Online Geld verdienen met alleen je Laptop

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Tegenwoordig komen de verhalen van mensen die online geld verdienen met alleen hun laptop steeds vaker voorbij. Ze kunnen overal ter wereld werken en op ieder moment dat ze uitkomt. Een luxe die velen zich niet kunnen voorstellen. 

De wereld van online geld verdienen (met alleen een laptop) is een stuk makkelijker van de meeste mensen denken. Toch wordt er te vaak te ingewikkeld over nagedacht. Doordat de opstartkosten en risico’s veel lager zijn, is het bouwen van je eigen online business echter heel wat haalbaarder dan je waarschijnlijk denkt. 

Het mooist is om op den duur toe te werken naar een financieel vrij leven. Passief inkomen, een woord dat je misschien wel al gehoord hebt, kan dit mogelijk maken. Dat komt later, net zoals al het andere begint een eigen online business bouwen in kleine stapjes. Wie weet kun je dan op een gegeven moment naar een financieel vrij leven toewerken. 

Schrijf een eBook

Tegenwoordig zijn maar liefst 50% van de boeken die we lezen digitaal. Digitale boeken, ook wel eBooks genoemd, zijn dan ook populairder dan ooit. Dit zit vooral in het gemak hiervan. Je hoeft niet naar de winkel om een eBook te kopen. Online heb je een eBook zo gekocht en naar je e-reader verstuurd. 

Door de opkomst van eBooks is het makkelijker geworden om als opkomende schrijver je boeken te publiceren. Je hebt geen uitgeverij meer nodig die een groot bedrag aanbetaalt om je boeken te laten drukken. Met een paar klikken kun je jouw eBook verkopen op Bol.com, Amazon en Bookdepository. Dit is natuurlijk een ideale manier om te ontdekken of jouw schrijfkunsten voor leuke bijverdiensten kunnen zorgen. 

Begin een eigen cursus

Wist je dat de gemiddelde Nederlander in zijn leven meerdere cursussen volgt? Het zal je dan niet verbazen als ik je vertel dat de cursusbranche in Nederland een miljoenenindustrie is. Je kunt in Nederland dan ook over ieder onderwerp een cursus volgen. Van breien tot dunken (basketbal), doordat er zoveel vraag naar cursussen is, is er voor alles wel een cursus. 

Tegenwoordig kun je met het grootste gemak online je eigen cursus opzetten. Er zijn verschillende tools, zoals Huddle, waarmee je dit kunt doen. Zelfs als je nog weinig online ervaring hebt, helpt een tool zoals Huddle je met het vormgeven van een cursus. Je kunt zelfs verkooppagina’s opzetten om de cursus te promoten.

Veel cursussen brengen maandelijks geld in rekening voor de periode dat een cursist lid is. Hierdoor bouw je al snel passief inkomen op, dat bij voldoende cursisten, een serieus inkomen kan betekenen. Dit is dan ook één van de manieren om online geld te verdienen met alleen een laptop en naar een financieel vrij leven toe te werken!

Begin een eigen webshop

Minstens zo makkelijk is anno 2022 het lanceren van een webshop. Met tools als WooCommerce en Shopify kun je met een paar klikken een webshop bouwen die er ook nog eens gelikt uitziet. Natuurlijk is het succesvol maken van een webshop heel wat makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt wel een mooie webshop opzetten maar zonder klanten heb je er weinig aan. Het helpt dan ook om eerst meer te leren over het verdienen van een geld met een webshop, voordat jij je hier volledig op stort (dit is daar een goede cursus voor). 

Plug and Play_IMU

Plug&Pay Ultimate

Maak in een handomdraai de ideale betaalpagina met kassakoopjes, upsells en automatische incasso’s. Inclusief onze affiliatemarketingsoftware!

Probeer Gratis>>

Het voordeel van een webshop is dat als het goed gaat, je daar snel de vruchten van plukt. Je kunt behoorlijk snel met een webshop opschalen waardoor je inkomen in korte tijd kan vermenigvuldigen. 

Begin een eigen website

Waar je met een klik een eigen webshop kunt beginnen, is het net zo makkelijk om een eigen website te lanceren. Daarmee bedoel ik heel wat anders dan een webshop. Een website heeft namelijk tal van verdienmodellen anders dan het verkopen van producten. Ik behandel de beste verdienmodellen die je met alleen een laptop kunt gebruiken om online geld mee te verdienen apart:

  • Affiliate Marketing
  • Advertenties
  • Eigen producten
Online geld verdienen bouw succesvol je eigen business in 28 dagen

Succesvol je eigen online Business starten in 28 dagen

De bewezen formule om stap-voor-stap, in je eigen tijd en in slechts een uurtje per dag jouw winstgevende website online te zetten!

Aanmelden >>

Affiliate marketing

Affiliate marketing is het verdienen van commissies door het succesvol promoten van andermans producten. Als jij ervoor zorgt dat er na een bezoek aan jouw website een televisie bij Coolblue gekocht wordt, krijg jij van Coolblue een commissie (van 2 tot 5%). Ook bij webshops als Bol.com, Amazon en Wehkamp zijn dit soort samenwerkingen mogelijk. 

Lees ook mijn blog: Affiliate Marketing Leren.

Advertenties

Via Google kun je met een simpele handbeweging je websites in een geld machine omzetten. Door Google toestemming te geven om advertenties op je website te plaatsen, kun je automatisch geld verdienen wanneer mensen op deze advertenties klikken. Soms krijg je per klik wel € 1! Het kan dan ook behoorlijk snel oplopen wanneer je een drukbezochte website hebt. 

Eigen producten

Of je nu een eigen cursus, fysiek product of eBook verkoopt: een eigen website is ideaal om je eigen producten te verkopen. Je hebt zelf alle invloed op de marges en je weet als geen ander hoe je jouw eigen producten succesvol aan de man kunt brengen. Door je website hier volledig naar toe spitsen, kun je op de automatische piloot producten verkopen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt? Je laptop!

Social Media is ideaal

Hoor jij ook al die verhalen van Tiktokkers, Instagrammers en Youtubers die miljoenen euro’s verdienen met hun accounts? Het is soms bijna niet voor te stellen wat voor bedragen in deze wereld rondgaan. Het bereiken van deze bedragen is misschien maar voor een enkeling weggelegd. Maar wat als je 1 of 10% van deze bedragen met alleen een laptop zou kunnen verdienen? Dan klinkt het helemaal niet zo verkeerd meer. Er zijn verschillende platformen waarmee je vrij vlot al een leuk bedrag kunt verdienen. Zo kun je vanaf een bepaald aantal volgers samenwerkingen met bedrijven aangaan. Ook kun je producten verkopen vanaf je kanaal of je eigen webshop promoten. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Mijn leestip: overigens bieden zij ook een online cursussen en de software aan

De online marketing tornado boek IMU

Met dit boek kan iedereen, vanuit het niets, een succesvolle online business starten en een vrije ondernemer worden.

Bestel het boek >>

Ben je artistiek?

Van het zelf designen van websites, posters en visitekaartjes tot het verkopen van je eigen kunstwerken. Als kunstenaar, designer of fotograaf is er online met alleen een laptop (en eventueel een camera) veel te halen. Makkelijk is het echter niet. De concurrentie in deze wereld is heel wat hoger dan je mogelijk gewend bent. Voor de echte artistieke dromers is er echter nog genoeg ruimte. Bijvoorbeeld door je eigen kunstwerken aan de wereld te verkopen. Of dat nu digitale kunstwerken (NFT’s) of op doek zijn. Onderzoek welke soorten kunstwerken het momenteel goed doen en meld je aan bij marktplaatsen als Catawiki, Artsy en Etsy. 

Maak zelf websites

Als je eenmaal je eerste websites gemaakt hebt, of dat nu voor een webshop of affiliate marketing is, heb je het waarschijnlijk al vrij vlot onder de knie. Maar wat als ik je vertel dat mensen wel € 1000 tot € 5000 voor een goede website willen betalen? Dan smaakt dat natuurlijk naar meer. 

Wanneer jij er zeker van bent dat je kwalitatieve websites kunt maken, is het tijd om je diensten aan bedrijven aan te bieden. Je richt je dan op de business-to-business markt. Daarbij is het slim om je op specifieke branches te richten zodat je een gespecialiseerd aanbod hebt. Zo zijn er al veel ondernemers geweest die specifiek websites voor de schoonheidsbranche of de doe-het-zelf branche hebben gemaakt. 

Plug and Play_IMU

Plug&Pay Ultimate

Maak in een handomdraai de ideale betaalpagina met kassakoopjes, upsells en automatische incasso’s. Inclusief onze affiliatemarketingsoftware!

Probeer Gratis>>

Geef andere bedrijven advies

Je hebt ongetwijfeld al wat ervaring binnen een vakgebied opgedaan. Of dat nu in de wereld van internet of juist offline is. Jouw kennis kan ervoor zorgen dat andere ondernemers (of particulieren) ook verder kunnen komen. Waarom zou je jouw advies dan niet als je verdienmodel inzetten?

Online adviesbureaus kunnen met alleen een laptop geld verdienen en zijn niet gebonden aan een vaste plek. Van Bali tot Amsterdam, overal zou je online advies kunnen geven. En nog goed verdienen ook: een gemiddeld adviesgesprek van een uur kost tegenwoordig al snel € 100. 

Ook hierbij is het goed om je zeer specifiek te richten op een bepaalde branche. Hondenbezitters, ouders met lastige kinderen, beginnende ondernemers en meer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *