MaxCrowdFund Review- Wat moet je over MaxCrowdFund weten?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

MaxCrowdFund is een van de vele crowdfund platforms op de markt, al richt dit platform zich specifiek op vastgoed. Wat zijn de ervaringen van investeerders, wat levert het op? Hierbij de review MaxCrowdFund.  

Met een slagingspercentage van 100% (volgens hun eigen site) lijkt het een interessante optie als je erover denkt om te investeren in vastgoed, zonder zelf een steen aan te raken. In dit artikel vertellen we je wat je moet weten over MaxCrowdFund, zodat je zelf kunt beslissen of deze manier van investeren iets voor jou is. 

Wat is crowdfunding

Voor diegene die niet weten wat crowdfunding is, het is een alternatieve manier om een onderneming of project te financieren, in plaats van traditionele manieren zoals een lening bij de bank. Crowd is het Engelse woord voor menigte en bij crowdfunding probeer je geld te lenen van meerdere kleine investeerders. Crowdfunding platformen bieden dus meerdere investeringskansen ongeacht je budget, je kunt namelijk al voor een paar tientjes investeren. In ruil voor je investering wordt vaak een tegenprestatie geboden en dit verschilt enorm per project. De ondernemer of het project ontvangt het geld overigens pas als het volledige bedrag is opgehaald. Crowdfunding is dus samen investeren, waarbij het in dit geval om vastgoed gaat.

Wat is MaxCrowdFund?

Nu je weet wat crowdfunding precies inhoudt, gaan we eens kijken wat een vastgoed crowdfunding platform precies is. MaxCrowdFunding is een platform waarop meerdere soorten vastgoed staan waarin jij kunt investeren, bijvoorbeeld voor de renovatie of aankoop van een pand. Dit renoveren en aankopen van vastgoed wordt gedaan door projectontwikkelaars. Met als doel het pand door te verkopen met winst (na een renovatie) of te verhuren. Als investeerder ontvang jij een bepaalde rente over de investering en dit is bij MaxCrowdFund afhankelijk van het object. De gemiddelde rente ligt bij MaxCrowdFund op meer dan 10% op jaarbasis. Hoewel de rente variabel is, is de minimale inleg wel vastgelegd. MaxCrowdFund hanteert namelijk een minimale inleg van 100 Euro.

Stel dat je 100 euro inlegt, dan ontvang je na een jaar 10 euro aan rente. Het jaar daarop is dit bedrag hoger, aangezien je dan 10% over 110 euro ontvangt. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en is het belangrijk om te onthouden dat iedere investering risico’s met zich meedraagt. De rente kan bijvoorbeeld veel lager zijn dan verwacht, of je kunt een deel van je investering verliezen. In het ergste geval kun je je gehele investering verliezen, bijvoorbeeld omdat een projectontwikkelaar zijn verplichtingen niet kan nakomen. Investeren in vastgoed door middel van crowdfunding kan worden gezien als een alternatief op sparen en beleggen. Aangezien je je geld gedurende een bepaalde voorafgestelde periode niet kunt opnemen. Wat echter een groot verschil is, is dat het rendement vele mate hoger is dan wanneer je geld spaart, maar dat geldt ook voor het risico dat je neemt. 

Hoe werkt MaxCrowdFund?

MaxCrowdFund selecteert investeringen, die ze vervolgens op hun site plaatsen. Daarna kunnen mensen zoals jij en ik, maar ook bedrijven investeren in deze vastgoedobjecten totdat het totale bedrag is opgehaald. Bij ieder vastgoed object staat altijd het gehele bedrag vermeld dat de aanvrager van de lening nodig heeft, de looptijd en het rente percentage. Je kunt overigens investeren in objecten in en buiten Europa, denk aan Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Om meer informatie in te zien over een vastgoed object, dien je eerst een account aan te maken bij MaxCrowdFund.

MaxCrowdfund investeren in vastgoed. Review MaxCrowdFund.

Investeren in vastgoedobjecten met MaxCrowdfund

Een persoonlijke dashboard die je huidige saldo, portefeuille status en prestatie weergeeft.

Extra investeringen, stortingen of opnames kunnen in een paar klikken worden gedaan via het  eenvoudig te gebruiken platform

Meer info en meld je nu aan >>


Investeren kan vanaf 100 euro en de lening wordt pas gesloten zodra het hele bedrag gefinancierd is. Op dat moment krijg jij als investeerder nog 24 uur bedenktijd om je eventuele investering te annuleren. Iets dat verplicht is volgens de Nederlandse wetgeving. Iedere maand ontvang je het bedrag aan rente op je MaxCrowdFund rekening totdat de looptijd is afgelopen. Je kunt dan zelf kiezen of je jouw geld herinvesteert of laat uitbetalen. Van de uitgekeerde rente percentages worden overigens wel administratie- en beheerkosten afgetrokken, waardoor deze lager uitvallen dan vermeldt staat bij het vastgoed object. Daarnaast is het mogelijk, afhankelijk of je zakelijk of privé investeert en in welk land je belastingplichtig bent, dat je belasting moet betalen over deze rente.

Houd er altijd rekening mee dat er wel degelijk risico’s aan deze vorm van investeren verbonden zitten, waar ik later uitgebreid op terug kom. 

Stappenplan MaxCrowdFund

Om te investeren op het platform van MaxCrowdFund dien je een aantal stappen te doorlopen en deze zijn als volgt:

Stap 1. Registreer een account. Verifieer jouw account per e-mail en maak een wachtwoord aan
Stap 2. KYC, oftewel Know Your Customer is een verplicht onderdeel waarbij je jouw identiteit moet bevestigen. Je dient je adres op te geven en een identiteitsbewijs te uploaden. Daarna zal er met jouw apparaat een foto en 3D scan gemaakt worden van je gezicht, om je identiteit te verifiëren
Stap 3. Vul de nalevingslijst in, waarbij MaxCrowdFund aangeeft dat je bepaalde vragen met ja of nee moet kunnen beantwoorden om te mogen investeren
Stap 4. Om je bankrekening te verifiëren dien je 1 cent over te schrijven naar de rekening van MaxCrowdFund, inclusief jouw persoonlijke referentie
Stap 5. Nu kun je beginnen met investeren. Vergeet niet om altijd weloverwogen beslissingen te nemen en nooit geld te investeren dat je niet kunt missen

Risico’s van MaxCrowdFund

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel erg mooi, maar zoals iedere investering kun je ook een deel van je investering of zelfs je hele investering verliezen. De risico’s staan echter niet heel duidelijk vermeldt op de site van MaxCrowdFund. Waardoor het lijkt alsof het rendement gegarandeerd is. De exacte voorwaarden en risico’s kun je echter terugvinden in de footer (onderkant van de site). Hierin staat onder meer vermeld dat het mogelijk is dat de lener het vermogen niet kan terugbetalen, dat je investering niet beschermd is en dat het door jou geïnvesteerde geld risico loopt.

MaxCrowdFund screent leners zo goed mogelijk en ze hebben in geval van wanbetaling een eigen Security Agent. Deze probeert namens de investeerders om het pand terug te krijgen, waarna het zal worden verkocht via een executie verkoop. Houd er rekening mee dat als het onderpand kan worden teruggekregen van een lener, dit niet betekent dat je jouw investering terug krijgt.

Je portfolio diversifiëren is altijd een goed idee als het gaat om het investeren van je geld. Zelfs als je maar een klein bedrag te besteden hebt. Bij MaxCrowdFund is dat echter op het moment van schrijven niet mogelijk, aangezien er maar één pand op de site staat waarin je kunt investeren. Dit betekent dat al jouw geld afhankelijk is van één enkele projectontwikkelaar en vastgoed object. Een ander nadeel is dat van alle (eventuele) rente die je ontvangt, MaxCrowdFund een percentage van 1.2% op jaarbasis inhoudt ongeacht de grootte van jouw investering.

Extra informatie over MaxCrowdFund

MaxCrowdFund is een Nederlandse onderneming en behoort tot de Max Property Group, welke ook ingeschreven staat als bedrijf in Nederland.

Review MaxCrowdFund klanten

Als we kijken naar review van MaxCrownFund investeerders op onafhankelijke platforms zoals Trustpilot, dan lezen we dat MaxCrowdFund hun verplichtingen lang niet altijd nakomt, iets dat ze zelf bevestigen. Denk aan het te laat betalen van rente, niet antwoorden op e-mails, slecht telefonisch bereikbaar zijn en dergelijke. Dit is met name iets dat recentelijk is opgetreden, in het verleden waren gebruikers wel te spreken over dit platform. De review van MaxCrowdFund – klanten.

Voor- en nadelen MaxCrowdFund

Voordelen:
– minimale zorgen, het is eenvoudig om te investeren
– investeren vanaf 100 euro 
– een hoog rendement
– Nederlandstalige klantenservice

Nadelen
– je kunt je investering verliezen
– weinig investeringskansen; moeilijk om een investering te diversifiëren
– geen vaste kosten voor beheer en administratie, maar een percentage van de investering
– de klantenservice is slecht bereikbaar
– winsten worden niet altijd (op tijd) uitgekeerd

MaxCrowdfund investeren in vastgoed. Review MaxCrowdFund.

Investeren in vastgoedobjecten met MaxCrowdfund

Een persoonlijke dashboard die je huidige saldo, portefeuille status en prestatie weergeeft.

Extra investeringen, stortingen of opnames kunnen in een paar klikken worden gedaan via het  eenvoudig te gebruiken platform

Meer info en meld je nu aan >>

Conclusie review MaxCrowdFund

Review MaxCrowdFund is een Nederlands investeringsplatform, waarbij je al vanaf 100 euro kunt investeren in vastgoed. Net als iedere vorm van investeren gaat dit gepaard met risico’s. Dit betekent dat je nooit geld moet investeren dat je niet kunt missen.

Het grote voordeel van MaxCrowdFund is het hoge rendement. Het nadeel is echter wel dat een groot percentage daarvan naar MaxCrowdFund zelf gaat in de vorm van beheer- en administratie kosten. Een ander nadeel is het feit dat er op het moment van schrijven dat de investeringskansen kort van te voren worden aangekondigd. En de beschikbaarheid beperkt is, waardoor het lastiger is om je investering te spreiden over meerdere panden en projectontwikkelaars. Een ander nadeel is dat MaxCrowdFund de rente niet altijd (op tijd) uitbetaald. En slecht communiceert naar zijn investeerders, iets dat is gebleken uit meerdere onafhankelijke reviews.

Zoals iedere investeringsoptie is er risico mee gemoeid. Uiteraard is de keuze om deel te nemen voor iedereen anders. Het is belangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar het bedrijf waar je mee in zee gaat. Evenals de risico’s natuurlijk. Als je ervan houdt om risico te nemen, is deze optie wellicht wel iets voor jou. 

Lees hier ook andere mogelijkheden investeren in vastgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *