Bitocol Review – Nieuwe Nederlandse Crypto Exchange

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Inmiddels kennen we in Nederland verschillende cryptocurrency brokers. Waar in 2015 Bitonic als eerste Bitcoin-broker begon, kennen we ondertussen tientallen brokers waaronder BitcoinMeester, Litebit en BTCDirect.

Pas sinds enkele jaren hebben we in Nederland cryptocurrency exchanges, waarvan Bitvavo het bekendst is. Daar komt nu dus ook Bitocol bij, een nieuwe crypto exchange, die het best met Binance te vergelijken is. Een eigen token, debitcard en zelfs een NFT-platform. Bitocol pakt het duidelijk groots aan. Menig crypto-liefhebber is dan ook benieuwd wat we precies van Bitocol kunnen verwachten.

Inhoudsopgave

In dit artikel zoomen we in op alles wat je over Bitocol moet weten. Je ontdekt meer over de oprichters van Bitocol, de nieuwe BCL-token en de features waarmee deze nieuwe exchange zich wil onderscheiden. Zo weet je precies wat je van Bitocol kunt verwachten, voordat je er een account aanmaakt.

Wat je over Bitocol moet weten

Bitocol heeft als doel om de komende jaren de beste Nederlandse cryptocurrency exchange te worden. Het heeft een vergelijkbaar model als Binance gekozen, waarbij het gebruik van de exchange goedkoper en in sommige gevallen zelfs gratis wordt, wanneer de BCL-token gekocht en aangehouden wordt. Transactiekosten worden lager en kunnen middels de BCL-token worden voldaan.

In tegenstelling tot Bitvavo, wil Bitocol een alles-in-1 exchange worden. Dat wil zeggen dat het zich niet alleen richt op het aanbieden van een handelsplatform voor cryptocurrency. Het is van plan een NFT-platform te lanceren, welke het best te vergelijken zal zijn met de Binance NFT-marketplace. Ook wilt het, tevens net als Binance, een debitcard aanbieden. Het tegoed dat gebruikers op Bitocol hebben staan, kan op de Bitocol debitcard gestort worden. Vervolgens kan de kaart gebruikt worden, om op een groot aantal plekken in Nederland aankopen te doen.

Voordelen van het gebruik van Bitocol

Bitocol heeft op een overzichtelijke manier op haar website de belangrijkste voordelen van het gebruik van haar platform weergeven. Daarbij richt het zich vooral op het handelsplatform en nog niet op toekomstige features, zoals de eerder besproken debitcard en de NFT-marketplace.

Het is duidelijk dat Bitocol het haar klanten, de traders, zo prettig mogelijk wil maken. Dat begint met een klantenservice die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is. Ook wordt er een community gebouwd, zodat klanten met elkaar in contact kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Leren is ook op een andere plek mogelijk, namelijk bij de Bitocol Academy. Je kunt de Bitocol Academy het best vergelijken met Coinbase Learn. Bitocol heeft een uitgebreide bibliotheek opgezet, waar de belangrijkste crypto onderwerpen besproken worden. Ook is hier van alles te vinden over het gebruik van het Bitocol handelsplatform.

Voor handelaren is het uiteindelijk vooral belangrijk dat Bitocol een professioneel handelsplatform heeft. Daarbij is de aanwezigheid van voldoende liquiditeit van groot belang. Net als het kunnen verwerken van een groot aantal transacties en de beschikbaarheid van een API.

Op diverse pagina’s is te lezen, dat Bitocol alle gebruikers tegoeden op een veilige plek bewaart. Hoogstwaarschijnlijk kiest het hier voor eenzelfde aanpak als Binance en Coinbase, waar van hot en cold pallets gebruik wordt gemaakt. Het voordeel hiervan is dat een deel van de tegoeden altijd vrij toegankelijk is voor gebruikers, zodat zij snel tegoeden kunnen opnemen. Ook is er doorgaans meer dan genoeg liquiditeit, wanneer voor deze opzet gekozen wordt.

Bitocol wallet Crypto

Bitocol

Het alles-in-een platform voor Crypto

Start Direct!

Bitocol Token (BCL)

De Bitocol token (ticker $BCL) is een loyaliteitstoken, waarmee gebruikers van het Bitocol handelsplatform beloond zullen worden. Alhoewel de token pas in maart 2022 publiekelijk gelanceerd wordt, zijn de voordelen van de BCL-token al bekend. Zo worden onder andere de transactiekosten van BCL-houders 20% verlaagd (vanaf € 250 aan BCL-tokens). Daarnaast kan de BCL-token als tegoed worden aangehouden op de BCL-debitcard. Daarbij wordt, afhankelijk van de hoeveelheid BCL-tokens, die in het bezit van de gebruiker zijn, een cashback tot 5% mogelijk gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk wordt binnen enkele kwartalen ook staking voor de nieuwe BCL-token gelanceerd. Op welke APY’s (fictief jaarlijks rendement) je als BCL-houder kunt rekenen, is vooralsnog onbekend.

Op basis van de huidige publiekelijk beschikbare informatie kunnen er straks in totaal 300.000.000 BCL-tokens in omloop zijn. Hoeveel BCL-tokens er precies na de Public IDO in maart 2022 beschikbaar zijn, is onbekend.

Roadmap

Momenteel is er een compacte roadmap bekend, die de komende kwartalen verder zal worden uitgewerkt. Op de Bitocol roadmap is vooral te vinden dat de exchange zich het komende kwartaal hoofdzakelijk richt op de verkoop van haar token (BCL). Meer informatie over de private sale, public pre-sale en public IDO zijn verderop dit artikel te vinden.

Wie zitten achter Bitocol?

Alhoewel er ongetwijfeld een groot aantal mensen aan de Bitocol exchange werken, bestaat het management team uit slechts twee personen: Max van der Knaap en Jacko Meijaard. Max van der Knaap neemt de rol in van CEO. In 2017 studeerde Max van der Knap af aan de Hogeschool Rotterdam met een HBO-diploma in Small Business & Retail Management. Aantoonbare cryptocurrency en managementervaring ontbreekt wel. Dit is echter voor de wereld van cryptocurrency niet geheel ongewoon. Jonge ondernemers hebben in het verleden bewezen op dit vlak te kunnen slagen zonder aantoonbare ervaring. Max van der Knaap kan de volgende in dit rijtje van succesvolle jonge CEO’s zijn.

Jacko Meijaard, de Chief Marketing Officer (CMO) van Bitocol, heeft net als Max van der Knaap geen aantoonbare cryptocurrency ervaring. Wél staat Meijaard bekend als een van de belangrijkste experts op het gebied van (affiliate) marketing. Het is dan ook geen verrassing dat van der Knaap juist voor Meijaard als CMO gekozen heeft.

Binnen Bitocol wordt nog een derde naam genoemd: Juan Burgos. Opvallend genoeg kent Burgos drie uiteenlopende functies, die normaal ieder een functie op zich zijn: tokenomics architect, content specialist en professional trader. Het LinkedIn-profiel geeft niet heel veel meer informatie, behalve dat de Colombiaan tegenwoordig in Amsterdam werkzaam is. Op basis van hetzelfde LinkedIn-profiel heeft Burgos vooral veel ervaring als trader.

Wanneer meer informatie over andere teamleden bekend is, wordt dit artikel bijgewerkt.

Private sale, Public pre-sale en Public IDO

Bitocol heeft besloten drie keer een verkoopronde van haar BCL-token te organiseren. Vanaf 24 februari 2022 hebben investeerders een week de tijd om de BCL-token voor een prijs van $ 0,007 per stuk te kopen.

Op 3 maart 2022 lanceert Bitocol haar algemene pre-sale. Deze verkoopronde kent een beperkte capaciteit, waar geïnteresseerden zich op kunnen inschrijven. Een dag later, 4 maart 2022 om 23:59, eindigt deze ronde alweer. Slechts drie dagen daarna, op 7 maart 2022, is de BCL-token voor iedereen beschikbaar en wordt de token verhandelbaar op de Bitocol Exchange.

Bitocol heeft aangegeven de opbrengsten te gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de BCL-token, aanvulling van het marketingbudget, alsook het aanhouden van een noodfonds.

Het is wachten op de eerste ervaringen

Niets geeft een betere weergave van de kwaliteit van een exchange dan de ervaringen van haar klanten. Omdat de Bitocol Exchange pas enkele weken live is, zijn er nog nauwelijks ervaringen om te delen. Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe Bitocol ervaringen, adviseer ik je de Trustpilot en Google reviews van Bitocol in de gaten te houden. Als er voldoende Bitocol ervaringen bekend zijn, wordt dit artikel bijgewerkt.

Is Bitocol wel veilig en geen scam?

Omdat Bitocol pas net gelanceerd is, is het onduidelijk of Bitocol een veilige plek is om cryptocurrency te kopen en verkopen. Het is goed om te zien dat het team van Bitocol niet anoniem is. De gemiddelde crypto scam werkt met een anoniem team of rouleert met fictieve identiteiten. Bij Bitocol is het duidelijk dat twee mensen aan het roer staan, namelijk Max van der Knaap (CEO) en Jacko Meijaard (CMO). Vooral laatstgenoemde is in Nederland een bekende naam en zal niet snel zijn reputatie met een crypto scam willen beschadigen. De kans dat Bitocol een scam is, lijkt dan ook niet groot.

Toch is het altijd belangrijk om op je hoede te zijn bij nieuwe exchanges. Stort vooral niet meer geld dan je kunt missen bij Bitocol. Als Bitocol eenmaal een aantal grondige audits van gerespecteerde auditors gekregen heeft, is er een beter idee van hoe veilig Bitocol als exchange is.

Bitocol wallet Crypto

Wacht niet langer. Meld je Direct aan bij Bitocol.

Het alles-in-een platform voor Crypto.

Start Direct!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.