Geld verdienen zonder investering naast je studie

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

De prijzen voor een huurwoning blijven maar stijgen. Net als de prijzen in de supermarkt of aan de benzinepomp. Wie momenteel studeert, merkt ook dat het leven duurder wordt. Van studieboeken tot een bezoek aan de supermarkt.

Geld verdienen zonder investering? Je leest het hier.

In dit artikel zet ik een aantal mogelijkheden op een rij waarmee je snel geld kan verdienen naast je studie, zónder dat je daar zelf eerst zelf een investering voor moet doen.

Niet iedereen heeft immers de luxe om te kunnen investeren. De volgende manieren om geld te verdienen zonder te investeren, worden besproken:

 • De beste bijbaantjes voor studenten
 • Online geld verdienen als student
 • Als zelfstandige geld verdienen naast je studie

De gebruikelijke bijbanen voor een student

Een bijbaantje als student vinden, is makkelijker gezegd dan gedaan. De bijbaan moet namelijk wel passen binnen jouw studentenleven. Dit betekent dat het bijbaantje enigszins flexibel zal moeten zijn, het mag kortom niet ten koste gaan van je les- of zelfstudie uren.

Het is natuurlijk ook wel zo prettig wanneer het nog iets oplevert. De huur en studentenfeestjes betalen zichzelf immers niet vanzelf. Met de volgende bijbanen heb je binnen no time weer genoeg cash op zak.

Callcenter werk

De callcenter branche is één van de sectoren die haast volledig lijkt te draaien op de inzet van studenten. Dat heeft een aantal redenen. Allereerst, en laten we daar eerlijk in zijn, is het geen werk dat de meeste mensen zichzelf een leven lang zien doen.

Daarnaast zijn het vaak niet de leukste banen, omdat je geregeld in de verkoop of klantendienst belandt. Wat dit betekent? Veel gefrustreerde en boze klanten, of mensen die niet op je verkooppraatje zitten te wachten.

Het voordeel van callcenter werk? De werkuren zijn flexibel in te delen, omdat de kantoren gewend zijn om met studenten te werken. Daarnaast is het inkomen niet slecht.

 • Redelijke verdiensten
 • Flexibele uren
 • Geen doorgroeimogelijkheden (anders wanneer het incompany is)
 • Weinig dankbaar werk

Werken in de horeca

Ook de horeca vertrouwt voor een aanzienlijk deel op studenten. Over het algemeen werk je in de bediening, alhoewel er ook in de keuken mogelijkheden zijn.

Het leuke van in de horeca werken, is dat je met veel mensen in contact bent die een gezellige middag of avond willen hebben. Ook de verdiensten kunnen met dank aan fooien flink oplopen. Houdt er wel rekening mee dat het fysiek zwaar werk kan zijn, waarbij je soms lange dagen of nachten maakt.

 • (Vaak) gezellig werk
 • Eenvoudig in te delen naast je studie
 • Fysiek zwaar

Werken als bezorger

Werken als bezorger kan inmiddels op heel wat meer manieren dan enkel het bekende krantenwijkje. Sinds het opkomen van bestellen via het internet, zijn de mogelijkheden om bezorger te worden eindeloos geworden.

Denk bijvoorbeeld maar eens aan op de fiets het rondbrengen van maaltijden. Je bent in de buitenlucht aan het werk en direct ook sportief bezig. Heb je een rijbewijs, dan kan je er in sommige gevallen ook voor kiezen om pakketbezorger te worden.

 • Gegarandeerd werk
 • Veel met mensen in contact
 • Kan vervelend zijn in slechte weersomstandigheden
 • Geen hoog loon

Online geld verdienen als student zonder investering

Voor de bijbaantjes die ik hierboven genoemd heb, zal je buiten de deur moeten komen. Alleen in call centers is het soms mogelijk om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Maar geld verdienen kan ook thuis.

Het internet biedt talloze mogelijkheden om geld te verdienen. En een online bijbaan is echt niet zo onbereikbaar als dat het misschien klinkt. Dit zijn een aantal van de manieren waarop je online geld kan verdienen zonder te investeren, gewoon vanuit de kamer die jij thuis noemt.

Youtube (of andere) video’s maken

Natuurlijk, één op de zoveel duizend mensen worden rijk met dank aan video’s op Youtube of TikTok. Maar ook zonder dat je video’s viraal gaan, is het mogelijk om via Youtube geld te verdienen.

Het belangrijkste is dat je leuke, interessante of informatieve content aanbiedt. Daar heb je ook helemaal geen luxe studio of apparatuur voor nodig. Belangrijker is dat je vindingrijk bent en opvalt tussen de massa. De meeste partijen betalen per 1.000 views een gedeelte van de reclame-inkomsten uit aan hun leden.

 • Content maken die je zelf leuk vindt
 • Kans dat het een blijvend leuk inkomen of zelfs meer oplevert is klein

Lees ok mijn artikel: Geld verdienen op YouTube en de cursussen van de Cash Cow Academy.

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing kan één van de meest belonende manieren van online geld verdienen als student zijn. Het houdt in feite in dat je reclame maakt voor bedrijven waarvoor je een vergoeding krijgt. Dit kan bijvoorbeeld op je eigen website, waarin je reviews geeft over bepaalde producten, of simpelweg een blog schrijft waarin bepaalde producten naar voren komen.

Er zijn verschillende verdienmodellen wanneer het aankomt op affiliate marketing. Voorbeelden hiervan zijn cost per click, cost per sale en cost per view. De beloningen kunnen flink uiteenlopen. Het vergt echter wel veel kennis en kunde om er een leuke bijverdienste aan over te houden.

Het voordeel van affiliate marketing is, dat het iets is dat je kan leren. Door op een goede manier een inleiding naar een product te maken, kan je jouw inkomen door affiliate marketing flink laten stijgen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Affiliate Marketing Revolutie, een cursus gemaakt door Jacko Meijaard. In deze training introduceert Jacko je aan de hand van een aantal video’s uit, hoe je blijvend succesvol kan worden met affiliate marketing.

 • Content maken die je zelf leuk vindt
 • Relatief weinig werkuren
 • Indien goed uitgevoerd kans op zeer hoge inkomsten
Internet Succesgids Jacko Meijaard Affiliate Marketing

Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

Ontdek het #1 verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen dankzij het internet

Meld je Direct!

Opdrachten binnenhalen als freelancer

Op het internet zijn veel platforms te vinden waar jij je als freelancer uit kan leven. Bekende voorbeelden hiervan zijn Fiverr en Upwork. Op deze platforms bieden bedrijven van over heel de wereld korte of langdurende opdrachten aan.

Belangrijk is wel dat je bepaalde skills hebt, die op afstand uitvoerbaar zijn. Spreek je twee of meerdere talen op moedertaalniveau, dan kan vertalen bijvoorbeeld interessant zijn.

 • Zelf je uren indelen
 • Kans op leuke verdiensten als er blijvende opdrachten uit voortkomen
 • Zonder portfolio lastig om klanten te vinden
 • Veel concurrentie uit lage lonenlanden

Online les geven

Als student heb je natuurlijk nog veel te leren. Toch weet je waarschijnlijk heel wat meer over bepaalde zaken dan je denkt. (Online) les geven aan middelbare scholieren, kinderen of zelfs volwassene kan dan een interessante en leuke manier zijn om je inkomen aan te vullen. Geld verdienen zonder investering, maar door te doen waar je goed in bent en energie van krijgt, dat geeft je ook voldoening en waardering. Dubbelop verdienen dus.

Groot voordeel aan les geven is dat je gelijktijdig ook je eigen skills set uitbreidt. Informatie kundig en op een leuke manier overbrengen, is namelijk iets waar je in je verdere toekomst enorm veel aan hebt. Bijkomend voordeel is dat les geven vaak een interessant inkomen op kan leveren, zeker als het in (klein) groepsverband is.

 • Dankbaar werk
 • Kans op een leuk inkomen
 • Veel kennis en praktijkmateriaal nodig

Andere manieren om naast je studie geld bij te verdienen zonder investering

Eigen baas zijn. Wie wil dat nu niet? Als zelfstandige bepaal je zelf je werkzaamheden, knutsel je je eigen agenda in elkaar en beslis je zelf over het uurtarief dat je aanrekent. Natuurlijk, er zitten nog wel wat haken en ogen aan het staan op eigen voeten, maar laten we eerst maar eens kijken naar welke mogelijkheden er zoal zijn.

Hondenuitlaat service

Niemand zou er twintig jaar geleden over nagedacht hebben. Maar veel mensen hebben het tegenwoordig druk met andere dingen, dat iets ogenschijnlijk simpels als de hond uitlaten al een hele bedoening blijkt. En dat kan voor jou zomaar een gat in de markt zijn.

Natuurlijk, je moet affiniteit met honden hebben, en daarnaast ook het geluk hebben, dat je in een regio woont waar genoeg klanten te vinden zijn. Maar is dat beide het geval, dan kan het opzetten van een eenvoudige houdenuitlaat service een leuke aanvulling op je inkomsten zijn.

 • Leuk werk (als je graag buiten komt en van dieren houdt)
 • Leuke bijverdienste
 • Lastig om klanten te vinden

Computerhulp

De wereld digitaliseert in een rap tempo. Het is echter een feit dat veel ouderen nogal last hebben met die ‘vooruitgang’. Ze snappen computers niet, onderdelen gaan kapot en software moet regelmatig van een update worden voorzien.

Wie zelf een beetje handig is met computers kan de dankbare taak op zich nemen om ouderen hierbij te helpen. Daarbij kan je indien nodig misschien gelijktijdig nog met andere klusjes in huis helpen of simpelweg een praatje houden. Eenzaamheid bij ouderen is namelijk de epidemie van de toekomst. Zo draag je ook op die manier nog je steentje bij!

 • Dankbaar werk
 • Stabiele inkomsten
 • Oppassen dat je niet teveel calorieën en cafeïne binnenkrijgt met alle koek en koffie die aangeboden wordt

In de huidige technologische revolutie en de grote kansen en mogelijkheden die Artificial Intelligence (AI) biedt, kan je hier gegarandeerd geld verdienen zonder investering. Met jouw expertise en kennis kan je hier strategisch op aan haken en geld verdienen.

Lees ook mijn artikelen over het investeren in je bedrijf en het strategisch inzetten van Artficial Intelligence in je bedrijf.

Conclusie

Er zijn veel manieren om als student geld te verdienen zonder dat je daar zelf veel geld voor moet investeren in bijvoorbeeld apparatuur, aandelen of crypto. Naast de gebruikelijke bijbaantjes kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelfstandig online geld te verdienen met het maken van vertalingen, of het opzetten van een affiliate marketingwebsite.

Belangrijkste is dat je vindingrijk bent en doorzettingsvermogen toont om geld te verdienen zonder investering. Op die manier kan je al snel een extra centje bijverdienen zonder dat je studie er onder te lijden krijgt.

Direct aan de slag met affiliate marketing software van Plug&Pay

Met Plug&Pay Ultimate kun je een onbeperkt aantal bestellingen verwerken en heb je toegang tot de affiliate marketing software van Plug&Pay.

Hiermee stel je ambassadeurs, influencers en andere affiliates in staat om je producten op commissiebasis (no cure, no pay) te verkopen.

Plug and Pay Affiliate Marketing Software

Plug&Pay Ultimate | Checkout & Affiliate Software

Maak in een handomdraai de ideale betaalpagina met kassakoopjes, upsells en automatische incasso’s.

Inclusief onze affiliatemarketingsoftware!

Start Direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *