Canva Pro: Wat zijn de Kosten en Voordelen

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Canva is een dienst afkomstig uit Australië voor al jouw design wensen. Met Canva maak je eenvoudig zelf logo’s, presentaties, afbeeldingen voor social media en nog veel meer. Je hebt hier overigens geen ontwerp of design kennis voor nodig. Wat zijn de voordelen van Canva Pro, wat zijn de kosten en de waarde ten opzichte van de gratis versie?

Canva heeft zowel een gratis als betaalde versie. In dit artikel ga ik in op de mogelijkheden van de betaalde versie Canva Pro. Vroeger ook wel bekend als Canva for Work. We kijken wat de kosten, waarde en de voordelen van Canva Pro zijn. Welke extra functies deel uitmaken van het betaalde pakket. Kortom, of Canva Pro het waard is om aan te schaffen?

Wat zijn de voordelen van Canva Pro?

 • Je ideeën zelf snel tot uitvoering brengen
 • Kosten besparen doordat je je eigen designer bent
 • Sneller en professioneler werken
 • Het creëren van designs die opvallen en passen bij jou of jouw bedrijf*
 • Het afdrukken van ontwerpen voor naamsbekendheid of een webshop

*Ben jij online ondernemer en wil jij onderscheidend in de markt worden opgeMERKt door jouw topklanten en bedrijfsgroei realiseren? Gun je zelf een anders dan andere business coach, werk samen met mij als opMERKelijk Winstgevende Business Strateeg en zie hoe jij door te vernieuwen groeit naar de top van jouw markt. Voor ambitieuze ondernemers die willen innoveren en groeien op een winstgevende strategische manier check mijn website: Gerdi Hulsink – Business Coach & dé Strateeg voor Positionering, Innovatie en Groei op topniveau

Over Canva

Canva bestaat sinds 2013 en het bedrijf heeft op het moment van schrijven meer dan 60 miljoen actieve gebruikers, wereldwijd. Het doel van Canva is dingen simpeler maken en hiervoor wonnen ze in 2019 de Google Play Award. Hoewel de onderneming is gestart om winst te maken, dragen ze ook een steentje bij aan het mooier maken van de wereld door het steunen van inclusiviteit en het houden van positieve acties. Canva heeft inmiddels 3 fysieke kantoren, in Sydney, Manilla en Peking. 

Wat kost Canva Pro?

Canva Pro is dus de premium versie van Canva, waarvoor je moet betalen. In ruil daarvoor ontvang je een aantal extra voordelen, waar ik in het volgende hoofdstuk verder op in ga. Canva Pro is gericht op iedereen die zelf graag ontwerpen maakt, van freelancers tot ZZP’ers. Je betaalt voor Canva Pro een jaarlijks bedrag van €109,99 per gebruiker. Als we dit zouden omrekenen, is dat nog geen tientje per maand. Wil je liever maandelijks betalen, dan kan dat ook. Je betaalt dan iets meer, namelijk €11.99 per maand. Je kunt deze betaalde versie gewoon gratis uittesten in de proefperiode, zodat je zeker weet dat de Pro versie iets voor je is. 

Canva Pro voor online marketing_online ondernemen. Wat zijn de kosten, waarde en voordelen van Canva Pro?

Ontwerpen als een Pro!

Canva Pro maakt gemakkelijk om professionele ontwerpen te maken zodat jij wordt opgeMERKt online. Onbeperkte content, Achtergrondverwijderaar en meer.

Ja ik wil Canva Pro Gratis proberen >>

Functies van Canva Pro

Als je kiest voor deze betaalde versie van Canva Pro, geniet je dus van een aantal voordelen ten opzichte van de gratis Canva versie. Welke ik hieronder voor je op een rij heb gezet:

 • Toegang tot meer dan 100 miljoen (!) stock afbeeldingen, video’s, audiobestanden en andere grafische elementen
 • Enorm veel extra functies, mappen en inhoud die enkel beschikbaar is voor Pro gebruikers
 • Meer dan 600.000 sjablonen en iedere dag toegang tot nieuwe ontwerpen
 • Merk sjablonen voor het creëren van je eigen logo en huisstijl, welke je gemakkelijk opslaat inclusief jouw merk kleuren en lettertypen
 • Het aanmaken van speciale mappen voor specifieke projecten
 • Het aanpassen van het ontwerp formaat zo vaak je maar wil, inclusief de mogelijkheid om formaten automatisch aan te passen
 • De achtergrond van een afbeelding verwijderen, door middel van de handige “achtergrondverwijderaar”. Voor zowel eigen foto’s als Canva stock afbeeldingen
 • Het inplannen van social media content op 8 verschillende platformen en inzicht in de prestaties
 • Het delen van ontwerpen met anderen, beschikbaar voor ieder apparaat
 • Het gebruik van 14 verschillende animatiestijlen om extra op te vallen
 • Het maken van video’s in hoge kwaliteit
 • 1 TB aan cloudopslag
 • Een klantenservice die dag en nacht bereikbaar is


Uiteraard geniet je met Canva Pro ook van alle functies van Canva gratis, zoals:

 • Een handige editor, inclusief sleepfunctie voor snelle bewerkingen
 • Meer dan 100 ontwerp typen, denk aan designs voor social media, presentaties en meer
 • Het uitnodigen van anderen voor samenwerkingen
 • Een groot aantal afdrukbare producten, die je fysiek kunt laten printen en thuis bezorgen

Lees bijvoorbeeld ook mijn blog: Een eigen bedrijf starten: de beste ideeën van dit moment. En lees hoe je Canva kan inzetten voor het starten van je eigen online business. Canva Pro kosten afgezet tegen de voordelen, de investering waard.

De belangrijkste functies van Canva Pro

Als je erover denkt om over te stappen op de betaalde versie van Canva, dan zijn er een tweetal functies waar ik persoonlijk erg blij van word. Waaronder de achtergrondverwijderaar, magic resize, animaties en de contentplanner. 

AI-tools in Canva

Canva heeft een reeks AI-gestuurde ontwerptools geïntroduceerd die het ontwerpproces toegankelijker en efficiënter maken. Deze tools, waaronder Text-to-image, Magic Eraser, Magic Edit, Magic Write, Magic Design, Presentations, Beat Sync en Translate, kunnen het ontwerpproces aanzienlijk versnellen en de creativiteit verbeteren.

 • Text-to-Image stelt gebruikers in staat om afbeeldingen te genereren op basis van natuurlijke tekst prompts, met opties voor één-klik stijlen zoals Foto, Neon, Minimalist, Watercolor, Retro Anime en Dreamlike.
 • Magic Eraser vereenvoudigt het proces om ongewenste objecten uit foto’s te verwijderen en bespaart ontwerpers waardevolle tijd.
 • Magic Edit stelt gebruikers in staat om met één klik en enkele woorden een object in een ander object te veranderen. Een praktische functies voor marketeers en ontwerpers om afbeeldingen aan te passen voor verschillende campagnes.
 • Magic Write is een AI-tekstgenerator geïntegreerd in Canva, waardoor het gemakkelijker wordt om geschreven inhoud te genereren voor sociale mediaposts, blogartikelen en presentaties.
 • Magic Design gebruikt AI om ontwerpsjablonen te genereren op basis van gebruikersbeschrijvingen. Gebruikers kunnen beginnen met ontwerpen met een bijna voltooid product in plaats van helemaal opnieuw te beginnen.
 • Presentations by Magic Design stellen gebruikers in staat om volledige presentaties te genereren op basis van een enkele tekstprompt, waardoor tijd en moeite in het ontwerpproces worden bespaard.
 • Beat Sync gebruikt AI om visuals te synchroniseren met bijbehorende beats in video’s, wat de betrokkenheid van kijkers vergroot.
 • Canva Translate stelt gebruikers in staat om inhoud te vertalen naar meerdere talen binnen Canva. Wat een tijdbesparende functie biedt voor wereldwijd bereik.
 • De impact van de AI-ontwerptools van Canva is aanzienlijk. Omdat ze de tijdsinvestering voor het maken van inhoud verminderen en de creativiteit bevorderen voor zowel ontwerpers als niet-ontwerpers. Al met al een goede AI-tools voor voor valuecreators, ondernemers en bedrijven om unieke en boeiende ontwerpen te creëren zonder uitgebreid handmatig werk.

Canva Pro achtergrondverwijderaar

Voor het vrijstaand maken van afbeeldingen heb je met Canva Pro geen Photoshop meer nodig. Want je kunt dit snel doen met de handige achtergrondverwijderaar. Met een enkele klik verwijder je een achtergrond van een van je eigen foto’s of bij een van de Canva stock afbeeldingen. Je hoeft overigens niet per se de hele achtergrond te verwijderen, want je kunt ook enkel bepaalde stukken weghalen. Op deze manier kun je de uitgeknipte afbeelding over een ander ontwerp plaatsen en bijvoorbeeld jouw eigen merkkleuren toepassen. De achtergrondverwijderaar is enkel beschikbaar bij de Canva Pro versie.

Canva Pro transparante achtergrond

Deze Canva Pro functie lijkt een beetje op de achtergrondverwijderaar. Je verwijdert namelijk de achtergrond, waarna je de afbeelding opslaat als een png bestand met transparantie. Zo kun je deze overal plaatsen en dit is ook erg makkelijk als je een watermerk aan je foto’s wil toevoegen.

Canva Pro magic resize

Deze optie van Canva Pro zal er sowieso voor zorgen dat je een hoop kostbare tijd bespaart. Vooral als je verschillende formaten van een ontwerp nodig hebt voor social media kanalen, zoals Facebook en Instagram. De magic resize optie slaat jouw ontwerp namelijk met een enkele klik op in diverse fomaten, zoals voor een Instagram Story of een Facebook Banner. Je hoeft dus geen formaten meer op te zoeken en deze worden tevens automatisch geupdate. Op deze manier heb je altijd een professioneel resultaat. Zonder dat je de afbeelding hoeft bij te snijden en er belangrijke informatie wegvalt. Natuurlijk kun je ook je eigen afmetingen invoeren indien gewenst.

Canva Pro voor online marketing_online ondernemen. Wat zijn de kosten, waarde en voordelen van Canva Pro?

Ontwerpen als een Pro!

Canva Pro maakt gemakkelijk om professionele ontwerpen te maken zodat jij wordt opgeMERKt online. Onbeperkte content, Achtergrondverwijderaar en meer.

Ja ik wil Canva Pro Gratis proberen >>

Canva Pro animaties

Bewegende beelden trekken nu eenmaal de aandacht en met Canva Pro maak je ook animaties in een handomdraai. Met een enkele klik voeg je een beweging toe aan je foto voor Instagram of een presentatie. Je kunt kiezen uit 14 verschillende animaties, die je op verschillende momenten kunt toevoegen. Het is een perfecte vervanging voor een video, alleen dan een stuk eenvoudiger om te maken. Deze animaties kun je vervolgens ook downloaden als een gif of video bestand. 

Canva Pro contentplanner

Als je regelmatig iets plaatst op Instagram of Facebook, kun je dit proces automatiseren door de contentplanner van Canva Pro te gebruiken. Geef in de kalender precies aan op welke dag en hoe laat je een bepaald bericht wil publiceren. Waardoor je veel tijd overhoudt voor andere dingen en je hier geen omkijken meer naar hebt. Deze tool is ontzettend nuttig voor influencers en zelfstandige ondernemers om klanten betrokken te houden of nieuwe producten onder de aandacht te brengen.

Dit is niet het enige voordeel van de Canva Pro contentplanner, want als een bericht gepubliceerd is, kun je zien hoe deze presteert. Zo weet je precies welke berichten beter werken dan andere, zodat je ook dit kunt optimaliseren. 

Canva Pro huisstijl

Een van de grote voordelen van Canva Pro voor zakelijke gebruikers, is het feit dat je jouw eigen huisstijl kunt creëren en opslaan. Als je al een huisstijl hebt, kun je gewoon de gewenste details selecteren. Denk aan kleuren die passen bij jouw merk, je logo, lettertypes en meer. Op deze manier creëer je een eenheid in al jouw ontwerpen en zullen deze herkenbaar zijn. Je hoeft nooit meer op zoek naar het juiste kleurnummer of dat ene lettertype. Want met een enkele klik pas je jouw huisstijl toe op je zojuist gemaakte ontwerp. Als je meer huisstijlen wil opslaan, kies dan voor de Brand Kit. Deze extra functie maakt het mogelijk om tot 100 verschillende huisstijlen op te slaan.

Canva Pro voor online marketing_online ondernemen. Wat zijn de kosten, waarde en voordelen van Canva Pro?

Ontwerpen als een Pro!

Canva Pro maakt gemakkelijk om professionele ontwerpen te maken zodat jij wordt opgeMERKt online. Onbeperkte content, Achtergrondverwijderaar en meer.

Ja ik wil Canva Pro Gratis proberen >>

Canva Pro app

Wat zijn de kosten, waarde en de voordelen van Canva Pro? Canva is beschikbaar op verschillende soorten apparaten en dit geldt zowel voor de gratis Canva versie als Canva Pro. En Canva is beschikbaar in de Play Store en App Store. Inmiddels hebben ze ook een app ontwikkeld voor desktop apparaten. De Canva app is beschikbaar voor zowel Windows, als Macs met een Intel- en Apple chip. Zo kun je ook vanaf je laptop of desktop computer werken aan de mooiste designs. Met Canva Pro beschik je over veel meer ontwerpen en sjablonen dan de gratis versie. Wat het makkelijker maakt om unieke content te creëren en je te onderscheiden van anderen. De Canva Pro app geeft mij weer een van de vele voordelen afgezet tegen de kosten.

Canva Pro klantenservice

Hoewel Canva Pro naar mijn mening erg makkelijk is in gebruik, kan het altijd voorkomen dat je toch ergens tegen aanloopt. Misschien werkt een bepaalde functie niet of heb je vragen over je account. Als je ingelogd bent bij Canva Pro, kun je contact opnemen via de paarse “help” button. Je krijgt eerst een overzicht van de veel gestelde vragen, maar als hier je antwoord niet bijstaat kun je je vraag stellen aan een van de medewerkers. Het voordeel van Canva Pro is dat je bijna altijd binnen 24 uur antwoord krijgt op je vraag per e-mail. Indien gewenst kun je nog een mailtje terugsturen, zodat je niet helemaal opnieuw contact hoeft op te nemen. 

*Ben jij online ondernemer? En wil jij onderscheidend in de markt worden opgeMERKt door jouw topklanten en bedrijfsgroei realiseren?Als Business Strateeg laat ik je zien hoe jij door te vernieuwen groeit naar de top van jouw markt.

Voor ambitieuze ondernemers die willen innoveren en groeien op een winstgevende strategische manier. Mijn website: Gerdi Hulsink – Business Coach & dé Strateeg voor Positionering, Innovatie en Groei op topniveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *