Email Marketing met Enormail: Het Geld Waard?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Ik heb Enormail de afgelopen jaren met veel plezier gebruikt. Dat komt doordat ik al vrij vlot begreep hoe Enormail mijn business kan helpen om het maximale uit de kan te halen. Email marketing is een enorm waardevol kanaal, dat door veel mensen als één van de meest ingewikkelde kanalen gezien wordt. Juist daarom zocht ik destijds email marketing software, die mij vanaf het begin kon leren om email marketing als een expert in te zetten. 

Omdat ik weet hoe ingewikkeld het leren van email marketing is, wil ik daarom mijn troef Enormail in de vorm van een review in de schijnwerpers zetten. Enormail heeft mij geholpen om mijn websites naar een hoger niveau te tillen. Meer dan veel andere email marketing software daar ooit toe in staat zal zijn. 

Inhoudsopgave

Ik bespreek daarom de belangrijkste kenmerken van Enormail, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat de toegevoegde waarde van deze email marketing software voor jouw business is. 

Wat is email marketing software?

Makkelijk gezegd is email marketing software een programma waarmee je naar grote groepen emails kunt sturen. Het belangrijkste verschil met een normale email software is, dat email marketing software zich richt op het aantrekken van nieuwe klanten en het activeren van bestaande klanten. Dat wordt middels email marketing software gedaan op basis van zoveel mogelijk automatiseringen, zodat het loont om zoveel mogelijk mensen in je emaillijst te krijgen. 

Email marketing software kan in de basis worden gebruikt om eenvoudige nieuwsbrieven te sturen. Met nieuwsbrieven breng je jouw ‘volgers’ op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorg je ervoor dat jouw merk goed in het geheugen blijft. Maar je kunt nog heel wat stappen verder gaan met email marketing. 

Ervaren ondernemers gebruiken email marketing om specifieke groepen klanten op zeer specifieke momenten emails te sturen. Dit wordt ook wel een funnel genoemd. Binnen deze funnel wordt toegewerkt naar een conversiepunt, wat meestal de aankoop van een product of dienst is. Door klanten uit je emaillijst eerst warm te maken en te informeren, zijn ze op een later moment klaar om daadwerkelijk iets te kopen. Het grote voordeel van email marketing software als Enormail is dat je hier gaandeweg meer over leert. 

Enormail online email marketing voor online ondernemers

Enormail Email Marketing voor Online Ondernemers

Een gemakkelijk en compleet e-mailmarketing programma.

Het programma waarmee je jouw onderneming en omzet écht laat groeien.

Nu gratis proberen >>

Wat is de toegevoegde waarde van Enormail?

Ik kan het mij goed voorstellen dat email marketing nog flink ingewikkeld klinkt. De learning curve van email marketing is stijl. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan het je aanzienlijk meer omzet opleveren. Gelukkig zijn er dus programma’s zoals Enormail die de meest complexe onderdelen vereenvoudigen. Bijvoorbeeld door doelgroepen automatisch te segmenteren in kleine doelgroepen of je te helpen bij het maken van landingspagina’s. Daar later meer over. 

De voornaamste waarde van Enormail is, dat je alles kunt automatiseren dat met email marketing te maken heeft. Veel tijdrovende taken kosten hierdoor geen tijd meer, waardoor jij je op andere taken in je business kunt richten. Het belangrijkste is de wijze waarop Enormail dit doet. Enormail zorgt er namelijk echt voor dat je begrijpt wat je doet. Veel andere email marketing software kiezen ervoor om met templates te werken, waardoor je weliswaar snel kunt werken, maar nooit echt zal begrijpen wat er nu precies voor je wordt gedaan. Als je echter het maximale uit je email marketing inspanningen wilt halen, is het toch echt belangrijk dat je begrijpt wat er precies aan de achterkant wordt gedaan. 

Ik heb hier een goed voorbeeld voor. 

Stel je voor dat je een website over gezond eten hebt. Op deze website heb je de afgelopen zes maanden emailadressen verzameld, waardoor je nu 500 emailadressen op je emaillijst hebt staan. Je kunt er met email marketing software voor kiezen om naar al deze 500 emailadressen dezelfde emails te sturen. Wanneer je een aantal nieuwe recepten voor ovenschotels met kip hebt gemaakt en deze wilt delen, zou je jouw nieuwe recepten naar alle emailadressen op deze lijst kunnen sturen. 

Maar heb je eigenlijk wel een idee welke mensen van deze lijst echt in kip recepten geïnteresseerd zijn? Misschien stuur je wel een kip recept naar mensen die helemaal geen vlees eten. Dan stuur je dus een email die door de lezer als waardeloos gezien wordt. Dit verlaagt de kans dat toekomst emails gelezen worden en kan er zelfs voor zorgen dat iemand zich voor jouw emails uitschrijft. 

De belangrijkste kracht van Enormail is dat je al jouw emaillijsten kunt segmenteren. Daarmee bedoel ik dat je ze in specifieke doelgroepen (segmenten) kunt opdelen. In het bovenstaande voorbeeld zou je bijvoorbeeld de volgende groepen kunnen kiezen:

 • Mannen
 • Vrouwen
 • Studenten
 • Vegans
 • Vegetariërs
 • Vleesliefhebbers
 • Mensen die met een dieet bezig zijn
 • Mensen die koolhydraatarm willen eten

En dan komt het meest waardevolle van dit hele verhaal. Wanneer je een product hebt dat perfect bij een doelgroep past, zoals een koolhydraatarm receptenboek voor mensen die koolhydraatarm willen eten, is de kans dat mensen op een aankoop overgaan fors hoger. 

Hoe je met Enormail emailadressen kunt verzamelen

Uiteindelijk zijn er twee processen die je onder de knie moet krijgen. Je moet weten welke emails je naar welke doelgroep stuurt én je moet leren hoe je op jouw website zoveel mogelijk emailadressen kunt verzamelen. 

Mensen laten tegenwoordig niet zomaar meer hun emailadres op een website achter. Dat doen ze alleen wanneer ze het gevoel hebben dat ze daar iets voor terug krijgen. Dat kan bijvoorbeeld een lijstje met handige tips zijn of een gratis e-book. Maar ook dat, is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Enormail stelt je in staat om prachtige pop-ups, formulieren en andere elementen te maken, die je op jouw website kunt gebruiken om emailadressen te verzamelen. Deze elementen kun je in de email marketing software van Enormail maken. Het is zelfs mogelijk om het uiterlijk van deze elementen automatisch aan de vormgeving van je website aan te laten passen. 

Je kunt per pagina of categorie deze elementen tonen. Het is belangrijk dat dit mogelijk is, omdat je dan per categorie een strategie kunt opzetten om emailadressen te verzamelen. Als iemand een artikel leest over gezond eten, is het niet optimaal voor de conversie om een pop-up te tonen over sporten. Wat veel beter werkt, is het tonen van een pop-up met een verwijzing naar een gratis boekje met gezonde recepten. Als ze bezoeker zich vervolgens voor jouw emaillijst inschrijft, wordt dit digitale boekje gratis toegestuurd. 

Meten is weten

Enormail begrijpt gelukkig als geen ander dat email marketing altijd beter kan. Hoe goed je jouw email marketing software en strategie ook opzet: er zijn altijd verbeteringen mogelijk. Die verbeteringen worden alleen zichtbaar als je daar voldoende data voor hebt. Als je bijvoorbeeld kunt zien welke emails veel geopend worden en welke emails niet, weet je dat je waarschijnlijk niet het juiste onderwerp voor bepaalde emails gebruikt. Wordt er nauwelijks op de links uit jouw emails geklikt? Of worden er geen aankopen gedaan? Dan kun je dit per email zien en verbeteringen doorvoeren. 

Bij Enormail is al deze data op een overzichtelijke manier ondergebracht. Je kunt zowel per doelgroep, als per campagne en email de data bekijken. Ook kun je jouw data naar Google Analytics exporteren en vice versa. Hierdoor is er geen excuus meer om continu aan je email marketing inspanningen te sleutelen, om voor een alsmaar beter resultaat te gaan. 

Enormail online email marketing voor online ondernemers

Enormail Email Marketing voor Online Ondernemers

Een gemakkelijk en compleet e-mailmarketing programma.

Het programma waarmee je jouw onderneming en omzet écht laat groeien.

Nu gratis proberen >>

Wat kost Enormail?

Voordat we de kosten van Enormail gaan bekijken, is het belangrijk om te weten dat je Enormail 30 dagen lang gratis kunt uitproberen. Alle functies die binnen Enormail vallen, zijn onderdeel van deze proefperiode. 

Daarna heb je de keuze uit twee abonnementen, Sumo en Mammoet. Voor het gemak, heb ik het kostenplaatje van beide abonnementen hieronder uitgewerkt:

Sumo

Bij maandelijkse betaling € 15 per maand, bij jaarlijkse betaling € 12,50 per maand (2 maanden gratis). Dit is op basis van 2500 emailadressen op je lijst. Hoe meer contacten je hebt, hoe hoger de abonnementskosten worden.

Binnen dit pakket vallen de volgende functionaliteiten:

 • Onbeperkt emails versturen
 • Autoresponder
 • Email design tool
 • Email templates
 • Opt-in templates
 • Landingspagina’s
 • Mailinglijsten beheren
 • Contacten segmenteren
 • Rapportages
 • Email zonder Enormail branding
 • Testmails verzenden
 • Aangepaste DKIM

Mammoet

Bij maandelijkse betaling € 45 per maand, bij jaarlijkse betaling € 37,50 per maand (2 maanden gratis). Dit is op basis van 10.000 emailadressen op je lijst. Hoe meer contacten je hebt, hoe hoger de abonnementskosten worden.

Binnen dit pakket vallen de volgende functionaliteiten:

 • Onbeperkt emails versturen
 • Autoresponder
 • Email design tool
 • Email templates
 • Opt-in templates
 • Landingspagina’s
 • Mailinglijsten beheren
 • Contacten segmenteren
 • Rapportages
 • Email zonder Enormail branding
 • Testmails verzenden
 • Aangepaste DKIM
 • Meerdere accounts beheren
 • Beeldbank met 800.000+ foto’s
 • Automatisch contacten verplaatsen
 • Opt-in formulieren met slimme pop-ups
 • Opt-in links

Email marketing software nodig? Dan is Enormail de beste oplossing!

Ik kan niet anders dan lovend zijn over de email marketing software, die mij de afgelopen jaren zo erg geholpen heeft. Het gebruiksgemak van Enormail is niet makkelijk met een concurrent te vergelijken en als één van de weinige programma’s, is het volledig in het Nederlands beschikbaar. Dat komt omdat Enormail ook een Nederlands bedrijf is. Als je twijfelt, raad ik je aan om sowieso Enormail 30 dagen gratis uit te proberen. Daarnaast is het met een maandelijks abonnement iedere maand gemakkelijk op te zeggen. Doen dus!

Enormail is een gemakkelijk en compleet e-mailmarketing programma waarmee je jouw onderneming en omzet écht laat groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.