Beleggen bij DEGIRO betrouwbaar?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

DEGIRO is de populairste broker van Nederland. Maar is beleggen bij DEGIRO dan ook betrouwbaar? Hoe kan ik veilig starten met online beleggen bij DEGIRO? En wat kost beleggen bij DEGIRO? Je leest er alles over in deze uitgebreide review DEGIRO.

DEGIRO heeft een groot deel van zijn populariteit te danken aan de lage transactiekosten die door het platform worden gerekend. In vergelijking met traditionele brokers (Binck, Robeco etc.) is het soms tot wel 50% goedkoper. Daarnaast is het vanwege de gebruiksvriendelijke insteek van het platform toegankelijker voor particulieren. 

In dit artikel ontdek je mijn eigen ervaring met DEGIRO. Ik vertel je of DEGIRO betrouwbaar is en wat je over het platform moet weten voordat je een account registreert. 

Is beleggen DEGIRO betrouwbaar?

Degiro is van originele Nederlandse bedrijf werd in 2008 opgericht en is in 2021 gefuseerd met het Duitse bedrijf Flatex. Zowel in Nederland als Duitsland dient DEGIRO te voldoen aan strenge regelgeving van respectievelijk de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin). Sinds de oprichting van DEGIRO in 2008, heeft de broker maar liefst 450.000 klanten mogen verwelkomen. Het bedrijf is een idee van meerdere voormalig Binck Bank partners. Zij vonden dat er te weinig aandacht was voor particuliere beleggers. Ondertussen heeft DEGIRO in heel Europa een goede naam voor zichzelf opgebouwd. Dat komt onder andere doordat DEGIRO veel waarde aan veiligheid hecht. Accounts op de DEGIRO dienen tegenwoordig van een twee-staps login voorzien te zijn (authenticatie via email of telefoon). Daarnaast worden alle persoonlijke gegevens van klanten versleuteld opgeslagen. 

Maar is DEGIRO ook betrouwbaar als het bedrijf in financieel zwaar weer terechtkomt? Daarvoor moeten we kijken naar de normen waaronder DEGIRO valt. Momenteel zijn dat zowel de Nederlandse- als Europese normen.  

Vanuit deze normen is DEGIRO verplicht om alle aandelen, fondsen en andere financiële producten op naam van de klant bij een ander bedrijf te stallen. Hierdoor kan DEGIRO nooit de tegoeden of financiële producten voor andere doeleinden gebruiken. Ook kunnen curatoren, bij een eventueel faillissement, de tegoeden of financiële producten van klanten niet gebruiken om schuldeisers af te betalen. Dat wil zeggen dat jouw aandelen en fondsen bij DEGIRO ook écht van jou zijn. 

Wel is het belangrijk om in gedachten te houden dat de depositogarantie van DEGIRO lager is dan bij een bank. Beleggers bij banken vallen onder een depositogarantie van € 100.000. Omdat DEGIRO geen bank maar broker is, geldt er een depositogarantie van € 20.000. Dit is alleen van toepassing op cash-tegoeden die op je DEGIRO staan. 

Ontdek welk soort account bij jou past

Momenteel zijn er bij DEGIRO vijf verschillende profielen waar je uit kunt kiezen, namelijk:

 • Custody
 • Basic
 • Active
 • Trader
 • Day Trader

Per profiel verschillen de beschikbare functionaliteiten. Ook verschillen per profiel de financiële producten die je mag verhandelen. Het is belangrijk om vooraf te bepalen welk profiel het best bij jouw beleggingsprofiel past. Alhoewel je gemakkelijk jezelf voor nieuwe profielen kunt aanmelden, scheelt het tijd om dit vooraf uit te zoeken. Voor een aantal profielen is namelijk een wachtlijst ingesteld, die kan oplopen tot wel 6 maanden. 

De hierboven beschreven profielen staan in volgorde van ‘veel beperkingen’ tot ‘weinig tot geen beperkingen’. Dat wil zeggen dat een Custody-profiel bij DEGIRO met veel beperkingen gepaard gaat. Zo kun je niet handelen in hefboomproducten, kopen op marge, short gaan of handelen in derivaten. Het Basic-profiel lijkt sterk op het Custode-profiel. Ook hier zijn er veel beperkingen van kracht waardoor actieve handelaren toch echt voor een Active-profiel of hoger moeten kiezen. Zowel het Active- als Trader- en Day Trader-profiel is zo goed als vrij van beperkingen. De enige verschillen zijn te vinden in de mate waarin je bijvoorbeeld op marge financiële producten kunt kopen. Op de website van DEGIRO kun je hier meer informatie over vinden. 

Een DEGIRO rekening heb je binnen vijf minuten geopend

De gebruiksvriendelijkheid van DEGIRO is al merkbaar tijdens het registratieproces. Na het invullen van je persoonlijke gegevens en het aanleveren van een kopie van een identiteitsbewijs kun je doorgaans een dag later al de beleggerstest doorlopen. DEGIRO heeft in samenspraak met de AFM deze beleggerstest ingevoerd om er zeker van te zijn, dat alleen beleggers met op zijn minst basiskennis van beleggen bij DEGIRO een account registreren. Na het doorlopen van deze, voor velen eenvoudige test, kun je direct geld op je DEGIRO beleggingsrekening storten. 

Welke kosten moet ik bij de DEGIRO rekening mee houden?

Alhoewel de kosten per gekozen profiel enigszins kunnen verschillen, kun je gemiddeld bij DEGIRO van de volgende kosten uitgaan:

 • 0% Beheerkosten
 • € 2 + 0,03% (max. € 30) per order van Nederlandse- of Belgische aandelen
 • € 4 + 0,05% (max. € 60) per order van alle andere Europese aandelen
 • € 0,50 + € 0,004 per aandeel van Amerikaanse (VS) aandelen

Binnen het beleggingsaanbod van DEGIRO kom je momenteel de volgende populaire selecties tegen:

Een belangrijk verschil met diverse traditionele brokers is dat er zowel geen beheerskosten, als kosten voor het openen van een beleggingsrekening gerekend worden. Doordat daarnaast ook nog eens de transactiekosten substantieel lager zijn, is DEGIRO met stip de goedkoopste broker van dit moment.

Harm van Wijk Online beleggen trading navigator methode review

Heb je al enige ervaring met beleggen? Bepaal dan welke  strategie je wilt toepassen.

Met Trading Navigator van Harm van Wijk.

Ontdek hoe u met eenvoudige software inclusief cursus geld verdient op de beurs 

Meld je Direct aan!

DEGIRO heeft het grootste aanbod aandelen en fondsen

Als grootste broker van Nederland heeft DEGIRO voldoende slagkracht om het aanbod aandelen en fondsen constant uit te breiden. Ondertussen werkt DEGIRO samen met alle grote en kleine handelsbeurzen van over de hele wereld. Hierdoor kunnen beleggers vrijwel ieder denkbaar aandeel of indexfonds in het aanbod van DEGIRO terugvinden. 

 • AEX, AMX, AScX en NPEX (Nederlandse beurzen)
 • NYSE, NASDAQ, DOW (Amerikaanse beurzen)
 • Fondsen van iShares (Blackrock), Vanguard en VanEck
 • Alle andere Europese beurzen
 • Alle Aziatische beurzen

Ook voert DEGIRO sinds enkele jaren een door experts samengestelde kernselectie. Aandelen en fondsen uit deze kernselectie kunnen zonder enige transactiekosten gekocht en verkocht worden. Verschillende van de populairste fondsen zijn in de kernselectie van DEGIRO te vinden. 

DEGIRO heeft de beste app om mee te beleggen

In de Verenigde Staten heeft Robinhood, net als DEGIRO een beursgenoteerde broker, zijn bekendheid te danken aan zijn app. In 2017 lanceerde Robinhood als eerste broker voor particuliere beleggers een app, waarmee het mogelijk was om binnen enkele seconden aandelen te kopen of verkopen. De app werkt zo makkelijk, dat Robinhood een compleet nieuwe groep beleggers van tussen de 20 en 40 jaar aantrok. 

Het verhaal van DEGIRO lijkt sterk op dat van Robinhood. 

De introductie van DEGIRO app heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf. Nederlanders konden voor het eerst vanaf hun iOS of Android toestel met een paar klikken aandelen, fondsen of effecten verhandelen. Sindsdien is de app maar liefst 250.000 keer gedownload en ontvangt het in de Apple App Store een waardering van maar liefst 4,8 sterren uit 5. Nog altijd is er geen concurrent, die een betere app dan DEGIRO heeft ontwikkeld. Een goede waardering van DEGIRO en gaf mij de bevestiging dat beleggen bij DEGIRO betrouwbaar is. En de doorslag om te beginnen met beleggen bij DEGIRO. Lees meer beginnertips hoe jij kan leren beginnen met online beleggen.

Is DEGIRO een goede plek om te beleggen?

Ja, beleggen bij DEGIRO is betrouwbaar en DEGIRO is een uitstekende plek om te beleggen. Dat komt doordat het niet alleen de meest voordelige plek om te beleggen is, maar ook de meest gebruiksvriendelijke. DEGIRO heeft een platform ontwikkeld waar zowel de ervaren, als beginnende belegger zijn weg weet te vinden. Als beginnende belegger kun je gebruik maken van de uitgebreide documentatie, waarin je stapsgewijs leert te werken met DEGIRO. Zo ontdek je onder andere de risico’s van beleggen, de verschillende functionaliteiten van het platform en hoe je aandelen en fondsen kunt verhandelen. 

Kun je beleggingsstrategieën bij DEGIRO toepassen?

Als je al enige ervaring met beleggen hebt, is de kans groot dat je bepaalde strategieën wilt toepassen. Mogelijk heb je deze strategieën geleerd in een programma als de Trading Navigator van Harm van Wijk. Waarschijnlijk heb je dan ook geleerd dat je bij DEGIRO een Active-, Trader- of Day Trader-profiel nodig hebt. Mocht je een DEGIRO account met een van deze drie profielen hebben, kun je vrijwel iedere strategie toepassen. Voor meer informatie hierover verwijs ik je graag door naar het programma van Harm van Wijk

Trading Navigator Harm van Wijk

Trading Navigator

Ontdek hoe je met eenvoudige software inclusief cursus geld verdient op de beurs

Meld je Direct aan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *