Welke Crypto’s worden nu het Meest Verkocht?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Je hebt meer dan tienduizend verschillende crypto’s om uit te kiezen. Zelfs voor ervaren beleggers is het daarom iedere keer weer een zoektocht om de beste crypto’s uit deze enorme vijver te vissen. Het is dan ook geen verrassing dat er genoeg ervaren beleggers zijn die veel geld verliezen met crypto. Je kunt het niet zomaar vergelijken met normale aandelen. Toch zijn er genoeg beleggers, die een leuk inkomen met crypto kunnen verdienen. Zij lijken keer op keer te weten welke crypto’s ze moeten kopen.

Een veelgebruikte tactiek is om te kijken naar de crypto’s die momenteel het meest gekocht worden. Van deze munten gaat de koers omhoog, wat laat zien dat er meer wordt gekocht dan dat er wordt verkocht. 

Inhoudsopgave

In dit artikel vind je een overzicht van de crypto’s die momenteel het meest gekocht worden. Daarnaast kun je per cryptocurrency een korte uitleg van de munt lezen, zodat je een beter idee van de onderliggende waarde krijgt. 

Crypto Masterclass

Begin vandaag nog en word succesvol in crypto!

Volg de gratis training en leer van A-Z hoe je geld kunt verdienen op de crypto markt

Meld je Direct aan!

Bitcoin

De afgelopen periode is bijzonder tumultueus voor cryptocurrency geweest. Eén van de grootste cryptoprojecten, Terra, is ingestort en heeft de koersen van alle andere crypto met zich meegetrokken. Bitcoin, de grootste cryptovaluta met een marktkapitalisatie van meer dan 550 miljard, daalde met maar liefst 10%. Toch is de daling van Bitcoin aanzienlijk lager dan die van veel andere munten. Dat komt omdat de afgelopen dagen Bitcoin juist weer meer wordt gekocht dan verkocht. Binnen de cryptowereld is en blijft Bitcoin één van de veiligste investeringen. Natuurlijk beweegt het mee op de volatiliteit van deze markt. Het is alleen wel één van de munten die veelal minder hard daalt dan andere crypto uit dit overzicht. 

>> Ik koop mijn Bitcoin en crypto munten bij verschillende crypto exchanges waaronder Bitcoinmeester en Bitvavo.

STEPN

STEPN is een nieuw en verfrissend project op de blockchain. De afgelopen drie maanden groeide de koers van STEPN met maar liefst 5.000%. Dat terwijl een groot deel van de markt daalde. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de unieke insteek van dit project. Wie namelijk de STEPN app gebruikt, kan STEPN crypto verdienen door te bewegen. Hoe meer je beweegt, hoe meer STEPN tokens je ontvangt. Sinds de lancering van STEPN hebben gebruikers met de app maar liefst 15 miljard kilometer gerend. Daarnaast heeft STEPN het doel om de CO2-uitstoot te verminderen door zoveel mogelijk mensen met de app te laten bewegen. Het heeft ondertussen al meer dan 1 miljoen kilogram aan CO2-uitstoot voorkomen. 

Solana

Solana was lange tijd de lieveling van crypto experts. Tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021 steeg de koers van de munt met maar liefst 1.400%. Een duizelingwekkende stijging waarmee het de populairste munt van 2021 was. Alhoewel Solana de eerste maanden van 2022 veel van haar koers ingeleverd heeft (maar liefst 60%), lijkt het de afgelopen weken opnieuw de weg omhoog ingeslagen te hebben. Dat komt vooral doordat het Solana ecosysteem ondersteund wordt door de beste ontwikkelaars. Iedereen die op het Solana ecosysteem nieuwe apps ontwikkelt, krijgt een subsidie die kan oplopen tot wel € 1.000.000. Daardoor is het geen verrassing dat juist de beste ontwikkelaars de afgelopen periode naar dit systeem zijn overgelopen.  

Polkadot

Polkadot lanceerde ooit haar DOT-token voor een prijs van € 3 per token. Binnen een periode van zes maanden bereikte de token een prijs van maar liefst € 60. Veel beleggers pakten hun winst en verkochten hun cryptobelangen in Polkadot. De munt daalde binnen een tijdsbestek van zes maanden met maar liefst 75%. Nu je een DOT-token voor ‘slechts’ € 9 kunt kopen, is te zien dat er weer meer interesse voor dit project is. Alleen al afgelopen maand steeg Polkadot met maar liefst 30%. Ook werden een aantal nieuwe projecten op de Polkadot-blockchain middels een crowdloan gelanceerd, waarvan verwacht wordt dat dit een positieve invloed op de Polkadot-blockchain heeft. 

Tron

Tron heeft sinds de oprichting roerige tijden gekend. Tussen 2017 en 2019 was de munt ongekend populair. In Nederland was iedereen van mening dat Tron (TRX) dé munt was die je moest kopen. De koers steeg dan ook hard vanwege het enorme aantal kopers. Toen de cryptomarkt begin 2019 opnieuw crashte, stortte de Tron-koers compleet in. Ondertussen blijkt Tron flink door te hebben gewerkt aan haar eigen blockchain. Er zijn tientallen apps op de TRX-blockchain actief en de community is groter dan ooit. Hierdoor verwachten verschillende experts dat Tron wel eens een top 10 of misschien wel zelfs een top 5 munt zou kunnen worden. Iets dat het jaren geleden ook al eens was. 

Maker DAO

Tijdens tumultueuze tijden is er altijd een project dat opstaat. Gedurende het Terra-fiasco was dat Maker DAO, het project achter de stabiele munt Dai. Lange tijd waren in alle lijstjes op het internet over welke crypto je moet kopen aanbevelingen voor Terra en zijn stabiele munt UST te vinden. Toen in mei 2022 bleek dat dit project niets meer dan een complexe Ponzi was, stortte het project in. De stabiele munt UST die altijd 1 dollar zou moeten zijn, daalde naar een dieptepunt van $ 0,15. Veel beleggers zagen tegoeden verdampen, die ze als veilig hadden bestempeld. UST had namelijk een stabiele munt moeten zijn. Alle beleggers die op tijd hun tegoeden uit dit project hadden gehaald, moesten voor een andere stabiele munt kiezen: Dai. Het hoofdproject boven Dai, Maker DAO, is hierdoor fors in waarde gestegen. Enkele weken geleden stond de Maker DAO koers nog op € 1.000. Nu kost een Maker DAO token maar liefst € 1.500. Een stijging van maar liefst 50%. 

Stellar

Stellar is een van de oudste crypto projecten uit de huidige top 100. Het open netwerk waarmee gebruikers razendsnel tegen lage kosten tegoeden kunnen versturen, is aan een ware opmars bezig. Dat komt doordat de community rondom Stellar het afgelopen jaar flink gegroeid is. Er zijn veel nieuwe apps op de Stellar-blockchain ontwikkeld, waardoor een groeiend aantal beleggers de potentie van Stellar ziet toenemen. Daar komt bij dat vrijwel ieder soort valuta in de nieuwste versie op de Stellar blockchain verhandeld kan worden. Verschillende analisten bevelen dan ook in hun rapporten Stellar aan om op dit moment te kopen. Met een koers van slechts € 0,12 lijkt het daarom een goed moment om in te stappen. 

Decentraland

Decentraland was de web3-lieveling van 2021. Alhoewel het project alweer meer dan vijf jaar oud is, is het systeem pas sinds eind 2020 te gebruiken. Op Decentraland kun je namelijk complete digitale steden, huizen en werelden bouwen. Items kun je met andere spelers ruilen of overkopen. Alle transactiekosten die hierbij komen kijken, vloeien terug in het systeem en worden in de vorm van dividend aan spelers uitgekeerd. Doordat het bezit van Decentraland-tokens dus ook nog eens dividend oplevert, is de munt in 2021 fors gestegen. Beleggers verwachten dat het systeem in 2022 en 2023 een soortgelijk aantal transacties mag verwerken. Volgens veel beleggers kunnen houders van Decentraland-tokens daardoor ook in 2022 en 2023 op een gezond rendement rekenen. 

Quant

Hoe weet je welke crypto je moet kopen als je over bepaalde crypto’s nooit wat hoort? Vaak is het al te laat om een populaire crypto te kopen als je vrienden erover hoort. Quant is daar een goed voorbeeld van. Quant vliegt namelijk al meer dan twee jaar onder de radar. Dat terwijl het toch echt al die tijd al een top-100 munt is. De kracht van Quant zit in de multi-chain opzet van haar blockchain. Dit betekent dat de Quant blockchain in staat is om te werken met alle andere bekende blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum. Dat doet het sneller en goedkoper dan vergelijkbare projecten. Diverse grote bedrijven als Hyperledger en Oracle zijn het afgelopen jaar met Quant in zee gegaan. Naarmate het Quant systeem vaker gebruikt wordt, nemen de opbrengsten voor Quant-houders toe. Het is daarom geen verrassing dat veel experts Quant noemen als één van de crypto’s om nu te kopen. 

Arweave

Arweave is net als Quant een token die al jaren onder de radar vliegt. De token heeft investeerders als Coinbase en Galaxy waardoor het op voorhand al een interessant project is. Met een investeerder als Coinbase of Galaxy weet je namelijk dat er voldoende kapitaal en kennis beschikbaar is. Daarnaast is het idee waarop Arweave ontwikkeld is op zijn minst krachtig te noemen. Arweave heeft als doel om data, in welke vorm dan ook, op de blockchain te bewaren. Hierdoor wordt alle data niet alleen inzichtelijk, maar kan het tevens door derden geverifieerd worden. Het doel van Arweave is om op deze manier voor accuratere data te zorgen. Je kunt het zien als een harde schijf die niet kapot kan. Je begrijpt daarom wel waarom Arweave is opgenomen in het lijstje van beste crypto’s. 

ZCash

ZCash is volgens veel crypto-idealisten hét beste project. Het was na Bitcoin ook één van de eerste grote projecten waar nog altijd aan gewerkt wordt. Privacy staat bij dit project centraal. Het doel van ZCash is om gebruikers de mogelijkheid te bieden om het kapitaal op een eigen manier te beheren. Dat betekent dat vanaf de basis al het vermogen geanonimiseerd is. Ook kun je gemakkelijk met ZCash tegoeden naar andere personen of instanties sturen. In tegenstelling tot Ethereum en Bitcoin zijn de transactietijden snel en de kosten laag. Beleggers hebben tijdens het Terra-debacle grote hoeveelheden van hun vermogen naar de ZCash-blockchain verschoven. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het privacy-first karakter van ZCash. Het is daarom verstandig om de komende periode de koers van ZCash nauw te volgen. 

Crypto Masterclass

Begin vandaag nog en word succesvol in crypto!

Volg de gratis training en leer van A-Z hoe je geld kunt verdienen op de crypto markt

Meld je Direct aan!

Wil je van experts leren welke crypto je moet kopen?

Binnen een week tijd kunnen de bovenstaande aanbevelingen alweer verleden tijd zijn. De huidige volatiliteit in de crypto markt zorgt ervoor dat je dicht bovenop je crypto portfolio moet zitten. Veel beleggers kiezen er daarom voor om zich te omringen met experts en gelijkgezinden. In Nederland is daar de crypto community en cursus Alles over Crypto een goed voorbeeld van. 

Met een ijzersterk team van experts brengt Alles over Crypto zeer regelmatig nieuwe aanbevelingen naar buiten. Hierdoor weten community members en cursisten precies welke crypto ze het best kunnen kopen. Daarnaast heeft een groot aantal members de Alles over Crypto cursus gevolgd. Deze cursus staat in Nederland bekend als dé beste cursus op het gebied van crypto. De meest complexe (en belangrijke) onderwerpen worden in deze cursus makkelijk en behapbaar gemaakt. Hierdoor kan iedereen, ongeacht de voorkennis, een expert worden op het gebied van cryptocurrency. 

Wil jij niet langer kansen missen door crypto trends die zich razendsnel ontwikkelen?  

Wacht dan niet lang op ‘the next big thing’ maar wordt er NU onderdeel van! 

Meld je aan voor de Crypto Mastery en mis geen volgende kansen door vroeg bij de crypto trends te zijn.

Crypto Mastery AllesOverCrypto

Crypto Mastery

Bouw een enorm passief inkomen op door als eerste te investeren in de volgende grote crypto-trends

>> DIRECT AANMELDEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.