Beste Webinar Software: WebinarGeek Review

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Goede webinar software is onmisbaar wanneer je als ondernemer op je (potentiële) klanten professioneel wilt overkomen. Ervaren internet ondernemers geven webinars om nieuwe klanten aan te trekken, bestaande klanten te informeren of om complete online opleidingen te geven. 

Jacko Meijaard van de Internet Succes Gids gebruikt bijvoorbeeld webinars om leden van zijn 10K groep op regelmatige basis te spreken. Russell Brunson doet hetzelfde voor zijn Genius Group. Het is de meest laagdrempelige manier om in één keer een grote groep mensen toe te spreken. Het grootste voordeel? Dat is controle over het verloop van de webinar. 

Inhoudsopgave

Omdat lang niet iedere ondernemer weet wat nu eigenlijk goede webinar software is, heb ik besloten hier grondig onderzoek naar te doen. Ik heb onderzocht welke webinar software de beste is door naar de ervaringen van succesvolle ondernemers met webinar software te vragen. Uit mijn onderzoek is gekomen dat WebinarGeek de beste software van dit moment heeft. Maar daar later meer over. 

De kracht van een sterke webinar voor ondernemers

Als je nog niet eerder webinars gegeven hebt, is het ongetwijfeld interessant om te ontdekken waarom ondernemers zo graag van webinars gebruik maken. Ondernemers passen webinars vooral in een funnel toe. Een funnel is het pad dat potentiële klanten, ook wel leads genoemd, afleggen. Het moment dat iemand zich inschrijft op een nieuwsbrief van een website begint de funnel. De funnel eindigt meestal wanneer de potentiële klant een aankoop doet. 

Zowel aan het begin als in het midden en einde van de funnel passen ondernemers webinars toe. Alhoewel de webinar momenteel het populairst is aan het begin van de funnel, kunnen complete digitale cursussen op basis van webinars worden ontwikkeld. Het is daarom interessant om te kijken naar de meest krachtige toepassingen van een webinar.

Wil je als ondernemer nog meer vrijheid ervaren en locatie-onafhankelijk kunnen werken?

Alles wat je moet weten is stap-voor-stap inbegrepen in deze online cursus SMMB Masterclass.

Een unieke manier om voor jezelf  en locatie-onafhankelijk te kunnen werken, vanuit waar dan ook ter wereld.

Aan het begin van de funnel

Met een webinar kun je geïnteresseerden een laagdrempelige methode geven om zich bekend te maken met het product of dienst van jouw bedrijf. Door ze een specifieke datum te geven waarop de webinar gevolgd kan worden, wordt er een dag en tijdstip aan het informatiemoment verbonden. Dit zorgt voor meer interactie en dan ook een verhoogde kans op een conversie.

Midden in de funnel

Als een lead al eens op een webpagina uit de funnel heeft geklikt, is er interactie vanuit de lead met de funnel geweest. Door na dit eerste contact een webinar als presentatie van je product of dienst te introduceren, kun je leads midden in de funnel omtoveren tot klanten. Vaak is een email funnel te onpersoonlijk om op zichzelf effectief te zijn. Leads die weliswaar interactie laten zien maar nog ver van een conversie vandaan zijn, kunnen aanzienlijk ‘warmer’ voor een conversie worden gemaakt met een webinar. 

Aan het einde van de funnel

Leads die aan het einde van de funnel nog niet tot klant geconverteerd zijn, kunnen met een persoonlijke webinar alsnog tot klant omgezet worden. Een persoonlijke webinar opzetten kost weinig tijd en kan middels een vaste structuur opgebouwd worden. Daarbij is het wel belangrijk dat er voldoende elementen relevant aan de lead in de webinar aangehaald worden. Als de webinar niet persoonlijk aanvoelt, is de kans op een verkoop laag.

Als programma

De laatste jaren zijn er complete digitale cursussen ontworpen op basis van webinars. Net als bij een traditionele opleiding wordt iedere les via een webinar gegeven. Dit zijn webinars die vooraf opgenomen zijn en opnieuw als webinar uitgezonden worden. Alhoewel het interactieve element ontbreekt doordat de webinar niet live is, geeft het cursisten wel het gevoel dat er echt een digitale opleiding gevolgd wordt. Het opzetten van een webinar programma is bijzonder eenvoudig met software als WebinarGeek. 

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van webinar software

Ben je op zoek naar kwalitatieve webinar software? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste webinar software voor jouw business. Als het aan mij ligt, moet webinar software minstens over de volgende functionaliteiten beschikken: 

 • Vooraf opnemen van webinar
 • Opzetten webinar programma
 • Social media integraties
 • Live quizzen 
 • E-mail integratie
 • Landingspagina integratie
 • Klaslokaal opzet (break-out rooms)
 • Minstens 250 deelnemers of meer 

Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik alvast de zoektocht naar de beste webinar software voor je gedaan. Voor mijn onderzoek heb ik onder andere gekeken naar de volgende webinar software:

 • WebinarKit
 • WebinarJam
 • WebinarNinja
 • Demio
 • Everwebinar
 • EasyWebinar
 • Livestorm
 • GoToWebinar
 • LiveWebinar
 • WebinarGeek

Van al deze verschillende soorten webinar software is er naar mijn mening maar ééntje die echt het vermelden waard is. Dat is WebinarGeek. 

De beste Webinar Software van 2022: WebinarGeek

WebinarGeek is niet alleen de meest complete webinar software, maar ook de meest gebruiksvriendelijke. Ondernemers die geen tot nauwelijks ervaring hebben met het opzetten en geven van webinars, kunnen met WebinarGeek overweg. Dat komt onder andere doordat WebinarGeek bijzonder intuïtief opgezet is en van uitgebreide documentatie voorzien is. Je leert door van WebinarGeek gebruik te maken hoe gemakkelijk zelf een webinar. Of dat nu een persoonlijke webinar of één voor 500 mensen is. 

WebinarGeek Gratis proberen

WebinarGeek Software

14 dagen lang gratis proberen

Belangrijkste functies

Dat WebinarGeek je helpt met het opzetten en geven van webinars spreekt voor zich. De vele extra functionaliteiten zorgen er echter voor, dat het met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Een van mijn favoriete functies heeft alles te maken met live upsells. Tijdens een webinar kun je gemakkelijk CTA’s en pop-ups in beeld laten komen om een product of dienst te promoten. Je kunt voorafgaand aan de webinar in WebinarGeek eenvoudig verschillende visuals maken die je vervolgens tijdens de webinar met een enkele klik kunt laten terugkomen. Precies wanneer jij dat wilt. Zo kun je gemakkelijk inhaken wanneer jij denkt dat de conversie het hoogst is. 

Een andere functie waarover ik te spreken ben, is de interactieve live chat functies. Tijdens de webinar is het voor de deelnemers mogelijk om via de chat een vraag te stellen. Je kunt echter kijkers ook de kans geven om in beeld hun vraag te stellen. Alhoewel deze functie ook bij andere tools beschikbaar is, ziet dit er bij WebinarGeek mooier uit.

Haarscherp beeld en razendsnel

Wat vooral prettig is, is dat WebinarGeek ervoor zorgt dat jouw webinars er altijd professioneel uitzien. De snelheid van de video én software is bijzonder hoog. Vooral in vergelijking met GoToWebinar en Demio komt de video er heel wat vloeiender uit. Hierdoor weet je zeker dat deelnemers jouw webinar goed kunnen volgen. Of dat nu op een desktop computer, laptop, tablet of smartphone is. 

Wat kost WebinarGeek?

Net als de meeste andere webinar tools is WebinarGeek niet goedkoop. De meeste ondernemers verdienen de kosten echter al met de eerste webinar terug, waardoor het naar mijn mening het geld meer dan waard is. 

Je kunt bij WebinarGeek uit drie verschillende prijsmodellen kiezen. 

 • Starter: €19 per maand. Hiermee kun je maximaal 25 live deelnemers hebben per webinar met twee presentatoren en 24/7 support. Let wel op dat je bij dit pakket wel altijd het WebinarGeek logo in een van de hoeken van je webinar ziet.
 • Premium: € 588 per jaar (of € 69 per maand). Hiermee kun je maximaal 100 deelnemers hebben per webinar met 4 presentatoren en 24/7 support. Mocht je meer deelnemers willen (tot wel 2000) dan kost dit extra.
 • Advanced: Prijs op aanvraag. Hiermee kun je een business draaien die zeer afhankelijk is van webinars. Met maximaal 6 presentatoren en tot 4000 deelnemers per webinar.

Zelf gebruik ik ook het Starter plan en heb daarbij nog nooit het gevoel gehad dat ik een groter plan zoals Premium of Advanced nodig had. 

Om het nog beter te maken, kun je WebinarGeek 14 dagen lang gratis uitproberen. Via deze pagina kun je direct je proefperiode starten.

Waarom WebinarGeek dé beste webinar software van dit moment is

Wil jij webinars inzetten om nog meer potentiële klanten te bereiken? Wil jij de omzet per klant verhogen door tijdens persoonlijke webinars bestaande klanten te adviseren? Dan is WebinarGeek de webinar software die jou hier het best bij kan helpen. 

Waarom dat zo is? Met WebinarGeek kan je:

 • Een webinar geven aan honderden deelnemers;
 • Een webinar in je marketingfunnel verwerken voor extra interactie;
 • Tijdens een webinar pop-ups tonen om extra producten of diensten aan te prijzen; 
 • Deelnemers tijdens de webinar ook echt bij het gesprek betrekken;
 • Een webinar geven met haarscherp beeld. Dat betekent geen haperingen of beeld van pixelachtige kwaliteit;
 • Een complete videocursus opzetten en als extra verdienmodel aan je business toevoegen.

Kortom, genoeg reden om met WebinarGeek aan de slag te gaan! Via deze pagina kun je direct je proefperiode starten. 

Wil je als ondernemer nog meer vrijheid ervaren en locatie-onafhankelijk kunnen werken?

Alles wat je moet weten is stap-voor-stap inbegrepen in deze online cursus SMMB Masterclass.

Een unieke manier om voor jezelf  en locatie-onafhankelijk te kunnen werken, vanuit waar dan ook ter wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.