Beste Sites om Crypto Nieuws te lezen

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

De wereld van cryptocurrency en blockchain technologie is al jaren razend populair. Omdat de markt snel verandert, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van al het crypto nieuws. Gelukkig zijn er veel websites die je hier verder bij helpen.

Maar hoe weet je zeker dat je goede en volledige informatie krijgt?

Inhoudsopgave

Om ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws, heb ik een overzicht gemaakt van de beste en betrouwbare sites om crypto nieuws te lezen. Je vindt onder meer;

 • De beste Engelstalige crypto nieuws sites
 • De beste Nederlandstalige crypto nieuws sites
 • De beste platformen en Social media voor crypto nieuws

Wil je weten welke dit zijn? Lees hieronder dan snel verder.

Laatste Crypto Nieuws

Criteria

Betrouwbaar crypto nieuws lezen is het belangrijkste, wanneer je op de hoogte wil zijn van wat er speelt op de markt. Je wil immers geen beslissingen nemen op basis van nepnieuws. Daardoor laat je misschien interessante mogelijkheden liggen of – erger nog – doe je een investering die voor je ogen verdampt.

De markt kan dalen of stijgen. Wanneer je investeert op basis van foutieve berichtgeving, is de kans op falen echter een stuk groter. Om die reden geef ik persoonlijk de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit. Wanneer het om jouw geld gaat, is er geen ruimte voor roddel, achterklap en ander sensatienieuws.

Onderstaande crypto nieuws websites hebben zichzelf in het verleden en heden ruimschoots bewezen en verdienen allemaal een plekje in jouw favorietenlijstje.

Crypto Masterclass

Start vandaag nog met de Crypto Masterclass

 • Alles wat je moet weten over Blockchain en Cryptomunten!
 • Tips voor hoe jij veel geld kunt verdienen met crypto!
 • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen in één cursus!
Start Direct!

Engelstalig

Zoals verwacht mag worden, zijn een aantal van de bekendste en grootste websites met crypto nieuws Engelstalig. Of je dus nu wilt weten of Bitcoin naar verwachting gaat stijgen of het laatste crypto nieuws over Ripple wilt lezen, met onderstaande websites zit je altijd veilig.

Coin Telegraph

Website: https://www.cointelegraph.com

Een overzicht van websites met crypto nieuwtjes kan natuurlijk niet zonder de wereldbekende en gerenommeerde Coin Telegraph. Coin Telegraph is opgericht in het jaar 2013, net voordat crypto de eerste echte piek bereikte en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste websites gericht op crypto.

Coin Telegraph biedt gericht nieuws met categorieën als Bitcoin, Litecoin, Ripple en Ethereum aan. Daarnaast vind je er speciale koop- en leergidsen over crypto en een groot aantal opiniestukken van bekende en onbekende experts.

Heb je een keer geen zin om te lezen dan kan je ook je hart ophalen bij één van de tientallen mooi vormgegeven video’s. Ook een tracker met de laatste koersen ontbreekt natuurlijk niet, zodat je in één oogopslag ziet of jouw portfolio aan het stijgen of dalen is.

 • Wereldmarktleider op het gebied van crypto nieuwsberichten. Overzichtelijke lay-out
 • Soms lastig om feitelijk nieuws te onderscheiden van een persoonlijk opiniestuk

CoinMarketCap

Website: https://www.coinmarketcap.com

Waar de Coin Telegraph vooral uitblinkt in nieuwsberichten, opiniestukken en achtergrondberichten, richt CoinMarketCap zich op wat misschien wel het belangrijkste is van crypto nieuws: Keiharde feiten en statistiek over de koersen.

CoinMarketCap volgt de koersen van meer dan 1.000 verschillende crypto en is in die hoedanigheid de meest gebruikte website ter wereld. De gegevens worden iedere 5 minuten van een update voorzien, zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op de crypto markt.

 • Actuele en uitgebreide informatie van een groot aantal crypto
 • Minder geschikt wanneer je op zoek bent naar meer achtergrondinformatie en nieuwsberichten.

Coindesk

Website: https://www.coindesk.com

Coindesk wordt al jarenlang gezien als één van de beste websites voor al het nieuws over crypto. En terecht: Het is vaak als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen dankzij een toegewijd team aan specialisten, die overal ter wereld werkzaam zijn.

Op Coindesk vind je veel analyses over verschillende crypto en de technologie die daarachter schuilgaat. Het handige van Coindesk is, dat je je tevens kunt aanmelden voor een nieuwsbrief en daar gericht kan aangeven op welk nieuws je graag op de hoogte gehouden wilt worden.

 • Eén van de meest betrouwbare bronnen
 • Doordat er meer behandeld wordt dan enkel crypto, kan de website enigszins overweldigend zijn

Bitcoin Magazine (EN)

Website: https://www.bitcoinmagazine.com

Bitcoin Magazine is één van de oudere websites gericht op nieuwsberichten over crypto. Inmiddels is het uitgegroeid tot een platform, waar je naast nieuwsberichten ook veel achtergrondinformatie, analyses en zelfs onderzoek gericht op crypto kan terugvinden.

Bijzonder aan Bitcoin Magazine is dat je op het platform ook veel kunt leren over crypto. Zo is er lesmateriaal beschikbaar gesteld en is er een gratis cursus, waarbij je zelfs de mogelijkheid hebt om crypto te winnen. Ideaal dus voor iedereen die op de hoogte is van crypto nieuws en zijn kennis wil bijspijkeren.

 • Uitgebreide gidsen en onderzoek, ideaal voor de beginner op het gebied van crypto
 • Erg commercieel ingesteld

Nederlandstalig

Nederland staat hoog aangeschreven als het aankomt op kennis over crypto. Ook van eigen bodem zijn er dus meer dan genoeg websites te vinden waar je meer informatie vindt dan enkel het antwoord op de vraag of crypto aan het stijgen is of niet. Dus ben je op zoek naar het beste crypto nieuws uit Nederland? Dan zijn dit de 5 beste Nederlandstalige crypto nieuws sites.

Crypto Insiders

Website: https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/

Crypto Insiders is één van de meest uitgebreide platforms over crypto die je in Nederland kunt vinden. De website is ontstaan met de droom om crypto voor een zo breed mogelijk publiek inzichtelijk te maken en dat komt goed naar voren. Zo is er een uitgebreide kennisbank en vind je reviews over de belangrijkste exchanges.

Op Crypto Insiders vind je diepgaande marktinformati,e die voor zowel de doorgewinterde crypto expert als de newbie geschikt is. Ook als je op zoek bent naar al het crypto nieuws van vandaag, ben je bij Crypto Insiders op het juiste adres: Dagelijks worden er zo’n 10 tot 15 unieke artikelen gepubliceerd.

 • Grootste platform van de Benelux. Groot bereik en veel
 • Behoorlijk wat content zit verstopt achter een betaalmuur
Crypto Masterclass

Start vandaag nog met de Crypto Masterclass

 • Alles wat je moet weten over Blockchain en Cryptomunten!
 • Tips voor hoe jij veel geld kunt verdienen met crypto!
 • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen in één cursus!
Start Direct!

Newsbit

Website: https://www.newsbit.nl

Op zoek naar al het crypto nieuws van Cardano of één van de andere grote en interessante coins? Newsbit is een rechttoe, rechtaan en 100% Nederlandse website met de laatste nieuwtjes.

Fijn aan de website van Newsbit is dat de lay-out overzichtelijk is, iets waar veel websites over crypto vaak toch problemen mee hebben. Newsbit is netjes georganiseerd in verschillende categorieën. Nieuws, achtergrondinformatie, reviews en koersinformatie zijn goed van elkaar gescheiden.

 • Goede berichtgeving voor zowel beginner als doorgewinterde enthousiasteling.
 • Soms wat onduidelijk of een nieuwsbericht feit of gerucht is.

Drimble

Website: https://drimble.nl/dossiers/crypto/

Drimble is in dit overzicht een enigszins vreemde eend. Toch is het ontegenzeggelijk één van de beste bronnen wanneer het aankomt op crypto nieuws over bijvoorbeeld Ethereum, Bitcoin, Ripple of één van de andere coins.

Drimble omschrijft zichzelf als een ‘hyperlocal informatie-website’. In feite brengt het informatie en nieuws uit tal van verscheidene nieuwsbronnen bij elkaar. Wat volgt is één van de meest uitgebreide overzichten aan crypto nieuws die je in Nederland vinden kan.

 • Grootste overzicht van nieuws over cryptocurrency en blockchain.
 • Geen eigen content. Je zal soms zelf bronnen moeten verifiëren.

Bitcoin Magazine (NL)

Website: https://bitcoinmagazine.nl/

Het Nederlandse Bitcoin Magazine is in geen enkel opzicht gelieerd aan het Engelstalige Bitcoin Magazine, die we eerder hebben behandeld. Wel is het één van de beste Nederlandstalige websites over crypto die je op het wereldwijde web terugvindt. Op de gelikte website vind je alle crypto nieuws, van Vechain tot Bitcoin.

Leuk aan Bitcoin Magazine is dat ze veel aandacht besteden aan technische analyses, waardoor je naast het vergaren van het gebruikelijke nieuws ook echt iets kan leren. Ook de podcasts zijn een aanrader voor wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent of ondertussen met iets anders bezig wil zijn.

 • Uitgebreid aanbod aan nieuws, diepgaande analyses en een verfrissende podcast.
 • Actuele koersinformatie is vrij onoverzichtelijk.

BTC Direct

Website: https://nieuws.btcdirect.eu/

De laatste Nederlandstalige website die ik behandel is van BTC Direct. BTC Direct is je misschien bekend als platform om crypto op te verhandelen. Het is daarnaast ook een geweldige bron voor crypto nieuws van vandaag de dag, alhoewel deze sectie wel enigszins verstopt is.

Via bovenstaande link kom je direct bij de nieuwssectie van BTC Direct terecht. Je vindt hier dagelijks nieuwe berichten over Bitcoin en alle belangrijke altcoins.

 • Veel nieuwsupdates, geschikt voor beginner en ervaren rot
 • Nieuws is weggestopt op het handelsplatform

Crypto nieuws op Social Media

Naast websites staan ook de Social Media vol met nieuws over crypto. Deze communities zijn groter dan welk nieuwsplatform dan ook. Jewordt dus continu van vers nieuws voorzien. Nadeel is wel dat de bronnen natuurlijk niet altijd even overzichtelijk zijn. Je zal dus tijd moeten investeren om het aanwezige publiek te leren kennen.

De bekendste manieren om crypto nieuws op Social Media te vinden zijn via Twitter en Reddit. De Redditsub /crypto is ’s werelds grootste community op het gebied van crypto. Via twitter zijn de hashtags #crypto, #cryptocurrency, #blockchain en #bitcoinnews de meest gebruikte kanalen om aan nieuws over crypto te komen.

MasterClass van AllesOverCrypto

Nog een laatste mogelijkheid om op de hoogte te blijven over het laatste nieuws over crypto is de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.

Aan de hand van de ontwikkelingen in de cryptowereld en de feedback van hun klanten, blijven ze de Crypto Masterclass voortdurend updaten. Iedere dag komen er ook weer nieuwe cryptomunten uit en zijn zij voortdurend op zoek naar de beste cryptomunten om in te investeren.

Alleen de allerbeste komen in de Crypto Masterclass en worden met jou gedeeld. Zo ben je ervan verzekerd dat je altijd op de hoogte bent van de beste cryptomunten op de markt.

Crypto Masterclass

Start vandaag nog met de Crypto Masterclass

 • Alles wat je moet weten over Blockchain en Cryptomunten!
 • Tips voor hoe jij veel geld kunt verdienen met crypto!
 • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen in één cursus!
Start Direct!

Na het volgen van de masterclass

 • Handel je op een verantwoorde manier in cryptocurrency’s
 • Weet je hoe trading indicatoren werken en heb je jouw eigen handelsstrategie ontwikkeld
 • Weet je wanneer je het beste crypto kan kopen en wanneer je ze moet verkopen
 • Snap je precies waarom het nu interessant is om in crypto en blockchaintechnologie te investeren
 • Weet je hoe je geld voor jou kan laten werken, in plaats van dat jij werkt voor geld
 • Kan jij handelen zonder last te hebben van je eigen emoties
 • Zit je in een hechte Crypto Community waarin studenten elkaar helpen het maximale uit de cryptomarkt te halen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.