Wat zijn de beste belegging apps? Mijn favoriete op een rij

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Als je wil gaan beleggen maar je nog geen idee hebt welke app je wil gaan gebruiken, dan is dit artikel perfect voor jou.

Hier noem ik namelijk de beste belegging apps, waarmee je gewoon kunt beleggen in aandelen en ETF’s met je mobiele telefoon.

Wat is beleggen precies? 

Voordat we ingaan op de beste belegging apps, is het goed om even te kijken wat beleggen nu precies inhoudt. Beleggen is het investeren van geld, met als doel financieel voordeel te behalen. Dit kan op verschillende manieren en zowel op de korte als de lange termijn.

In dit artikel bekijken we verschillende manieren om te beleggen met een app, zoals het beleggen in aandelen, ETF’s en opties. Hieronder even kort de verschillen, tussen een aantal belangrijke termen:

  • Bij het beleggen in aandelen koop je als het ware een stukje van de onderneming en ben je aandeelhouder. Als de onderneming het goed doet, zullen ook jouw aandelen in waarde stijgen. Een andere term die hierbij komt kijken is een fractioneel aandeel. Dit is een gedeelte van een heel aandeel
  • Bij het beleggen in een ETF (Exchange Traded Fund) of indextracker, investeer je in een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt en passief wordt beheerd. Het is een goede manier om je portefeuille te diversifiëren
  • Bij het beleggen in obligaties investeer je met name op de lange termijn en leen je als het ware geld uit aan een onderneming of overheid. In ruil voor dit verhandelbare schuldbewijs ontvang je van de schuldnemer rente
  • Bij het beleggen in opties heb je het recht om bijvoorbeeld een aandeel tegen een bepaalde prijs te kopen. Een optie is dus geen aandeel, maar een contract waarin onder andere een bepaalde prijs wordt vastgelegd; de uitoefenprijs


Voordat ik verderga met het noemen van de beste belegging apps, is het belangrijk om te vermelden dat beleggen altijd gepaard gaat met risico. Investeer dus enkel geld dat je kunt missen. 

Wil je meer leren over beleggen? Hoe jij gericht kan beleggen zonder grote investeringen? Juist met een kleine investering op de lange termijn jouw vermogen opbouwen?

NHA Thuisstudie Beleggen voor Beginners

Met gericht beleggen kun je zonder grote investeringen op de lange termijn een flink vermogen opbouwen.

Het is minder ingewikkeld dan je denkt.

Schrijf je nu in en start vandaag nog met beleggen! 

De 3 beste belegging apps

1. DeGiro – Eenvoudig in gebruik en lage kosten

DeGiro is een van de beste belegging apps op het moment van schrijven, en misschien zelfs wel dé beste belegging app. DeGiro is een Nederlandse broker voor particuliere beleggers, van beginners tot ervaren investeerders. De onderneming bestaat sinds 2013 en is inmiddels actief in meer dan 17 Europese landen. De missie van DeGiro is beleggen toegankelijk maken en dit doen ze onder meer door het hanteren van lage kosten. Dit doet DeGiro tevens door het aanbieden van nuttige informatie en instructievideo’s, zo leer jij al gaandeweg steeds meer over het beleggen zelf.

DeGiro is zowel te gebruiken vanaf vaste als mobiele apparaten, en je kunt dus inloggen op jouw account vanaf ieder gewenst apparaat. Met de belegging app van DeGiro kun je beleggen in zowel aandelen, ETF’s, obligaties, beleggingsfondsen, opties en meer. Dit kan zowel met Android als iOS apparaten. Je hebt tijdens het beleggen met DeGiro de keuze uit zowel Europese als internationale beurzen. De mobiele belegging app doet niet onder aan de desktopversie, en zo heb jij altijd en overal de controle over jouw beleggingen.

Als je wil weten wat je kwijt bent aan een bepaalde investering, kun je gebruik maken van de handige kostencalculator van DeGiro. Uiteraard kun je deze kosten ook inzien op het platform of downloaden als PDF bestand. Zo weet je van tevoren precies wat een bepaalde belegging jou gaat kosten. Je aanmelden bij DeGiro is gewoon gratis, en je bent niet verplicht om een eerste storting te doen. Dit is een handige manier om de gebruiksvriendelijkheid van de app zelf te ontdekken en kennis te maken met de verschillende functies. DeGiro is geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers, en dit betekent dat je al kunt investeren met een minimaal bedrag. Je kunt overigens gewoon geld storten via iDEAL, zodat je verzekerd bent van een veilige manier van storten. 

DeGiro app heeft een uitstekende score gekregen in de Play Store, namelijk een 4.2 van de 5 sterren op basis van meer dan 3.500 reviews. En, in de App Store zelfs een 4.6 op basis van meer dan 19.000 beoordelingen. Voordelen die worden genoemd door gebruikers van deze beleggings app zijn: de eenvoud van de interface, de lage kosten en dat de app erg geschikt is voor beginnende beleggers. Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen die worden genoemd en deze hebben met name te maken met het niet kunnen inloggen op de app en problemen bij het verifiëren van de gegevens. 

2. BUX Zero – Simpel en snel beleggen

BUX Zero is een neo broker, wat een andere benaming is voor een nieuwe broker. Dit betekent dat ook zij, net zoals DeGiro, beleggen via de app mogelijk en makkelijk maken. BUX Zero is onderdeel van BUX en zij zijn sinds 2014 actief en niet alleen in Europa, maar ook in andere Europese landen. BUX Zero staat voor commissievrij beleggen en deze app is enkel nog maar beschikbaar in een aantal Europese landen, waaronder Nederland.

Op het platform van BUX Zero is het merendeel van de orders commissievrij, al zijn er een aantal uitzonderingen. BUX Zero is echter heel transparant in de kosten die ze hanteren. Het grote voordeel van BUX Zero is, dat je ook een eigen plan kunt creëren. Dit spaarplan stel je op in de BUX Zero app, waarbij je een maandelijks bedrag instelt dat je wil gaan beleggen in ETF’s en fractionele aandelen. Je bepaalt zelf op welke dag van de maand het geld wordt belegd en wat jouw beleggingsdoel is.

BUX Zero is perfect als je op een passievere manier wil beleggen, maar zelf wel de controle wil houden over jouw investering. BUX Zero heeft onder andere speciale themalijsten samengesteld, waarin je aandelen en ETF’s kunt vinden die door deskundigen van BUX Zero zijn geselecteerd. BUX Zero biedt ook een grote hoeveelheid informatie aan, zowel in de vorm van blogs als video’s. Hierin leer je de basisbeginselen van het beleggen en ontvang je advies van experts. Zo leer je onder andere wat samengestelde rente is, hoe je belegt in groeiaandelen en ontdek je de vier gouden tips van het beleggen.

3. Peaks – Passief beleggen voor beginnende investeerders

Peaks is opgericht door drie Nederlandse ondernemers in 2016. Dit Hollandse bedrijf hecht veel waarde aan betrouwbaarheid en heeft dan ook een vergunning, en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Het idee komt van het begrip “de piekenpijp”, waarin je vroeger je wisselgeld (pieken dus) kon bewaren. Met de technologie van tegenwoordig kun je in plaats van te sparen je kleingeld ook investeren, zelfs als je maar een klein bedrag wil beleggen.

Net zoals de twee eerder genoemde ondernemingen, beleg je ook bij Peaks gewoon met de app en alle functies zijn in het Nederlands. Dit is vooral voor startende beleggers een groot voordeel, omdat dit het beleggen een stuk makkelijker maakt. Het grote verschil met de voorgaande apps, is dat je bij Peaks enkel kunt beleggen in indexfondsen. Hierdoor is de app minder geschikt voor ervaren beleggers die zelf meer keuzevrijheid willen behouden.

Eenvoud is hetgeen dat de app van Peaks kenmerkt, en je kunt eenvoudig geld opnemen of inleggen. Tevens wordt er door middel van een grafiek aangegeven hoeveel rendement je op dat moment hebt behaald. Naast deze meest eenvoudige handmatige vorm van beleggen, kun je er ook voor kiezen om dagelijks of maandelijks te beleggen. Indien je voor dagelijks beleggen kiest wordt er iedere maand een bedrag opzij gezet, dat aan het einde van elke week wordt ingelegd. Je kunt deze bedragen automatisch laten afschrijven van je bankrekening, zodat je er geen omkijken naar hebt.

Peaks werkt op een wat andere manier dan DeGiro en BUX Zero, want Peaks werkt met maandelijkse kosten. De eerste drie maanden is Peaks overigens helemaal gratis, maar daarna betaal je een vast bedrag per maand. Er zijn verschillende pakketten om uit kiezen en naast deze maandelijkse kosten betaal je ook een bepaalde fee aan Peaks. Hoe duurder het pakket dat je kiest, hoe lager dit percentage wordt. 

De voor- en nadelen van de 3 beste belegging apps op een rij

Belegging app:Voordelen:Nadelen:
DeGiroVeel beleggingsmogelijkhedenGeschikt voor de ervaren beleggerLage kostenGrote hoeveelheid kennis tot je beschikkingIets ingewikkelder voor de beginnende belegger
BUX ZeroEenvoudig in gebruikGeschikt voor de beginnende beleggerPassief beleggen is mogelijkJe kunt enkel beleggen in ETF’s en aandelen
PeaksIdeaal voor beginnende beleggersMakkelijk in gebruikWeinig tot geen keuze Niet geschikt voor ervaren beleggers

Welke belegging app past bij jou?

Om erachter te komen welke belegging app het beste bij jou past, is het belangrijk om te kijken naar je eigen wensen. Bedenk bijvoorbeeld wat je beleggingsdoel is, hoeveel je ongeveer wil gaan beleggen en hoeveel tijd je in het beleggen wil investeren. Sommige apps zijn juist gericht om de kunst van het beleggen onder de knie te krijgen, terwijl andere apps juist geschikt zijn als je op zoek bent naar een passieve manier van investeren. DeGiro is bijvoorbeeld perfect voor ervaren beleggers, terwijl Peaks dat niet is. BUX Zero zit er tussenin en is geschikt voor zowel starters als veteranen.

Welke app je ook kiest, zorg ervoor dat je je bewust bent van het risico. Als je gaat  investeren loop je altijd de kans om een deel of je gehele investering te verliezen. Het is tevens verstandig om enkel te beleggen via een betrouwbaar platform, zoals bijvoorbeeld een van de drie apps die ik in dit artikel heb genoemd. 

Wil je meer leren over beleggen? Hoe jij gericht kan beleggen zonder grote investeringen? Juist met een kleine investering op de lange termijn jouw vermogen opbouwen?

NHA Thuisstudie Beleggen voor Beginners

Met gericht beleggen kun je zonder grote investeringen op de lange termijn een flink vermogen opbouwen.

Het is minder ingewikkeld dan je denkt.

Schrijf je nu in en start vandaag nog met beleggen! 

Lees ook mijn artikel: Makkelijke tips om te beginnen met beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *