FitChef Review: Gezond eten en slim boodschappen doen

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

FitChef is een online platform dat zich richt op onder andere eiwitrijke en koolhydraatarme maaltijden, voor iedereen die wil afvallen (vetverlies), op gewicht wil blijven of juist wil aankomen (spieropbouw).

FitChef werkt op basis van een abonnement, waarbij je op maat gemaakte recepten ontvangt in de vorm van gezonde weekmenu’s. In deze review bekijken we of FitChef de moeite waard is en wat ze precies aanbieden.

De belangrijkste kenmerken van FitChef

  • Kostenbesparend, mede omdat je geen boodschappen overhoudt
  • Recepten die makkelijk en snel te bereiden zijn
  • Zonder veel moeite en nadenken toch gezond eten
  • Je doelen behalen, of je nu juist wil afvallen of aan wil komen (spiermassa opbouwen)
  • Op maat gemaakte recepten, inclusief dieet voorkeuren en allergieën
  • Een samenwerking met Albert Heijn, voor het online bestellen van de producten op jouw boodschappenlijstje

Over FitChef

Via FitChef ontvang je iedere week een nieuw menu, met simpele en gezonde gerechten. Je hoeft dus niet goed te kunnen koken om deze maaltijden te maken. Naast het menu zelf ontvang je ook een handige boodschappenlijst, zodat je precies weet wat je moet halen tijdens jouw volgende (online) bezoekje aan de supermarkt en je geen producten overhoudt. De weekmenu’s worden door FitChef speciaal voor jou samengesteld, op basis van je behoeften, je wensen en je lichaam. Je ontvangt niet alleen recepten 

Het team achter FitChef

FitChef is ontstaan door een idee van de oprichter (Mark van Oosterwijck) en inmiddels bestaat het bedrijf uit een team dat niet meer op twee handen te tellen is. FitChef is een Nederlandse onderneming en ze staan dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met een adres in Breda. Het doel van Mark is om een community op te richten, waarbij iedereen kan profiteren van gezonde recepten en sportvoeding. Hij richt zich op mensen die ofwel op een gezonde manier willen afvallen, op gewicht willen blijven of hun spiermassa willen laten groeien. De FitChef oprichter is ooit begonnen met het maken van persoonlijke recepten, door het schrijven van de recepten boeken FitChef en FitChef Turbo. 

Hoe werkt FitChef?

FitChef heeft als doel jou al het denkwerk uit handen te nemen, door het aanbieden van gepersonaliseerde recepten. Dit doe je door eenmalig een aantal gegevens door te geven, zoals je wensen, leeftijd, geslacht, lengte en gewicht, maar ook welke producten je niet wil of mag eten.

Zodra je deze vragen hebt beantwoord, heb je de keuze uit twee FitChef abonnementen:


Zodra de betaling is afgerond (wat kan met iDeal, Creditcard en Bancontact), ontvang je direct je eerste weekmenu. Via de app kun je jouw favoriete recepten opslaan, vervangen door een ander gerecht en de bijbehorende boodschappen toevoegen aan jouw boodschappenlijstje, inclusief het aantal of de benodigde hoeveelheid.

Als je lid bent van FitChef kun je jouw gegevens tussendoor aanpassen, zoals allergieën of het aantal eetmomenten per dag. Erg handig voor sporters of mensen die in spiermassa willen aankomen. 

Ervaringen met FitChef 

Hoewel alles erop wijst dat FitChef een betrouwbare Nederlandse onderneming is, kun je altijd veel te weten komen over een bepaald product of dienst door het lezen van reviews van gebruikers. 

FitChef app reviews (iOS) 

De app van FitChef heeft in de App Store meer dan 70 beoordelingen gekregen en een gemiddelde score van 4,6 sterren uit de 5. Helemaal geen slechte score dus en dit betekent dat de meeste gebruikers erg te spreken zijn over de FitChef app. Voordelen die worden genoemd zijn: het makkelijk binnenkrijgen van alle macro’s, goede en simpele gerechten, je hoeft niet meer de hele dag met eten bezig te zijn, erg lekkere gerechten en een goede service. Er zitten ook een paar negatieve beoordelingen tussen, die met name gaan over de werking van de app zelf.

Gezond eten kan eenvoudig met de app van FitChef

Sport je intensief of juist helemaal niet? Wil je afvallen of spiermassa opbouwen? Eet je glutenvrij, lactosevrij of liever zonder vlees of vis?

Wat je doel en wensen ook zijn, FitChef stelt voor jou elke week opnieuw het ideale menu samen.

FitChef reviews Facebook

Ook Facebook is een betrouwbaar en onafhankelijk platform, als het aankomt op reviews. FitChef heeft op Facebook meer dan 125 beoordelingen gekregen, met een totale score van een 4,7 van de 5. Wederom een erg goede score, waarbij de grote meerderheid erg tevreden is over de dienstverlening en producten van FitChef. De voordelen zijn ook hier weer de eenvoud en het gemak van het FitChef platform, het feit dat je jouw benodigde boodschappen direct kunt bestellen, de verrassend lekkere gerechten en de goede communicatie.

Overige beoordelingen FitChef

Op andere platformen zoals in de Google Play Store en op Trustpilot, heeft FitChef te weinig beoordelingen gekregen om een conclusie te trekken. Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden, dat de wat oudere beoordelingen die je online tegenkomt vaak gaan over de receptenboeken van FitChef en niet over het online platform. Laten we daarom ook eens kijken naar de boeken van FitChef.

De FitChef receptenboeken

De boeken van FitChef zijn de inspiratie geweest voor het online FitChef platform, waarbij veel recepten die je in de boeken vindt ook worden gebruikt voor de op maat gemaakte weekmenu’s. Net als bij de weekmenu’s staan ook in de boeken eiwitrijke maaltijden centraal, evenals de focus op gezonde voeding. Er worden ook antwoorden gegeven op veelgestelde vragen, zoals: Waarom zijn eiwitten belangrijk? Hoeveel koolhydraten kun je eten? en Hoe ga je een hongergevoel tegen? De boeken zijn net zoals het online platform gericht op mensen die bewust met hun eetgewoontes bezig zijn en niet graag lang in de keuken staan. In de boeken wordt zelfs omschreven hoe je jouw eigen voedingsschema opstelt. Dit voedingsschema wordt afgestemd op jouw persoonlijke behoefte in vijf stappen en je leert hoe je dit vertaalt naar een weekmenu. 

Voordelen van FitChef

FitChef heeft tal van voordelen, met name als je op zoek bent naar een manier om gezond eten op een eenvoudige manier toe te voegen aan je dagelijkse leven. De FitChef app is hiervoor het aller makkelijkste, omdat je zo altijd jouw boodschappenlijstje bij de hand hebt en er staat per product vermeldt hoeveel je ervan nodig hebt. Als je winkelt bij de Albert Heijn, kun je deze producten ook met één enkele klik wijzigen en online bestellen.

Een ander groot voordeel van FitChef is, dat de weekmenu’s precies aangeven hoeveel voedingswaarden je binnenkrijgt. Denk aan: het aantal calorieën, de hoeveelheid eiwitten, maar ook hoeveel vetten en vezels. De weekmenu’s bestaan overigens niet alleen uit het ontbijt, lunch en diner, maar ook uit snacks. Waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen snacks voor thuis en om mee te nemen.

Het bijhouden van je macro’s is tevens erg eenvoudig door het gebruik van de FitCHef app, waarbij je precies kunt aangeven in welke mate je beweegt, wat voor type sport je beoefent  en wat je doelstelling is (afvallen, aankomen of op gewicht blijven bijvoorbeeld).

Nadelen van FitChef

FitChef is een platform dat ontzettend veel voordelen biedt, maar zoals bij ieder product of dienst zijn er vaak ook een paar nadelen. Een van deze nadelen is de optie om te filteren, bijvoorbeeld als je gerechten zoekt zonder ei. Je kunt wel filteren op andere opties, zoals: lactosevrij, notenvrij, zonder vlees en/of zonder vis. Maar, er is helaas geen optie die direct alle vegetarische of vegan gerechten weergeeft, wat voor sommige mensen erg handig zou zijn. Gelukkig kun je wel bij ieder gerecht precies zien welke ingrediënten er worden gebruikt.

Een ander nadeel van FitChef is dat je enkel je online boodschappen kunt bestellen bij de Albert Heijn (op het moment van schrijven) en niet bij andere online supermarkten zoals de Jumbo. Al is het natuurlijk extra gezond om zelf je boodschappen te doen te voet of met de fiets.

Persoonlijk vind ik het ook een beetje jammer, dat je de FitChef app niet een maand kunt uitproberen. Je moet namelijk direct een abonnement voor 3 maanden of een jaar afsluiten. Al kun je natuurlijk wel gewoon alvast een aantal gratis recepten testen die op de FitChef site staan, om erachter te komen of het je bevalt. Hieronder heb ik alvast mijn eigen FitChef favorieten gezet.

Mijn favoriete recepten van FitChef

Uiteraard is FitChef erop gericht om jouw persoonlijke weekmenu samen te stellen. Maar om je een idee te geven van de soort recepten die je zal ontvangen als je FitChef gaat gebruiken, hieronder mijn persoonlijke favorieten:

FitChef ontbijt recept:
Toast met kikkererwten scramble
eengoedkoop, lekker en snel warm ontbijtje

FitChef lunch recept:
Sandwich met pindakaas en sambal,
 een twist op de klassieke Nederlandse boterham 

FitChef diner recept:
Vegan Rode Curry, inclusief linzen, kokosmelk en zilvervliesrijst

FitChef tussendoortje:
Notenrepen,
 voor een gezonde snack en je hebt er maar 3 producten voor nodig

Gezond eten kan eenvoudig met de app van FitChef

Sport je intensief of juist helemaal niet? Wil je afvallen of spiermassa opbouwen? Eet je glutenvrij, lactosevrij of liever zonder vlees of vis?

Wat je doel en wensen ook zijn, FitChef stelt voor jou elke week opnieuw het ideale menu samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *