Nutrifoodz: Werken de producten van Nutrifoodz echt?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Nutrifoodz is een onderneming die zich richt op het maken van gezonde voeding, waarbij hun producten ook nog eens snel en praktisch zijn.

Denk aan superfoods, maaltijdshakes en tal van andere producten die passen bij een gezonde levensstijl. Alle Nutrifoodz producten zijn 100% plantaardig en duurzaam, om bij te dragen aan een mooiere wereld. Dit klinkt natuurlijk super, maar net zoals jij zijn er velen die zich afvragen of de producten van Nutrifoodz wel echt werken? In dit artikel komen we er samen achter.

Wat is Nutrifoodz?

Nutrifoodz is zowel actief in Nederland als België en bedacht door ondernemer Stefan Heurterre. Sinds 2018 is hij bezig met het ontwikkelen van gezonde voeding voor onderweg, omdat het voor velen vaak lastig is om buitens huis gezond te blijven eten. Er zijn volgens Stefan zelf meerdere redenen om voor de praktische producten van Nutrifoodz te kiezen, zoals: het verliezen van gewicht, het besparen van geld, minder vlees willen eten of omdat je gezonder door het leven wil gaan. Naast Stefan werken er op het moment van schrijven nog 9 mensen bij Nutrifoodz, waarbij het hun missie is om het klimaat een klein beetje te laten afkoelen. Bij Nutrifoodz zijn ze namelijk van mening dat iedereen kan helpen, om de opwarming van onze planeet tegen te gaan. Dit doen ze onder meer door: 100% plantaardige en duurzame producten te produceren, transparant te zijn over de ingrediënten en hun herkomst en 1% van hun omzet te doneren aan Justdiggit (een organisatie die zich inzet voor de afkoeling van de planeet). Ze hebben inmiddels al 18679 bomen kunnen planten, dankzij de verkoop van hun producten. 

Welke producten verkoopt Nutrifoodz?

Nutrifoodz verkoopt enkel vegan producten met een duurzame herkomst. Deze zijn onder te verdelen in diverse categoriën:

  • Superfoods: voor het ondersteunen van je immuunsysteem, je hormonen in evenwicht te brengen, meer energie te krijgen en af te slanken. Deze producten hoef je enkel nog te mengen met water en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten
  • Afslankshakes: voor iedereen die gewicht wil verliezen, want deze shakes zijn koolhydraatarm, maar zitten boordevol proteïne. Perfect voor een urenlang vol gevoel. Je kunt deze shakes onder andere gebruiken als ontbijt of lunch
  • Maaltijdshakes: deze shakes zijn niet bedoeld om af te vallen, maar juist om hetzelfde gewicht te behouden en de trek in zoete dingen te kunnen weerstaan. Het is een alles-in-één shake, inclusief proteïne en vitaminen
  • Vitaminen en mineralen: in een handige tablet of capsule vorm, geheel plantaardig om een tekort tegen te gaan
  • Afslanksupplementen: om sneller af te slanken, een hongergevoel tegen te gaan, meer energie te krijgen en je beter te kunnen focussen
  • Brood en ontbijt: deze categorie bestaat uit meerdere producten zoals: granola, een mix om proteïne pannenkoeken en proteïne brood te maken en een mix voor het maken van koolhydraatarm brood. Alle producten zijn zonder toegevoegde suikers en gluten

Werken de producten van Nutrifoodz echt?

Nu we weten wat voor onderneming Nutrifoodz is, waar ze voor staan en welke producten ze verkopen, is het tijd om te onderzoeken of hun producten echt werken. Omdat er tal van verschillende categorieën zijn, is het belangrijk om te kijken welke producten bij welke gezondheidsdoelen passen. Nutrifoodz maakt onderscheidt tussen de volgende doelen: meer energie, sneller afslanken, een sterker immuunsysteem, een betere gemoedstoestand, beter kunnen slapen en ontspannen, en een betere spijsvertering. Laten we beginnen met meer energie en de bijbehorende Nutrifoodz producten.

Krijg je meer energie van Nutrifoodz?

Een van de producten die Nutrifoodz aanbeveelt om meer energie te krijgen, is het Super Health & Energie Pakket. Deze set kost normaal €141,- en is op het moment van schrijven afgeprijsd naar €119,-. Hiervoor ontvang je 3 verschillende producten, namelijk:

  • Nutrifoodz Gold: thee gemaakt van onder andere citroenmelisse, kaneel en curcumine. Om te mengen met water of melk
  • Nutrifoodz Greens Detox: plantenextracten van 21 superfoods, om te voldoen aan je dagelijkse portie groente en fruit. Je dient de mix te mengen met water
  • Nutrifoodz Red Juice: gemaakt van guarana, welke je kunt mixen met water of melk


Nutrifoodz claimt dat je meer energie krijgt door het gebruik van hun producten en aan de producten zelf te zien, zijn ze inderdaad gezond. Ze zijn gemaakt van natuurlijk plantaardige ingrediënten en bevatten bijvoorbeeld geen toegevoegde suikers. Het ligt er natuurlijk aan hoe jouw eigen levensstijl is, of je daadwerkelijk meer energie krijgt en dit kan onmogelijk enkel van Nutrifoodz afhangen. Verwissel jij jouw ongezonde snack voor een plant-based Nutrifoodz shake, dan zal dit er waarschijnlijk voor zorgen dat je meer energie krijgt en kunnen we stellen dat de producten werken. Echter kunnen verpoederde producten uiteraard niet iedere dag je dagelijkse portie fruit en groente vervangen, aangezien je de vezels die je binnenkrijgt door gewoon fruit en groente te eten hiermee niet kunt vervangen. Persoonlijk zou ik de claims van Nutrifoodz dan ook met een korreltje zout nemen, maar het is natuurlijk wel een gezonde optie voor je dagelijkse eetpatroon. 

Nutrifoodz Gold

Superfood thee met antioxidanten en Kruidenextracten

Val je af van Nutrifoodz?

Nutrifoodz geeft aan dat je met hun producten sneller kunt afslanken en een van de pakketten die ze aanbevelen is het Nutrifoodz Super Afslank Pakket en kost op het moment van schrijven €96,90. Dit pakket bestaat uit:


De proteïne shake is een bekende manier om af te vallen en deze plantaardige variant biedt een hoop voordelen. Daarnaast zijn er de belangrijkste vitaminen en mineralen toegevoegd, zodat je tijdens het afvallen jezelf geen zorgen hoeft te maken over eventuele tekorten. Net zoals bij alle vormen van diëten* dien je zorgvuldig te werk te gaan en bij twijfel kun je van tevoren beter eerst even informeren bij jouw huisarts. Het is bijvoorbeeld bewezen dat je vezels nodig hebt om je darmen gezond te houden, dus een langdurig dieet met enkel shakes is niet aanbevolen. De proteïne shake is dus een goede manier als gezond tussendoortje of voor het vervangen van een enkele maaltijd.

Ketonen zorgen er als het ware voor dat je minder brandstoffen nodig hebt en toch energie krijgt. Er is echter nog geen onderzoek dat heeft bewezen dat het drinken van externe ketonen van invloed is op het verliezen van gewicht. Waardoor het onmogelijk is om vast te stellen of dit product daadwerkelijk wel of niet werkt.

*Ik ben zelf geen voorstander van dieten. Sterker nog, ik geloof niet in dieten. Zoals je op mijn website kan lezen, ben ik voor het aannemen van een gezonde leefstijl. Een leefstijl die past bij jou. Kijk naar de andere artikelen op mijn website en lees hoe jij zonder te dieten jouw eigen gezonde leefstijl kan gaan leven.

Nutrifoodz reviews

Naast het bekijken van de ingrediënten waaruit de producten van Nutrifoodz bestaan, is een andere manier om erachter te komen of ze echt werken door het lezen van reviews. Met name als je kijkt naar reviews op onafhankelijke platformen, kom je erachter wat klanten daadwerkelijk van een bepaald product of onderneming vinden. Op een platform zoals Loox vind je bijvoorbeeld enkel positieve reviews, omdat de onderneming zelf in de hand heeft welke reviews wel en niet getoond worden en dit uiteraard geen realistisch beeld geeft.

Op Facebook krijgt Nutrifoodz een score van een 2,4 op basis van 28 recensies. Helaas is dit een vrij klein aantal om een echt accurate beoordeling uit te halen, maar toch kan het geen kwaad om te lezen wat klanten te zeggen hebben over de Nutrifoodz producten. Over het algemeen gaan de meeste nadelen die worden genoemd over de service en betalingen en niet over de producten zelf. Over de werking van de producten zelf zijn de meningen wisselend. Sommige mensen geven aan dat de producten werken, terwijl er ook klanten zijn die juist een tegenovergestelde ervaring hebben. Het product dat meerdere malen wordt genoemd als zeer lekker en werkt voor een betere nachtrust is Nutrifoodz Gold. Met name om beter in slaap te komen, wat op den duur leidt tot meer energie. 

De vitaminetest van Nutrifoodz

Nutrifoodz biedt ook een vitaminetest aan, waarbij ze na het beantwoorden van een aantal vragen jouw vitamineplan samenstellen. Uiteraard is dit plan gekoppeld aan meerdere Nutrifoodz producten. Echter is de test zeer simplistisch en niet te vergelijken met bijvoorbeeld een bloedonderzoek bij de huisarts naar een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen, zoals bijvoorbeeld Magnesium. De resultaten zijn slechts een indicatie welke producten uit het assortiment van Nutrifoodz eventuele tekorten het beste kunnen opvullen. Het is dus een handige functie, als je twijfel tussen meerdere producten van Nutrifoodz.

Conclusie Nutrifoodz

Het is lastig om met zekerheid te zeggen of de producten van Nutrifoodz werken en dit zal per persoon variëren. Er zijn tal van verschillende producten die worden gebruikt voor verschillende gezondheidsdoelen, waarbij tevens ontzettend veel andere factoren een rol spelen. De beste methode om hierachter te komen is door een product zelf te testen en van tevoren goed te kijken naar de ingrediënten. Hier is Nutrifoodz erg transparant in, waardoor je precies kunt zien welk product past bij jouw doelen. Je dient de producten van Nutrifoodz enkel te zien als een aanvulling op jouw dagelijkse eetpatroon.

De claims die worden gemaakt door Nutrifoodz vind ik persoonlijk nogal gedurfd en ik zou eerder zeggen dat ze bijdragen als ondersteuning. Zo is het onder andere niet bewezen dat externe ketonen helpen om af te vallen. En ook van de meeste superfoods is geen bewijs dat ze doen wat ze beloven, zoals bijvoorbeeld het krijgen van meer energie. Of de Nutrifoodz producten daadwerkelijk doen wat ze beweren is dus onmogelijk om vast te stellen en de resultaten zullen tevens verschillend zijn per persoon. Het is echter wel een gezondere optie dan tal van andere snacks en/of maaltijden, als je op zoek bent naar manieren om snel en makkelijk gezonder te eten. Nutrifoodz is een gezonde aanvulling voor je dagelijkse eetpatroon, maar het is geen vervanging voor reguliere gezonde voeding.

Lees ook mijn andere artikelen over superfoods.

Superfoods kopen?

Superfoodstore.nl biedt behalve premium superfoods, ook natuurvoeding , supplementen en noten.

Bestel Direct>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *