Social Media Marketing Bedrijf. Wat komt er bij kijken?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Wil jij je eigen Social Media Marketing bedrijf opzetten? Dan is het belangrijk dat je precies weet wat je wel en niet moet doen. Zo voorkom je veel gemaakte fouten en bereik je sneller een fatsoenlijke omzet. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om te leren hoe je geld kunt verdienen met social media marketing. 

Een van die manieren is om je als freelancer aan te melden bij een community. De community voor en door freelance online marketeers. Samen bouwen en elkaar versterken met je eigen online Social Media Marketing Bedrijf.

Een social media marketing bedrijf starten, als ondernemer of als freelancer.

Social Media Marketing Bedrijf

Online Community voor en door freelance online marketeers.

Start direct>>

Wil jij beginnen met adverteren op Instagram of je eigen Facebook bureau beginnen? In dit artikel ontdek je hoe je jouw eigen social media bureau kunt beginnen ofwel als freelancer kan werken in een social media bedrijf.

Wat doet een social media marketing bedrijf eigenlijk?

De kans is groot dat je al behoorlijk wat van social media weet. Waarschijnlijk ben je zelfs op de vijf grootste social media platformen al actief. Dat is alleen maar handig, want daardoor begrijp je veel beter wat bedrijven kunnen doen om meer succes met social media te behalen. 

Een social media marketing bedrijf kan zich op één of meerdere social media platformen richten, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok of Snapchat. Zo kun je jouw eigen Facebook bureau beginnen of je juist meteen richten op meerdere platformen. Meestal kiezen ondernemers ervoor om zich op maximaal twee platformen te richten, zodat ze zo goed mogelijk advies kunnen geven. Hoe meer platformen je kiest, hoe langer het duurt voordat je over ieder platform voldoende weet om professioneel advies aan andere bedrijven te geven. 

Uiteindelijk is het doel van ieder social media marketing bedrijf om klanten, wat veelal andere bedrijven zijn, middels social media te helpen om nieuwe lead te genereren en om meer omzet te krijgen. Dit kan zijn door voor klanten te adverteren of juist hele goede video’s voor een platform als TikTok te maken, waarmee het bedrijf zich promoot. 

Hoe kun je geld verdienen als social media marketing bedrijf?

Natuurlijk is het belangrijkste doel van een social media marketing bedrijf om voldoende geld te verdienen. Het liefst genoeg, zodat je personeel kunt aannemen en niet zelf verantwoordelijk bent voor alle uitvoerende werkzaamheden. Gelukkig is een social media marketing bedrijf uitermate geschikt om na verloop van tijd uit te bouwen. Veel studenten en afgestudeerden zijn net als jou goed bekend met social media. Zij kunnen als geen ander snel leren hoe je bedrijven helpt om meer geld te verdienen op social media. Maar hoe verdient jouw social media marketing bedrijf dan geld?

De meeste social media marketing bedrijven bieden marketingcampagnes op social media platformen als Facebook, Instagram en LinkedIn als voornaamste dienst aan. Meestal richten deze campagnes zich vooral op betaalde advertenties. Alle bekende social media platformen bieden systemen aan, die gebruikt kunnen worden om relatief eenvoudig betaalde campagnes op te zetten. 

Klanten van social media marketing bedrijven betalen de advertentiekosten die bij betaalde campagnes komen kijken. Daarnaast rekenen social media marketing bedrijven een tarief bovenop deze campagnes. Meestal wordt dit gedaan in de vorm van een vergoeding van de gemaakte uren. Ook zijn er voorbeelden van bedrijven die geen uurtarief rekenen, maar een vast percentage van de advertentiekosten. De twee volgende voorbeelden geven dit duidelijker weer:

Verdienmodel 1: Voor klant A is er een advertentiebudget van € 3.000,- per maand. Het opzetten en onderhouden van deze campagne kost maandelijks 10 uur. Het uurtarief van het social media marketing bedrijf is € 75,- ex. btw. Dat betekent dat de omzet uit klant A € 750,- per maand is. 

Verdienmodel 2: Voor klant A is er een advertentiebudget van € 10.000,- per maand. Het social media marketing bedrijf heeft een vast tarief van 15% van de advertentiekosten.  Dat betekent dat de omzet uit klant A € 1.500,- per maand is.

Verdienmodellen begrijpen

Er zit een belangrijk verschil tussen de twee verdienmodellen. Om dit verschil te begrijpen, is het van belang, dat je bekend bent met de asymmetrische tijdsinvestering bij social media campagnes. Als een social media marketing bedrijf 10 uur per maand bezig is met een campagne van € 3.000,-, betekent dit niet dat het 100 uur bezig is met een campagne van een budget van € 30.000,-. De hoogte van het budget heeft weliswaar enige invloed op het aantal benodigde uren, maar meestal slechts 30 tot 40%. 

Daardoor is verdienmodel 1 interessanter bij klanten met een kleiner budget en verdienmodel 2 juist bij klanten met een groter budget. Vrijwel ieder groot social media marketing bedrijf past dan ook, afhankelijk van de klant, een van de twee verdienmodellen toe. 

Door te begrijpen wanneer je welk verdienmodel toepast, maximaliseer je de omzet. Zodat jij weet welk verdienmodel voor jou het meest geschikt is voor het opzetten van je Social Media Marketing Bedrijf.

Een social media marketing bedrijf starten, als ondernemer of als freelancer.

Social Media Marketing Bedrijf

Online Community voor en door freelance online marketeers.

Start direct>>

Wat is de Online Kracht Community?

Online Kracht is dé community vóór en dóór freelance online marketeers. Met meer dan 150 members is dit de makkelijkste manier om snel up-to-date te blijven als freelance online marketeer, klussen te vinden en te sparren met gelijkgestemde vakspecialisten, zodat jij altijd een antwoord hebt op jouw vraag zonder uren kwijt te zijn naar het zoeken van betrouwbare informatie op internet.

Wat kan je verwachten van de Online Kracht Community?

✓ Een makkelijke app met een online chat met verschillende kanalen, channels gericht op online marketing én ondernemen

✓ Channel voor o.a. via-via klussen uit de eerste hand die je niet altijd kan vinden op internet of LinkedIn

✓ Kennis Library met templates, onmisbare lijsten, e-books en checklists die jij moet weten als freelance online marketeer (maandelijks aangevuld!)

✓ Online challenges voor productiviteit, inspiratie of bijvoorbeeld voor mentaal en fysiek welzijn voor de optimale work-life balance

✓ Masterclasses met gastsprekers om optimaal te groeien en kennis op te doen over marketing en ondernemen

✓ Altijd op de hoogte van de laatste online marketing trends

✓ Een veilige omgeving waar jij jouw vraag kwijt kunt aan 140+ andere freelance online marketeers zonder dat die potentiële opdrachtgever het leest

Door je te leren hoe je succesvolle campagnes opzet, de juiste doelgroep kiest en sterke advertenties maakt, ontdek jij hoe je andere bedrijven kunt helpen. Uiteindelijk is het succes van jouw social media marketing bedrijf afhankelijk van de prestaties van je klanten. Als jij ervoor zorgt dat jouw klanten meer geld verdienen door social media, kun je zelf ook meer verdienen. Je kunt namelijk grotere campagnes opzetten (zie verdienmodel 2), wanneer jouw klanten de vruchten van jouw social media campagnes plukken.

Het netwerk voor Freelance online marketeers.

De basis van een goede freelance online marketing carrière is jouw netwerk. Met jouw netwerk sta je er niet meer alleen voor. Je kunt lastige marketingvragen delen, voelt je niet meer eenzaam, je marketingkennis groeit en hebt een aanwas van nieuwe toffe klussen. Met Online Kracht kun jij bouwen aan een ijzersterk netwerk waar je op terug kunt vallen als je het even niet meer weet. Bij ons vind jij een toffe club like-minded people met dezelfde interesse: online marketing. Van creatieve social strategen tot aan technische SEA specialisten. Samen delen we kennis, inspiratie en inzichten, waardoor jij een nóg betere freelancer wordt. Door je aan te sluiten bij een specifieke community voor freelance online marketeers weet je ook zeker dat jouw potentiële opdrachtgever niet ziet als je ergens vastloopt. Hier ben jij veilig. Doe nu mee en meld je aan! 

Wat kost de Online Kracht Community?

YEAR MEMBER

NÚ 7 DAGEN GRATIS

DAARNA 399,- PER JAAR 

(slechts €33,- per maand, bespaar 30%)

of

FLEX MEMBER

NÚ 7 DAGEN GRATIS

DAARNA 47,- PER MAAND

Een social media marketing bedrijf starten, als ondernemer of als freelancer.

Social Media Marketing Bedrijf

Online Community voor en door freelance online marketeers.

Start direct>>

Lees ook mijn andere blogs over Online Ondernemen:

Kan ik mijn eigen social media marketing bedrijf beginnen?

Wil je niet (langer) werken als freelancer in een Social Media Marketing Bedrijf? Overstappen van uurtje-factuurtje naar pakketten waarin jij jouw diensten aanbiedt?

Ik ben Business Strateeg voor ambitieuze ondernemers die willen innoveren en groeien op een onderscheidende en strategische manier. Die visionairs die hun waarde willen verkopen en niet hun tijd.

Wil jij ook succesvol gaan ondernemen en goed geld verdienen met je echte talent en jouw waarde?
Of heb je een passie voor je bedrijf maar wil je nu een grote sprong voorwaarts maken zodat je nog meer geld verdient, High End klanten aantrekt en te winnen in Impact, Omzet en Vrijheid?

Plan een strategiegesprek met mij in en we bespreken welke nieuwe kansen en groeimogelijkheden ik voor jou voorzie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *