IMU cursussen: Wat leer je en zijn ze het geld waard?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

De Internet Marketing Unie (IMU) is een van de grootste internet marketing instituten van Nederland. Waar het ooit begon als een marketingbureau, is de Internet Marketing Unie ondertussen uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van internet marketing cursussen. Als ik de recensies van de gemiddelde IMU cursus mag geloven, is er geen betere internet marketing cursus te vinden. 

Momenteel zijn er zeven verschillende cursussen die je bij IMU kunt volgen. In dit artikel, bespreken we wat je per cursus kunt verwachten en onthullen we ook wat de voordelen van IMU Plus zijn, de alles-in-1 oplossing van IMU. 

Inhoudsopgave

De volgende IMU cursussen komen in dit artikel aan bod:

 • Tornado Masterclass
 • SEO
 • Conversie Optimalisatie
 • Content Marketing
 • Community Building
 • Facebook Marketing

De twee populairste cursussen, Tornado Masterclass en SEO, worden uitgebreid besproken.

Tornado Masterclass

Volgens IMU kun je de Tornado Masterclass het best zien als een online marketing spoedcursus. De Tornado Masterclass is dan ook vooral gericht op bedrijven, die van plan zijn om vooral online klanten te bereiken. Het idee van de Tornado Masterclass is dat jij je alleen richt op de middelen, die het meest effectief zijn voor jouw online business. Voor beginnende online ondernemers is het een bekend probleem dat er tientallen verschillende marketingkanalen zijn. Vaak wordt van ieder kanaal gedacht dat het een poging waard is. Dat terwijl je misschien vooraf al kan weten welke kanalen wel je aandacht waard zijn en welke niet. 

De Tornado Masterclass begint met het uitleggen van alle mogelijke online marketingkanalen. Dit doet het op een begrijpelijke en laagdrempelige manier. Het probeert daarbij meteen zo praktisch mogelijk te werk te gaan. Je ziet dan ook veel voorbeelden van de kanalen voorbijkomen. 

De kracht van de Tornado Masterclass zit vooral in de voorbeelden die IMU uit haar eigen projecten gehaald heeft. Zoals je misschien wel weet, heeft IMU-oprichter Tonny Loorbach meerdere bedrijven naast IMU. Al deze bedrijven zijn ondertussen succesvol, wat hoogstwaarschijnlijk te danken is aan de marketinginspanningen van Loorbach. Zijn meest waardevolle online marketing strategieën komen dan ook uitgebreid aan bod. 

Goede voorbeelden hiervan zijn slimme emailcampagnes, weggevers en de kracht van het bouwen van en online community. Ook vertelt Loorbach waar hij juist op het gebied van online marketing de fout in is gegaan. 

De Tornado Masterclass is opgebouwd uit de volgende kernonderdelen:

 • Fundament: Leren om een sterk fundament voor je online business te maken, waarbij het maken van fouten geen blijvende gevolgen heeft. 
 • Bezoekerspiramide: Wat moet je doen om jouw doelgroep te bereiken? Welke kanalen zet je in en hoe?
 • SEO Blauwdruk: Het ultieme SEO-stappenplan dat je kunt gebruiken om de juiste keywords te bereiken, van backlinks tot de juiste code.
 • Content Bakery: Welke middelen kun je inzetten om krachtige content te publiceren? Podcasts, social media maar ook blogs en video’s. Alles komt in de Content Bakery module aan bod. 
 • Neurowebdesign: Welk webdesign past het beste bij jouw doelgroep? Welke aanpassingen kun je doen om nog beter je doelgroep te bereiken?
 • Landingspagina’s: Benut de kracht van landingspagina’s en gebruik de meest succesvolle voorbeelden van IMU.
 • Funnel & Sales Flows: Leer hoe je met funnels bezoekers omzet in klanten middels de templates van IMU.
 • Marketing Automation: Automatisch de juiste mailings versturen om je evergreen emailfunnel verder uit te bouwen.
 • Segmentatie: Leer wat je moet doen om de juiste content aan de juiste doelgroep te serveren.
 • SEA: Ontdek hoe je Google Ads inzet om meer bezoekers met betaalde advertenties naar je website te halen. 
 • Social Media Ads: Van Facebook tot Linkedin: effectieve betaalde online marketing gegeven door een van de grootste social media experts. 
 • Affiliates en Influencers: Hoe zet je affiliates in om je business verder uit te bouwen? Ontdek hoe affiliate marketing als marketingkanaal werkt. 
 • Sales Webinars: Zet een Sales Webinar in om je eigen omzet te verhogen.
 • Omzet Knallers: Maak gebruik van productlanceringen om je omzet op specifieke momenten een boost te geven.
 • Online programma’s: Een eigen online programma maken? Leer hoe je met een online programma terugkerende inkomsten kunt opbouwen.
 • Community: Bouw een community om je online business en ontdek hoe dit de autoriteit van je merk versterkt.
 • Wederkerende Inkomsten: Met wederkerende inkomsten zorg je voor een sterke bottom line. Maar leg je een stroom van wederkerende inkomsten aan?

Dit is natuurlijk een gigantische lijst aan onderwerpen die tijdens de Tornado Masterclass besproken worden. Het is dan ook geen verrassing dat in de recensies verschillende ‘studenten’, die deze online cursus gevolgd hebben, het als een van de meest uitgebreide online marketing cursussen bestempelen. 

IMU Online Marketing Tornado Masterclass

De Online Marketing Tornado Masterclass

Meer bezoekers, leads, klanten, fans en vrijheid als ondernemer

Meld je Direct aan!

SEO Cursus

IMU heeft veel van zijn initiële succes aan SEO te danken. Jarenlang hield het top-3 posities vast op zoektermen als SEO, zoekmachine optimalisatie en online marketing. Tegenwoordig is IMU nog altijd op een groot aantal indrukwekkende zoektermen te vinden. Een duidelijk teken dat het als geen ander weet hoe SEO in elkaar steekt. 

De strategieën die IMU tot op de vandaag nog gebruikt, komen in de SEO cursus aan bod. Een kijkje in de keuken die je maar bij weinig toonaangevende websites krijgt. Het is dan ook geen verrassing dat de SEO cursus weer uit een aantal herkenbare elementen bestaat:

 • SEO Strategie: Welke strategie moet je inzetten om constant relevant te blijven in Google?
 • Google’s Algoritme: Hoe werkt het algoritme van Google en wat moet je doen om het algoritme optimaal te benutten?
 • SEO-Structuur: De optimale SEO-indeling voor webshops en websites.
 • Backlinks: Wat is het nut van backlinks, hoe kun je ze kopen en waar moet je op letten?
 • Keywordonderzoek: Welke longtailzoektermen moet je links laten liggen en welke zijn juist jouw aandacht waard?
 • Keywordplan: Welke zoektermen krijgen op welk moment prioriteit en hoe kun je de juiste zoektermen bij elkaar groeperen?
 • SEO Tools: Wat zijn de voornaamste SEO tools die je kunt gebruiken om je website verder te optimaliseren voor Google?
 • Domeinnamen: Hoe kun je de perfecte domeinnaam kiezen?
 • Video SEO: Hoe zet je video’s in om je SEO-autoriteit te verbeteren?
 • Rich Snippets: Van recepten tot nieuwsberichten, gebruik rich snippets om nog beter vindbaar te worden.
 • Technische SEO: De juiste code zodat Google jouw website nog beter kan lezen.
 • Mobile First SEO: Optimaliseer je website voor mobiele gebruikers.
 • Local SEO: Lokale SEO kansen uitgemeten voor jouw website of webshop.
 • SEOcial: De kracht van social media optimaal benut voor SEO.
 • Webshop SEO: De optimale SEO strategie voor webshops uitgelegd.
 • Google Rankbrain; Het algoritme van Google, kort samengevat in een behapbare module.
 • Toekomst van SEO: Hoe ontwikkel je jouw website om nog jarenlang voor Google relevant te zijn?

Ook hier weer een gigantische SEO cursus waar tal van belangrijke onderwerpen aan bod komen. Met meer dan 30 video lessen leer je ieder aspect van SEO door en door, zodat je precies weet op welke punten je moet letten. 

IMU Meester in SEO cursus

Hoger scoren in Google?

Maak van je website een bezoekersmagneet met deze SEO Cursus!

Start Direct>>

Conversie Optimalisatie

Wat moet je doen om bezoekers om te zetten tot klanten? Met de Conversie Optimalisatie cursus van IMU leer je van A tot Z welke elementen je kunt optimaliseren om nog meer klanten te krijgen. Tonny Loorbach neemt je mee langs de principes van Neuromarketing alsook de psychologie van schaarste. Alles is erop gericht om je te helpen jouw eigen website en funnels voor de maximale conversie te optimaliseren.

Content Marketing

Content Marketing is voor websites een onmisbaar middel om meer bezoekers te krijgen. Vooral voor SEO speelt content marketing een leidende rol. Met de juiste blogartikelen kun je in één klap duizenden bezoekers naar je website trekken. Dat terwijl de investering over het algemeen beperkt is. In de Content Marketing cursus van IMU leer je hoe je content marketing kunt inzetten om je website naar een hoger niveau te tillen. 

Facebook Marketing

Hoe kun je Facebook en Instagram gebruiken om meer potentiële klanten naar je website te trekken? Youri Meuleman, oprichter van het Social Media Marketing bureau OVA, legt je in de Facebook Marketing cursus van begin tot eind hier alles over uit. Zo komen in de cursus onderwerpen aan bod als Facebook Live, list building, campagnes en de mogelijkheden om via Facebook een community te bouwen.

Community Building

Wist jij dat IMU het meeste te danken heeft aan zijn hechte IMU Member Community? Een van de oplossingen die IMU hier de afgelopen jaren voor ontwikkeld heeft, is Huddle, een tool waarmee je in een paar minuten je eigen community bouwt. Het is dan ook geen verrassing dat er een complete cursus om dit product heen is gebouwd. Transformeer fans tot ambassadeurs met de Community Building cursus

IMU Plus

Wil je in één klap flink wat geld besparen? Dan is dat met IMU Plus mogelijk. Met IMU Plus krijg je namelijk in één keer toegang tot alle hierboven besproken cursussen. Ook kun je alle opnames van IMU Events terugkijken. Je bent een stuk goedkoper uit ,dan wanneer je alle cursussen apart zou aanschaffen en je kunt direct aan de slag. Dit is dan ook de ideale oplossing voor de online ondernemer, die met een sterk fundament een online business wilt bouwen.

Samen bouwen aan jouw Business?

IMU PLUS is een revolutionaire formule om ieder ander online marketing programma overbodig te maken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.