Belangrijkste software voor ondernemers

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Als ondernemer is het belangrijk om ieder beschikbaar hulpmiddel te overwegen. Of dat nu het advies van een ervaren ondernemer is of een programma dat je helpt om iets makkelijker of beter te doen. Over de laatste twintig jaar kunnen we wel oordelen dat de belangrijkste hulpmiddelen veelal computerprogramma’s zijn. Zo heeft de boekhoudsoftware van Exact veel ondernemers geholpen met het opzetten van een eigen boekhouding. Net als dat Excel en Word het verwerken van gegevens, van brochures tot rapportages, makkelijker gemaakt. 

Tegenwoordig is software belangrijker dan ooit. De potentiële verbeteringen die met software mogelijk zijn, moeten dan ook door iedere ondernemer serieus worden genomen. Alhoewel op het eerste gezicht veel software irrelevant lijkt, zijn er genoeg voorbeelden die je als ondernemer verder kunnen helpen. 

Inhoudsopgave

Om je hier een beter idee van te geven, heb ik een overzicht opgesteld met alle software die je voor jouw business kunt overwegen. Per programma leg ik je uit wat het programma precies doet, voor welke ondernemers het relevant is en wat voor verbeteren het kan brengen. 

Lees daarom snel verder om te ontdekken wat de belangrijkste software voor ondernemers is!

Hoe dit artikel opgebouwd is

Dit artikel is voor alle ondernemers, ongeacht de huidige ervaring met software. Een belangrijk voordeel van moderne software is dat het vrijwel altijd eenvoudig te gebruiken is. Lange cursussen die het gebruik van een cursus aan je uitleggen zijn niet meer nodig. Moderne software is direct te gebruiken en legt je gaandeweg, meestal aan de hand van interactieve rondleidingen binnen de software, uit hoe de software werkt. 

Je komt in dit artikel verschillende categorieën tegen. Zo gaat het over email marketing, zoekmachine marketing, maar ook administratie en project management. De kans is daarom groot dat er software tussen zit waar jouw bedrijf beter van wordt. Je bespaart mogelijk tijd of je kunt bepaalde werkzaamheden beter uitvoeren. Kortom, genoeg reden om dit artikel van begin tot eind door te nemen. 

Hubspot

Hubspot is de alles-in-1 tool om met je klanten in contact te blijven. Je kunt Hubspot tegenwoordig ook voor een groot aantal andere doeleinden toepassen. De meeste waarde zit echter nog altijd in het CRM element van Hubspot. CRM is een afkorting voor Customer Relationship Management, oftewel relatiebeheer. Via Hubspot kun je het relatiebeheer voor al jouw contacten digitaal onderbrengen en aanzienlijk efficiënter onderhouden. 

Ten eerste kun je zeer gedetailleerd je contacten opslaan. Hierdoor weet je precies per contact wat de huidige status is en voor welke omzet dit contact tot op heden verantwoordelijk is geweest. Daarnaast kun je automatisch seintjes krijgen wanneer het verstandig is om weer te bellen of mailen. Als je Hubspot volledig instelt, kun je zelfs automatisch een email sturen om het contact warm te houden. 

Binnen Hubspot zijn een aantal functionaliteiten te vinden die je ook tegenkomt bij Enormail. Je kunt namelijk je emailmarketing ook volledig via Hubspot laten verlopen. Dit werkt wat minder verfijnd dan met Enormail, omdat Hubspot toch echt meer op zakelijke relaties gericht is terwijl je Enormail voor tal van andere doeleinden kunt gebruiken. 

Hubspot past daarom als software het best bij ondernemers die actief zijn in de business-to-business (B2B) markt. Indien je veel met consumenten werkt, is er minder waarde te halen uit een tool als Hubspot. 

Neem een kijkje bij Hubspot

Enormail

Enormail is email marketing software waarmee je naar grote hoeveelheden mensen emails kunt sturen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je een (web)winkel hebt en je jouw klanten op de hoogte wilt houden van nieuwe producten. Enormail stelt je in staat om volledig geautomatiseerd emailreeksen op te zetten om je producten of diensten te promoten. Daarbij is het zelfs mogelijk om binnen je klantenbestand aparte doelgroepen op te zetten. Bijvoorbeeld voor mannen en vrouwen of voor klanten binnen een bepaalde productgroep. Als je een webshop voor dierenvoeding hebt, is het natuurlijk onnodig om klanten met een hond een email te sturen over kattenvoer. 

Daarnaast zijn er ook veel middelen binnen Enormail beschikbaar om op je eigen website bezoekers op de maillijst te laten inschrijven. Middels handige pop-ups kun je bezoekers verleiden om zich op jouw nieuwsbrief in te schrijven. Vervolgens kun je deze bezoekers aan de hand van promotionele emails meenemen in je email funnel om hen zo uiteindelijk tot et het aankopen van je product te laten overgaan.

Dit kun je natuurlijk op vrijwel iedere website toepassen. Ook als je geen eigen webwinkel hebt. 

Neem een kijkje bij Enormail

Enormail is een gemakkelijk en compleet e-mailmarketing programma waarmee je jouw onderneming en omzet écht laat groeien.

Mangools

Mangools is een verzameling van verschillende tools die vooral gebruikt worden voor zoekmachine marketing. De belangrijkste tool die onder de vleugel van Mangools valt, is KeywordFinder. Dit is een kleine maar ontzettend sterke tool die je ongekend veel data kan opleveren. KeywordFinder helpt je namelijk met het inzichtelijk maken van de zoekwoorden die voor jouw website relevant zijn. Dat is belangrijk omdat dit je helpt om je eigen website beter vindbaar te maken in zoekmachines. 

Google is nog altijd het meest gebruikte kanaal om nieuwe bedrijven of producten te vinden. Het is daarom van groot belang dat jouw website goed in Google scoort. Als je weet welke steekwoorden het meest relevant voor jouw website zijn, kun je met goede teksten ervoor zorgen dat jouw website hoger op deze woorden scoort. Zo krijg je vanzelf meer bezoekers en dus klanten. 

Om dus achter deze steekwoorden te komen, kun je een tool zoals KeywordFinder (KWfinder) van Mangools gebruiken. Vervolgens kun je jouw website op deze steekwoorden tracken om een idee te krijgen hoe jouw website na jouw inspanningen op deze steekwoorden presteert. Door continu je website op basis van deze steekwoorden te blijven aanpassen, trek je vanzelf nieuwe bezoekers via Google aan!

Neem een kijkje bij Mangools

Plug & Pay

Plug & Pay is een van de meest populaire oplossingen om meer klanten sneller af te laten rekenen. Daarnaast maakt Plug & Pay het mogelijk om eenvoudig een product of dienst te verkopen zonder dat hier een heel systeem voor nodig is. Als jij een advocaat bent en je wilt een uur aan advies verkopen, dan is dat via Plug & Pay met een eigen afrekenproces mogelijk. Hierdoor is het niet nodig om heen en weer te mailen met een potentiële klant. Er kan direct afgerekend worden, zodat de omzet bij jou binnen is en de klant meteen weet dat de afspraak gemaakt is. 

Uiteindelijk is Plug & Pay voor webshops weliswaar het interessantst. Vanuit de huidige opzet heeft Plug & Pay namelijk een directe integratie met veel gebruikte webshopsystemen. Het afrekenproces van Plug & Pay is echter heel wat gestroomlijnder dan veel standaard afrekenprocessen waardoor de kans op een succesvolle bestelling hoger is. 

Neem een kijkje bij Plug & Pay

Plug Pay Premium

Start nu met Plug & Play

Koppel eenvoudig je bestaande Mollie account en binnen een aantal minuten heb je jouw geoptimaliseerde betaalpagina al live staan!

Probeer Gratis>>

WebinarGeek

Met behoorlijk wat awards (G2 Best Usability & Emerce Awards) mag WebinarGeek zich met recht een van de beste Webinar tools van dit moment noemen. Je hebt ongetwijfeld al eens een webinar gevolgd. De kans is groot dat je deze webinar gevolgd hebt om meer te weten te komen over een bedrijf of specifiek onderwerp. 

Webinars zijn namelijk een perfect middel om producten of diensten te promoten. Potentiële klanten plannen een moment in om naar jou te luisteren, waardoor je op dat moment alle aandacht hebt. De boodschap die jij de kijkers tijdens een webinar bijbrengt, kan kijkers in beweging brengen. Als dat resulteert in de verkoop van een product of dienst, heeft het houden van een webinar direct invloed op jouw omzet gehad. 

WebinarGeek is een van de tools die jou helpt om zo makkelijk mogelijk je eigen webinar op te zetten. Je kunt vooraf opgenomen presentaties uploaden en dat als webinar aanbieden of een live webinar hosten. Dit geeft je de kans om je doelgroep op een compleet andere manier dan traditionele methodes te bereiken. 

Wat WebinarGeek echt interessant maakt, zijn de vele mogelijkheden om de webinars naar je eigen stijl aan te passen. Je kunt zowel de webinar als de registratiepagina’s voor de webinars naar de huisstijl van je website aanpassen. Dat is belangrijk omdat dit de professionaliteit van je merk verhoogt. 

Daarnaast is WebinarGeek eenvoudig met meer dan 4000 andere marketingtools te verbinden, zoals Enormail of Hubspot. Dit geeft je de kans om na het geven van een webinar automatisch een mail met extra info te sturen of om nieuwe, potentiële leads in je Hubspot-CRM op te nemen. 

Neem een kijkje bij WebinarGeek

Monday

Monday is de project management tool van de moderne ondernemer. Ik heb Monday opgenomen in mijn overzicht van beste ondernemers software, omdat het zowel beginnende als ervarende ondernemers heel wat verbeteringen kan opleveren. De meeste ondernemers werken nu met agenda’s, to-do lijsten of een verzameling aan notities om projecten en ideeën bij te houden. Monday is een programma dat dit juist allemaal samenbrengt en inzichtelijk maakt. 

De meeste van je kennis zit verborgen in de vele notities en ideeën die je hebt. Het omzetten van deze ideeën tot iets tastbaars, zoals een nieuw verdienmodel of project, is echter heel wat lastiger. In Monday kun je dit soort troeven uitvoerbaar maken zodat je daadwerkelijk je projecten lanceert. 

Voor veel ondernemers klinkt het bovenstaande mogelijk nog wat abstract. Daarom adviseer ik je website van Monday door te nemen. Zij geven in hun eigen woorden ondernemers de mogelijkheid om de nieuwe manier van werken te ontdekken. Daar komen heel wat dingen bij kijken waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Roadmaps, sprints, boards en Kanbans zijn hier voorbeelden van. Gelukkig is Monday zo ingericht dat je gaandeweg leert wat deze onderdelen betekenen en waar ze voor zijn. 

Neem een kijkje bij Monday

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.