Een Sterk Merk: Hoe onderscheid je een Sterk Merk van de massa?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

In de huidige wereld, waarin er keihard geschreeuwd wordt om aandacht, stijgt een sterk merk uit boven de rest.
Maar wat is nu eigenlijk een sterk merk? En waarom is het creëren van een sterk merk belangrijk? 

Als ondernemer – jij bent de eigenaar van het merk – is het belangrijk om te weten hoe jij je merk kunt onderscheiden van de massa. In deze blog lees je hoe je een sterk merk kunt bouwen dat zich écht onderscheidt en onvergelijkbaar is, waardoor het wordt opgemerkt door jouw topklanten.

Waarom zijn sterke merken belangrijk?

Sterke merken verkopen meer en maken meer winst. Klanten kiezen eerder voor een sterk merk en zijn bereid er meer geld voor te betalen, zo schrijft Ingmar de Lange in zijn boek “Sterk digitaal merk”.

Een sterk merk is dus van groot belang voor bedrijven die willen groeien en concurreren op de markt. Maar hoe bouw je een sterk merk dat zich écht onderscheidt van de massa?

Mensen vinden merken niet belangrijk

Allereerst moet je beseffen dat mensen merken niet belangrijk vinden. Dit kan tegen je verwachtingen ingaan, omdat je dacht een blogpost te lezen over het belang van een sterk merk. Maar merken zijn niet belangrijk omdat mensen ze belangrijk vinden.

We nemen beslissingen op basis van gevoel. En daarom zijn merken zo handig. Hoe makkelijker en herkenbaarder, hoe beter.

“Mensen doen zaken met mensen”

Als merkbouwer is het jouw taak om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jouw (potentiële) klanten om voor jou te kiezen. Hoe doe je dat? Door duidelijkheid te geven, consistent te zijn en jouw klanten eraan te blijven herinneren dat ze voor jouw merk moeten kiezen. Verbinding en vertrouwen zijn de basis voor het opbouwen van je merk.

Beschikbaarheid van een sterk merk

Zoals al eerder gezegd, vinden mensen die merken niet zo belangrijk. Het succes van een merk kun je niet meten aan hoe groot zijn fanclub is. In het boek “Sterk digitaal merk” staat de verklaring van Byron Sharp: het succes van een merk draait om mentale beschikbaarheid en fysieke beschikbaarheid.

Mentale beschikbaarheid

Mentale beschikbaarheid heeft betrekking op hoe gemakkelijk mensen aan een merk denken. Hoe meer top-of-mind je bent, hoe groter de kans dat je wordt opgemerkt en wordt gekozen. Het doel is dus om zoveel mogelijk triggers te creëren om aan jouw merk te denken en associaties te creëren in het hoofd van jouw klanten.

Als merk kun je werken aan mentale beschikbaarheid, maar dit kost tijd. Herhaling helpt om het merk in gedachten te houden. En als een merk eenmaal op een bepaalde manier in het hoofd zit, dan is het niet gemakkelijk om het te veranderen. Daarom is consistentie ook zo belangrijk.

Herhaling speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het helpt om het merk in de gedachten van mensen te houden. Door regelmatig en consistent aanwezig te zijn met jouw merkverhaal en merkboodschap, vergroot je de kans dat mensen jouw merk automatisch associëren met bepaalde behoeften of verlangens.

Eenmaal gevestigd in het hoofd van jouw potentiële klanten is het niet gemakkelijk om het beeld van jouw merk te veranderen. Daarom is consistentie zo cruciaal. Door consistent te zijn in jouw merkpositionering, boodschap en visuele identiteit, bouw je een herkenbaarheid op die jouw klanten vertrouwen en waar ze op kunnen rekenen.

Het opbouwen van mentale beschikbaarheid vergt tijd, geduld en consistentie. Het gaat erom jouw merk op te laten vallen en in de gedachten van jouw klanten te blijven. Door herhaling en consistentie creëer je een sterke connectie tussen jouw merk en de behoeften van jouw doelgroep, wat resulteert in een sterkere merkvoorkeur en loyaliteit.

Fysieke beschikbaarheid

Fysieke beschikbaarheid speelt een essentiële rol bij het opbouwen van een sterk merk. Het verwijst naar de mate waarin een product of dienst fysiek beschikbaar is voor klanten in verschillende online kanalen en locaties. Het belang van fysieke beschikbaarheid voor een sterk merk kan worden samengevat in de volgende punten:

Toegankelijkheid voor klanten: Fysieke beschikbaarheid zorgt ervoor dat klanten gemakkelijk toegang hebben tot het product of de dienst. Dit vergroot de kans dat klanten het merk proberen en ervaren, wat op zijn beurt kan leiden tot herhaalaankopen en merkloyaliteit.

Zichtbaarheid en herkenning: Wanneer een product fysiek beschikbaar is in verschillende winkels of online verkooppunten, wordt het merk meer zichtbaar voor klanten. Dit vergroot de kans dat klanten het merk opmerken, er vertrouwd mee raken en het als een betrouwbaar merk gaan herkennen.

Klantenservice en persoonlijke interactie: Fysieke beschikbaarheid biedt de mogelijkheid voor persoonlijke interactie tussen klanten en merkvertegenwoordigers. Dit kan resulteren in een betere klantenservice, waarbij eventuele vragen of zorgen van klanten direct kunnen worden aangepakt. Een positieve interactie kan de merkervaring versterken en de klantloyaliteit vergroten.

Aanwezigheid op strategische locaties: Het merk kan fysiek aanwezig zijn op strategische locaties (online en offline), daar waar jouw klant aanwezig is. Dit vergroot de kans dat klanten in aanraking komen met je merk en het product of de dienst overwegen.

Concurrentievoordeel: Een sterke fysieke beschikbaarheid kan een concurrentievoordeel bieden ten opzichte van merken die minder toegankelijk zijn. Als klanten gemakkelijk het gewenste product of de gewenste dienst kunnen verkrijgen, zijn ze minder geneigd om naar alternatieven te zoeken. Dit kan leiden tot een groter marktaandeel en merkgroei.

Al met al is fysieke beschikbaarheid van cruciaal belang voor het opbouwen van een sterk merk. Het vergroot de kans op klanteninteractie, verhoogt de merkzichtbaarheid en verbetert de merkervaring. Door ervoor te zorgen dat je product of de dienst gemakkelijk toegankelijk is voor jouw klanten, kan je merk een solide basis leggen voor succes en groei van jouw bedrijf in de markt.

Maak je een sterk merk onderscheidend

Nu je begrijpt dat mentale en fysieke beschikbaarheid de sleutel zijn tot het succes van je merk, moet je ervoor zorgen dat je merk zich onderscheidt van de massa. Je wilt dat jouw merk wordt opgemerkt door jouw topklanten. Dat jouw klanten kiezen om met jou samen te werken boven andere opties. Maar hoe doe je dat?

Personal branding

Een belangrijk onderdeel is het creëren van een duidelijke merkidentiteit. Dit betekent dat je door en door begrijpt wie je doelgroep is, waar zij tegenaan lopen (pijnpunten), wat hun verlangens zijn en wat hen beweegt. Op basis hiervan kun je bepalen hoe jij jouw waarden kan toevoegen, waardoor jij jouw merk onderscheidend maakt. En dit te blijven analyseren, zodat jouw aanbod altijd aansluit bij de behoefte van jouw klanten.

In mijn blog: Een Personal Brand: Meer verdienen als ondernemer vertel ik hoe je als ondernemer je persoonlijk merk opbouwt en versterkt, waardoor je meer zal verdienen.

“Innoveren om relevant te blijven in een veranderende markt”

Gerdi Hulsink, Strategisch Business Partner voor Innovatie & Groei

Marketingstrategie en Contentstrategie

Het is ook belangrijk om consistent te zijn in je communicatie en branding. Dit betekent dat je dezelfde boodschap en uitstraling hanteert in al je marketing- en communicatie-uitingen. Door dit consequent te doen, creëer je herkenbaarheid en bouw je aan een sterke merkidentiteit.

Een ander belangrijk aspect is het creëren van een emotionele band met je doelgroep. Dit doe je door een merkverhaal te creëren dat aansluit bij de behoeften en waarden van je doelgroep. Door een emotionele connectie te maken met je doelgroep, creëer je een band en loyaliteit met je merk.

Een slimme contentstrategie helpt je hierbij.

Positioneringsstrategie en Productstrategie

Ook het bieden van unieke producten of diensten kan bijdragen aan het onderscheidend maken van je merk. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar wat jouw doelgroep echt nodig heeft en wat hen aanspreekt. Op basis hiervan kun je een aanbod creëren dat uniek is en zich onderscheidt van de concurrentie.

Lees hier meer over het opzetten van een ijzersterk merk in mijn blog: Een ijzersterke positioneringsstrategie opzetten doe je zo.

Conclusie

Het belang van een sterk merk is groot. Een sterk merk creëren is essentieel voor het succes van je bedrijf. Mensen kiezen eerder voor een sterk merk en zijn bereid er meer geld voor te betalen. Om een sterk merk te creëren, moet je werken aan mentale en fysieke beschikbaarheid. Daarnaast is het belangrijk om je merk te onderscheiden van de massa door middel van een duidelijke merkidentiteit, consistentie in branding en communicatie, het creëren van een emotionele band met jouw doelgroep en het bieden van unieke producten of diensten. Met deze strategieën kun je jouw merk laten opvallen in de overvolle markt en je onderscheiden van de concurrentie.

Strategisch advies om winstgevend en toekomstbestendig te ondernemen.

Strategisch en toekomstbestendig ondernemen

Relevant blijven als Sterk Merk 

Lees hier hoe >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *