikel namelijk exclusief op online affiliate marketing. Een belangrijk voordeel van online affiliate marketing is dat het eindeloos op te schalen is. Je hoeft niet zelf de deuren langs. Dag en nacht kunnen mensen jouw website(s) bezoeken en op basis van jouw aanbevelingen producten kopen bij een bedrijf waarmee je samenwerkt. Dat wil zeggen dat je dus ook dag en nacht geld kunt verdienen met affiliate marketing. 

Klinkt niet verkeerd toch?

Je begrijpt daarom ook wel waarom affiliate marketing op het internet zo populair is. Duizenden Nederlandse ondernemers verdienen hier al jaren hun brood mee. 

Ik weet wel zeker dat je nu meer over affiliate marketing te weten wilt komen. Ik leg je daarom uitgebreid uit wat affiliate marketing is en hoe je er geld mee kunt verdienen. Ook vertel ik je hoe je vandaag nog met affiliate marketing kunt beginnen. In Nederland zijn er namelijk een aantal cursussen die je van begin tot eind uitleggen hoe je een succesvolle affiliate kunt worden. 

Affliate Marketing Revolutie_online geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen op het internet met Affiliate Marketing.

Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

Ontdek het hier!

Wat is affiliate marketing?

Je hebt al een korte affiliate marketing uitleg gehad waarmee je in de basis affiliate marketing begrijpt. In de praktijk gaat affiliate marketing echter verder dan veel mensen denken. Vooral op het internet is affiliate marketing veelzijdig en op tal van manieren in te zetten. Dat is mooi, want daardoor kun je op veel verschillende manieren geld met affiliate marketing verdienen. 

Laten we op de meest uitgebreide manier naar affiliate marketing kijken. 

Affiliate marketing is een manier voor bedrijven om andere mensen hun producten of diensten te laten promoten. Alleen als een product verkocht wordt, hoeft een bedrijf een vergoeding aan de promotor af te dragen. Deze promotor noemen we in de praktijk dus een affiliate. 

Binnen vrijwel iedere branche kun je affiliate marketing tegenkomen. Geschat wordt dat meer dan 80% van de webshops een eigen affiliate marketing programma hebben. Affiliates kunnen zich doorgaans eenvoudig bij zo’n programma aanmelden en direct beginnen met het promoten van het productaanbod. 

De populairste producten en diensten om te promoten, kunnen in drie categorieën onderverdeeld worden:

 1. Fysieke producten zoals elektronica, kleding en meubels
 2. Digitale producten e-books en cursussen
 3. Contracten en verzekeringen zoals een energiecontract of zorgverzekering

Als affiliate kun je zelf kiezen wat je promoot en hoe je dat doet. De meeste verkopers kijken puur naar de omzet die jij hun oplevert. Of je dat nu doet door een website over huisdieren te maken waar je dierenvoeding promoot of door op Facebook te adverteren. 

Hoe verdien je er dan precies geld mee?

Wat goed is om te weten, is dat er alles aan wordt gedaan om het verkoopproces zo goed mogelijk meetbaar te maken. Dat is heel belangrijk, want dat zorgt ervoor dat de verkoper weet wie voor een specifieke verkoop gezorgd heeft. Voor jou natuurlijk ook, want jij weet dan wanneer je recht op een vergoeding hebt. 

De verschillende affiliate marketing netwerken, zoals TradeTracker, PayPro en Awin, krijgen telkens een seintje als er dankzij een affiliate een product bij een verkoper verkocht is. Vervolgens zoekt het affiliate marketing netwerk automatisch op om welke affiliatie het gaat. De vergoeding waar de affiliate recht op heeft, wordt vervolgens automatisch uitgekeerd. Het doel is dus om zoveel mogelijk producten van verkopers te promoten. De vergoedingen kunnen zich dan snel opstapelen. 

Daarbij zijn er twee populaire strategieën waar je in de basis uit kunt kiezen:

 1. Een product of dienst promoten dat je heel vaak kunt verkopen
 2. Een product of dienst promoten met een hoge verkoopprijs (ook wel high ticket affiliate marketing genoemd)

Meestal is een product dat je vrij eenvoudig heel vaak met succes kunt promoten, een product met een relatief lage verkoopprijs. Doordat de vergoeding die je per succesvolle verkoop ontvangt negen van de tien keer een percentage van de verkoopprijs is, verdien je per individuele verkoop niet zo heel veel. Als het je echter lukt om iets tientallen of honderden keren per maand met succes te promoten, stapelen de commissies zich op. En dan heb je mogelijk wel een mooi bedrag in handen. 

Een andere manier is dus om producten of diensten te promoten met hoge verkoopprijzen. Je kunt dan denken aan dure meubels, elektronica of cursussen. Zo kun je op een bank tot wel honderden euro’s per verkoop verdienen. Cursussen? Daar kunnen de vergoedingen oplopen tot honderden euro’s per maand. Er zijn verschillende cursussen die je kunt promoten waar klanten maandelijks voor betalen. Diverse cursussen bieden tot wel 50% op de abonnementskosten per maand als vergoeding aan. 

Hoe kun je affiliate marketing toepassen?

Affiliate marketing wordt al meer dan vijfhonderd jaar toegepast. Misschien belt er af en toe nog wel eens een verkoper van een energiecontract aan. Veel van deze verkopers verdienen pas geld als ze met succes een product van een ander bedrijf weten te verkopen. Ze moeten dus wel zelf iedere deur langs om kans te maken op een succesvolle verkoop. 

Dat is met online affiliate marketing (gelukkig) wel anders. 

Moderne affiliate marketing wordt in de meeste gevallen middels een website gedaan. Het volgende voorbeeld geeft de meest voorkomende toepassing weer:

Stel je voor dat je heel veel over dieren weet. Je vindt het geweldig om hierover te lezen en schrijven. Je weet er zelfs zoveel over, dat je andere mensen wel over wat zaken kunt adviseren. 

Dan zou het wel eens heel erg kunnen lonen om een affiliate marketing site over dieren te maken. 

Op deze website maak je, bijvoorbeeld, verschillende pagina’s over de verschillende soorten honden- en kattenrassen. Per ras leg je uit wat de kenmerken zijn en geef je aan welke voeding ze meestal het lekkerst vinden. Omdat je samenwerkt met een grote webshop op het gebied van dierenvoeding, zoals Ranzijn, kun je de producten van Ranzijn aanbevelen. Iedere lezer die na jouw aanbeveling bij Ranzijn een product koopt, ook als dat niet precies het product is dat je hebt gepromoot, levert jou een vergoeding op. 

Als het ware ontvang je dus met een website een vergoeding door het succesvol informeren en doorsturen van de lezer. Dit kan je natuurlijk met vrijwel ieder denkbaar onderwerp doen. 

In de Affiliate Marketing Revolutie, een cursus die ik hieronder bespreek, ontdek je van A tot Z hoe je zo’n website opzet en hoe je ervoor kunt zorgen dat er bezoekers naar jouw website komen. 

Affliate Marketing Revolutie_online geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen op het internet met Affiliate Marketing.

Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

Ontdek het hier!

Hoe kun je affiliate marketing leren?

Wil je mijn artikel over het leren van affiliate marketing lezen? Ik ga er hier uitgebreid op in!

Alhoewel affiliate marketing een verdienmodel is dat zonder enige ervaring toegepast kan worden, is het aantal affiliates dat momenteel daadwerkelijk geld met dit verdienmodel verdient klein. Dat komt omdat veel mensen zonder de benodigde kennis met affiliate marketing van start gaan. Ook al ziet dit verdienmodel er zo simpel uit, betekent het niet dat het makkelijk is om er ook echt geld mee te verdienen. Tenminste, zolang je niet dit verdienmodel van binnenstebuiten kent. Wanneer je namelijk alles over affiliate marketing weet, wordt het juist wel makkelijk om hier geld mee te verdienen. 

Gelukkig zijn er een paar goede cursussen in Nederland waar je affiliate marketing kunt leren. Deze cursussen zijn digitaal waardoor je direct kunt beginnen en niet naar een cursuslocatie hoeft af te reizen. Naar mijn mening, heeft Jacko Meijaard momenteel veruit de beste cursus over affiliate marketing. In zijn cursus, Affiliate Marketing Revolutie, krijg je de meest uitgebreide en praktische uitleg over affiliate marketing. 

Jacko heeft zelf meerdere toonaangevende affiliate marketing sites opgezet waar hij zijn imperium aan te danken heeft. De onderdelen die volgens Jacko cruciaal zijn gebleken in het succesvol maken van deze sites, worden uitvoerig in zijn cursus besproken. De meeste andere digitale cursussen bestaan juist niet uit dit soort praktische voorbeelden. 

De belangrijkste onderdelen worden dus in de Affiliate Marketing Revolutie uitvoerig uitgelicht. Je kunt dan denken aan:

 • Bouwen van je eerste affiliate marketing site
 • Kiezen van de juiste categorie en producten
 • Bepalen van je doelgroep
 • Bereiken van je doelgroep
 • Omzetten van bezoekers in klanten
 • Terugkerende inkomstenstromen
 • Opschalen
 • Automatiseren van marketingkanalen

Kortom een gigantische bak aan kennis wordt in deze cursus met je gedeeld. Het is dan ook bijzonder onverstandig om zonder het volgen van de Affiliate Marketing Revolutie met affiliate marketing van start te gaan. Voorkom dat je tegen de stroming in zwemt en veel gemaakte fouten maakt. 

Op deze pagina kun je alle informatie over de affiliate marketing cursus van Jacko vinden!

Affliate Marketing Revolutie_online geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen op het internet met Affiliate Marketing.

Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

Ontdek het hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.