Welke Crypto Exchanges zijn in Nederland legaal?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Een crypto exchange is een platform waar je cryptocurrencies kunt verhandelen, zoals Bitcoin, Ethereum, Doge en vele andere altcoins. 

Bij de meeste exchanges kun je ook crypto traden tegen valuta, crypto storten naar je bankrekening, staken, farmen en meer. In dit artikel bekijken we welke crypto exchanges legaal zijn in Nederland en wat ieder platform te bieden heeft.

Inhoudsopgave

11 Legale crypto exchanges in Nederland

Bitstamp

Bitstamp is een crypto exchange gevestigd in Luxemburg en deze onderneming bestaat sinds 2011, opgericht door de huidige CEO Nejc Kodrič en Damijan Merlak. Bitstamp was in 2015 het slachtoffer van een hack, waarbij iets minder dan 19.000 Bitcoins werden gestolen. Inmiddels is Bitstamp overgenomen door het Belgische bedrijf NXMH.

Je kunt bij Bitstamp zowel handelen in verschillende crypto munten, maar ook in fiat valuta zoals de Amerikaanse dollar en de euro. Dit kun je doen vanaf desktop apparaten en via de Bitstamp app. Een van de voordelen van Bitstamp is de 24/7 klantenservice, die bereikbaar is via de chat. Je kunt bij Bitstamp ook crypto verdienen met Bitstamp Earn, dit kan op het moment van schrijven voor de munten Ether (4.12% APY) en Algorand (1.6% APY). APY staat voor annual percentage yield, oftewel het jaarlijks rendement percentage.

Bij Bitstamp is het mogelijk om crypto te kopen met credit- en debitcards, Apple Pay en Google Play. Het opnemen van geld gaat via een bankoverschrijving en voor Nederland is dit mogelijk via SEPA. Dit laatste kost je 3 dollar en het duurt ongeveer 2 tot 5 werkdagen, afhankelijk van je bank. 

Bitonic

Bitonic is een Nederlandse onderneming, die is gevestigd in Amsterdam. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat ze weten wat de regels zijn rondom cryptocurrencies in Nederland. Deze Nederlandse crypto exchange bestaat sinds 2012 en is opgericht door Niels van Groningen en Jouke Hofman. Inmiddels bestaat Bitonic uit meer dan 40 werknemers, inclusief een support team om jou in het Nederlands te woord te staan als je ergens tegenaan loopt, dit kan per e-mail, chat en telefonisch.

Je kunt bij Bitonic Bitcoin kopen met iDEAL en de onderneming geeft zelf aan ook ervaring te hebben met grote aankopen boven de 50.000 euro. Ze werken voor het aanbieden van hun diensten samen met Bunq bank. Als je bij Bitonic gaat traden, doe je dit via het BL3P platform, waarbij een vaste fee wordt gehanteerd van 0.25%. Op het moment van schrijven is er een Android app beschikbaar en zit de iOS app in de testfase. Een van de dingen die Bitonic uniek maakt is de Bits functie, welke het mogelijk maakt om periodiek (per dag, week of maand) Bitcoin te kopen en te sparen. 

Wil je meer weten en aller leren over crypto? Volg dan deze gratis training van AllesoverCrypto.

Crypto Masterclass

Begin vandaag nog en word succesvol in crypto!

Volg de gratis training en leer van A-Z hoe je geld kunt verdienen op de crypto markt

Start Direct>>

Bux

Bux is een exchange met zowel wortels in Londen als Amsterdam. Op deze exchange kun je naast crypto ook aandelen en ETF’s verhandelen, waarvoor ze samenwerken met ABN Amro. Als je besluit om te traden met Bux, dan is tot 100.000 euro beschermd door de Nederlandse Depositogarantie (DGS). Bux richt zich voornamelijk op het beleggen en je krijgt dan ook een gratis aandeel als je besluit een Bux account aan te maken en je aan de voorwaarden voldoet. 

Bux hanteert 0.5% commissie over alle crypto orders. Deze worden echter kwijtgescholden als je meer dan 1.000 Bux tokens op je account hebt staan. De Bux token is de native token van Bux en voorheen bekend als de Blockport token. Op het moment van schrijven kun je bij Bux meer dan 30 verschillende cryptocurrencies traden.

BTC Direct

BTC Direct is een Nederlandse exchange voor Bitcoin en inmiddels zijn ze ook actief in meer dan 5 andere Europese landen. De onderneming bestaat sinds 2013 en is gestart door Davy Stevens, Mark Bakker en Mike Hutting. 

Bij BTC Direct kun je Bitcoin kopen vanaf 1 euro, met iDEAL, via een bankoverschrijving, met MasterCard, Visa en Sofort. Je kunt ook direct altcoins aankopen, zoals Ethereum, Litecoin en Ripple. Houd er wel rekening mee dat als je crypto wil laten storten, je moet voldoen aan het bewijzen waar je de crypto vandaan hebt, zelfs als je aangeeft dat deze afkomstig zijn van minen. Over deze stortingen hanteren ze een fee van 1.5%. 

Diensten die BTC Direct aanbiedt zijn onder andere (een deel van) je salaris te laten uitbetalen in Bitcoin en het kopen van een BTC Direct hard wallet met seed backup. 

Litebit

Litebit is begonnen als een Nederlandse start-up en is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 90 professionals die gevestigd is in Rotterdam. Litebit is begonnen met een passie voor crypto en dan met name Litecoin, maar inmiddels kun je bij Litebit meer dan 70 verschillende crypto’s kopen en traden. 

In 2019 en 2020 heeft Litebit zelfs de award gewonnen voor Beste Crypto Broker. Een van hun doelen is crypto traden eenvoudiger maken en daarbij staat een goede klantenservice bovenaan. Je kunt dan ook op verschillende manieren contact opnemen met de Litebit klantenservice, zoals per e-mail, telefoon en via de 24/7 geautomatiseerde chat-bot. 

Een aantal populaire munten die je bij Litebit kunt kopen zijn: Bitcoin, Ethereum, XRP en Cardano. Je kunt bij Litebit betalen met je Litebit account saldo, iDEAL, Bancontact (België), SEPA, Creditcard, Sofort en meer. Een van de voordelen van Litebit is de Litebit Earn functie, waarmee je munten kunt staken om extra crypto te verdienen. De APY’s zijn als volgt: 3.0% voor Cardano, 1.25% voor BNB, 40% voor LooksRare, 5.0% voor Polygon en 6.0% voor Matic. De percentages worden iedere maandag uitbetaald op je account.

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse onderneming en gevestigd in onze hoofdstad. Hun crypto platform is gelanceerd in 2018, met als doel een brug te slaan tussen de traditionele manier van handelen en innovatie. 

Bitvavo is een van de grotere exchanges van Nederland en je kunt er dan ook meer dan 180 digitale valuta traden. De kosten die ze hanteren voor het verhandelen van crypto liggen tussen de 0,03% en 0,25%. Je kunt er onder andere rechtstreeks Bitcoin, Cardano, Ripple en Ethereum kopen met iDEAL en Bancontact (België) waarbij de fee 0.25% is voor aankopen onder de 100.000 euro. 

Een van de voordelen van Bitvavo is dat ze ook staking aanbieden voor maar liefst 20 verschillende crypto munten. De rewards variëren van 0.49% tot 10.0% voor Atom. Bitvavo biedt ook een uitgebreid aanbod crypto cursussen voor beginners tot gevorderden, die je kunt vinden onder Bitvavo Learn. 

Bitvavo Exchange Wallet

Beheer uw portfolio bij het Nederlandse Bitvavo.      

Sluit u aan bij ruim een miljoen gebruikers die digitale valuta kopen en verkopen bij Bitvavo.

Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.

Investeer NU >>

Blox 

Blox is een cryptocurrency exchange app, die je kunt downloaden in Google Play en de App Store. Het is een jonge onderneming, die wordt gerund door crypto enthousiastelingen. Bij Blox kun je crypto kopen met iDEAL of je creditcard. Je kunt bij Blox zowel bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum traden, maar ook minder bekende munten zoals Sushi en Ren.

Het leuke van Blox is, dat je voor het aanbevelen van een nieuwe gebruiker een percentage ontvangt van iedere trade die zij maken. De vriend die jij doorverwijst, ontvangt bij aanmelding 10 euro gratis tegoed. Staken is op het moment van schrijven helaas niet mogelijk bij Blox. 

Wil je meer weten en aller leren over crypto? Volg dan deze gratis training van AllesoverCrypto.

Bitcoinmeester 

Bitcoinmeester is onderdeel van de onderneming Coin Meester, welke gevestigd is in Aalsmeer en is opgericht door Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken. Bij Bitcoinmeester kun je euro’s op je account storten, die je vervolgens kunt gebruiken om cryptocurrencies te kopen. Hiervoor betaal je een fee die afhankelijk is van het door jou behaalde VIP level. Nieuwe gebruikers betalen over het algemeen 1% transactiekosten. 

Een van de voordelen is dat het mogelijk is om 26 munten bij Bitcoinmeester te staken. Airdrops worden over het algemeen niet gefaciliteerd en als je geen airdrops wil missen, raadt Bitcoinmeester aan de munten in een eigen wallet te bewaren. 

Coinmerce 

Coinmerce is een Nederlandse onderneming die is gevestigd in Schiphol-Rijk en is opgericht door twee jonge ondernemers. Ze werken samen met meerdere partners voor het aanbieden van hun diensten, zoals Blockchair, Bunq en Pay.nl. Bij Coinmerce kun je crypto kopen op 8 verschillende manieren, waaronder iDEAL en verschillende soorten creditcards, de laatste optie kan vanaf 50 euro. 

Coinmerce beschikt over verschillende extra opties naast het traden van crypto, zoals het staken van Cardano, Polkadot en Solana, het gebruiken van bots om te traden en het ontvangen van rewards, door de Coinmerce Earn optie te activeren. 

Knaken

Deze crypto exchange is opgericht in 2017/2018 en Knaken heeft in 2011 zijn DNB-registratie afgerond. In datzelfde jaar zijn ze een partnerschap aangegaan met Feyenoord en hebben ze een app uitgebracht. Je kunt bij Knaken cryptocurrencies kopen met iDEAL. Na het traden kun je indien gewenst crypto storten naar je bankrekening. Het staken van crypto is op het moment van schrijven bij Knaken helaas niet mogelijk. 

Okcoin

Okcoin is een van de weinige niet Nederlandse aanbieders van deze lijst, met kantoren in San Francisco, Japan en andere locaties. Het is een groot platform met meer dan 1 miljoen gebruikers en ze zijn actief in meer dan 190 landen. Je kunt bij Okcoin crypto kopen met Apple Pay of met je creditcard, zowel via vaste apparaten als de mobiele app. Daarnaast kun je bij Okcoin je crypto aan het werk zetten, door staking en DeFi

Wil je van experts leren welke crypto je moet kopen?

Binnen een week tijd kunnen de bovenstaande aanbevelingen alweer verleden tijd zijn. De huidige volatiliteit in de crypto markt zorgt ervoor dat je dicht bovenop je crypto portfolio moet zitten. Veel beleggers kiezen er daarom voor om zich te omringen met experts en gelijkgezinden. In Nederland is daar de crypto community en cursus Alles over Crypto een goed voorbeeld van. Met een ijzersterk team van experts brengt Alles over Crypto zeer regelmatig nieuwe aanbevelingen naar buiten. Hierdoor weten community members en cursisten precies welke crypto ze het best kunnen kopen. Daarnaast heeft een groot aantal members de Alles over Crypto cursus gevolgd. Deze cursus staat in Nederland bekend als dé beste cursus op het gebied van crypto. De meest complexe (en belangrijke) onderwerpen worden in deze cursus makkelijk en behapbaar gemaakt. Hierdoor kan iedereen, ongeacht de voorkennis, een expert worden op het gebied van cryptocurrency. 

Wil jij niet langer kansen missen door crypto trends die zich razendsnel ontwikkelen?  

Wacht dan niet lang op ‘the next big thing’ maar wordt er NU onderdeel van! 

Meld je aan voor de Crypto Mastery en mis geen volgende kansen door vroeg bij de crypto trends te zijn.

Crypto Mastery AllesOverCrypto

Crypto Mastery

Bouw een enorm passief inkomen op door als eerste te investeren in de volgende grote crypto-trends

DIRECT AANMELDEN >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.