DeGiro Ervaring: Kun je fijn met DeGiro Beleggen?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

DeGiro is een platform waarop je zelf kunt beleggen en in het Engels wordt een platform waar je kunt investeren ook wel een “online broker” genoemd. 

Het beleggingsplatform van DeGiro richt zich vooral op particulieren en volgens henzelf bieden ze ongekende, lage tarieven aan. In dit artikel gaan we na of dit ook echt zo is en of DeGiro een betrouwbaar platform is waar je ook als beginnende belegger op een makkelijke en fijne manier kunt investeren.

Inhoudsopgave

Wat is beleggen?

Hoewel je waarschijnlijk weet wat beleggen is, wil ik het toch even kort omschrijven mocht de term nog niet helemaal duidelijk voor je zijn. In de Van Dale staat deze term als volgt beschreven: “(geld) aan iets besteden waarvan je hoopt dat het in waarde zal stijgen: zijn geld in aandelen beleggen”. Beleggen is dus het investeren van geld, in de hoop dat deze investering in de toekomst in waarde toeneemt. Als je gaat beleggen dan investeer je geld in aandelen, obligaties en andere producten. Onthoud echter wel dat het, net zoals bij alle vormen van investeren, ook mogelijk is dat je een deel van je geld of zelfs je gehele investering verliest. Investeer dus enkel geld dat je kunt missen. Tevens hebben de meeste investeringen tijd nodig, waardoor je dit geld voor een langere periode niet kunt gebruiken.

Laat je dus goed informeren. Of sluit je aan bij een Nederlands netwerk van experts die jou kunnen ondersteunen met specifieke software en waar jij jouw vragen direct aan kan stellen.

Wat is DeGiro?

Achtergrondinformatie

DeGiro is een Europese onderneming en ze zijn actief in maar liefst 18 Europese landen, waaronder dus Nederland, maar ook in Oostenrijk, Spanje, Tsjechië en meer. Ze hebben een kantoor in Amsterdam en zijn sinds 2013 actief op de Nederlands markt, maar de onderneming zelf is al gestart in 2008. Sinds 2020 is DeGiro onderdeel van het Duitse bedrijf Flatex AG, maar ze zijn verder gegaan onder hun eigen merknaam. DeGiro is ooit begonnen als een platform voor professionele partijen, maar inmiddels richten ze zich op particulieren. Hun online trading platform is intern ontwikkeld en zowel te gebruiken op desktop als mobiele apparaten. Het doel van DeGiro is beleggen toegankelijk maken voor iedereen, mede door het aanbieden van lage tarieven.

Producten van DeGiro

Je kunt bij DeGiro als particulier beleggen op diverse manieren, en je kunt investeren en handelen in de volgende producten:

ETF’s | Een Exchange Traded Fund is een makkelijke manier om te beleggen en een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Bij online broker DeGiro kun je zowel beleggen op 19 grote beurzen, inclusief wereldwijde en lokale ETF’s

Aandelen | Bij het kopen van een aandeel, koop je als het ware een klein stukje van een bedrijf. Via het platform van DeGiro heb je toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen

Obligaties | Het voordeel van obligaties is dat het vastrentende beleggingen zijn. Waarbij je gedurende de looptijd van je investering een vast bedrag aan rente ontvangt

Futures | Om te beleggen in futures heb je bij DeGiro een specifiek profiel nodig, vanwege het hoge risico dat met deze vorm van beleggen gepaard gaat

Opties | Ook het kopen van opties is, net als futures, voorbehouden voor ervaren beleggers, waaraan bepaalde voorwaarden verbonden zitten

Andere producten die DeGiro aanbiedt zijn: gestructureerde producten, beleggingsfondsen, cryptotrackers en grondstoffen

>> Wil je graag meer leren over online beleggen van een expert? Of zoek je een netwerk van experts om je heen die je kunnen ondersteunen en waar jij vragen aan kan stellen? Bekijk dan de Trading Navigation van Harm van Wijk. De Trading Navigator Methode geeft je toegang tot een complete 6-weekse cursus met software en een netwerk van experts ter ondersteuning voor al je vragen. 

Harm van Wijk Online beleggen

Heb je al enige ervaring met beleggen? Bepaal dan welke  strategie je wilt toepassen.

Met Trading Navigator van Harm van Wijk.

Ontdek hoe u met eenvoudige software inclusief cursus geld verdient op de beurs 

Meld je Direct aan!

Wat kost beleggen met DeGiro?

Als je gaat beleggen, is je doel natuurlijk om winst te behalen en hiervoor zul je rekening moeten houden met eventuele kosten die je moet betalen aan een online broker. Deze kosten zullen namelijk invloed hebben op jouw rendement. 

Alle tarieven van DeGiro zijn terug te vinden in hun tarieven overzicht, welke je onder andere kunt vinden in de footer van de pagina en kunt downloaden als een .pdf bestand. De kosten verschillen per product en zijn dus helemaal afhankelijk van jouw investeringsdoelen. Zo wordt er voor het handelen in aandelen, op het moment van schrijven, €2,- aan vaste kosten in rekening gebracht, als je kiest voor Nederlandse aandelen. Voor het beleggen in Amerikaanse aandelen hanteert DeGiro bijvoorbeeld geen commissiekosten, maar ze brengen hiervoor handelingskosten van €1,- per transactie in rekening. Deze handelingskosten blijven dus altijd hetzelfde, ongeacht het bedrag. 


DeGiro heeft als doel om beleggen mogelijk te maken voor iedereen en daarom hanteren ze een vaste kostenstructuur. Met de kostencalculator kun je precies berekenen hoeveel je ieder jaar betaalt, als je ervoor kiest om te beleggen bij DeGiro. Hier vul je jouw beleggingsplannen in, zoals: het producttype, de markt, het gemiddelde transactiebedrag en het aantal transacties per jaar. Stel dat je iedere maand €100,- euro wil beleggen in aandelen op de Amerikaanse beurzen, dan zijn de geschatte kosten op het moment van schrijven €17,86 per jaar. Wil je eens per kwartaal handelen in ETF’s binnen de gratis ETF kernselectie voor €1.000,- per kwartaal, dan zijn de geschatte kosten €14,82. Zoals je ziet zijn de kosten voor het gebruik van DeGiro goed te overzien.

Hoe begin ik met beleggen bij DeGiro?

Om te starten met beleggen op het platform van DeGiro dien je een rekening te openen en dit kan gratis met DeGiro app. Deze app is beschikbaar voor Apple/iOS en Google/Android. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om een rekening te kunnen openen en die zijn als volgt: je moet minimaal 18 jaar oud zijn, beschikken over een geldig legitimatiebewijs, beschikken over een bankrekening op je eigen naam in een SEPA zone en een fiscaal en fysiek inwoner zijn van een bepaald land, waaronder dus Nederland.

Tijdens het aanmaken van jouw account zal DeGiro om een aantal gegevens vragen, zoals: je volledige naam, je adres, je geboortedatum, je e-mail adres, je telefoonnummer, een foto van een geldig legitimatiebewijs, je fiscaal identificatienummer, je bankgegevens, je GEOlocatie en je beroepsinformatie. 

Als je al een beleggingsaccount hebt bij een andere bank, kun je na het openen van je DeGiro account contact opnemen per e-mail (overboeken@degiro.nl), waarna zij contact op zullen nemen met je huidige broker om alles over te boeken. Als je portefeuille groter dan €3.000,- is zijn hier geen kosten aan verbonden, zo niet dan kost het je €10,-.

Wat vinden gebruikers van DeGiro?

Om er daadwerkelijk achter te komen of DeGiro een betrouwbaar platform is en of je fijn met DeGiro kunt beleggen, is het slim om te kijken naar ervaringen van mensen die al klant zijn bij DeGiro. Omdat we alleen behoefte hebben aan eerlijke meningen, heb ik enkel recensies en ervaringen met DeGiro op onafhankelijke platformen doorgenomen.

Een van deze platformen is Trustpilot en DeGiro krijgt hier een score van een 3.8. Afgerond krijgt DeGiro 4 van de 5 sterren, op basis van meer dan 3.000 recensies. Dit betekent dat de score goed is en de meeste gebruikers een positieve ervaring hebben gehad met deze online broker. Laten we eens kijken wat de voor- en nadelen zijn die naar voren komen in de ervaringen van DeGiro gebruikers.

Voordelen DeGiro:

  • Het platform werkt erg eenvoudig
  • Een snelle afhandeling van transacties
  • Begrippen en termen worden uitgelegd voor de beginnende belegger
  • Lage kosten en een duidelijke kostenstructuur

Nadelen DeGiro:

  • Minder geschikt voor grote portefeuilles
  • Koersen lopen soms achter

De meningen over de klantenservice zijn verdeeld, waarbij sommige gebruikers juist te spreken zijn over het feit dat de klantenservice goed bereikbaar is en professionele hulp biedt, waarbij anderen hierover juist minder tevreden zijn.

Een ander onafhankelijk platform om een indruk te krijgen van de ervaringen met DeGiro is de Google Play Store. Hier zijn veel meer reviews achtergelaten, om precies te zijn meer dan 13.000. Hoe meer recensies; hoe betrouwbaarder het oordeel. In totaal krijgt ook hier DeGiro een positieve score van 4.2 op basis van 5. Inhoudelijk komen de ervaringen met DeGiro overeen met die op Trustpilot. Waarbij de eenvoudige werking en het gebruiksgemak van de app het meest worden genoemd. Steekwoorden die vaak terugkomen zijn: duidelijk, makkelijk en goedkoop.

Conclusie – Is DeGiro een betrouwbare online broker?

Ja. Hoewel het natuurlijk altijd afhankelijk is van jouw persoonlijke voorkeuren, vindt het overgrote deel van de gebruikers DeGiro een erg fijn platform om te beleggen. Deze online broker is met name geschikt als je op een serieuze manier aan de slag wil gaan met aandelen, ETF’s en meer. De kosten zijn overzichtelijk en de handige kostencalculator zorgt ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het platform is gericht op particuliere beleggers en ook als je geen enkele ervaring hebt met beleggen, kun je uit de voeten dankzij de passende uitleg. Je hebt de keuze uit een groot aanbod producten en beurzen, zowel lokaal als internationaal. 

>> Op zoek naar specifieke software of een Nederlands netwerk van experts die je kunnen ondersteunen en waar jij vragen aan kan stellen? Bekijk dan de Trading Navigation van Harm van Wijk. De Trading Navigator Methode geeft je toegang tot een complete 6-weekse cursus met software en een netwerk van experts ter ondersteuning voor al je vragen. 

Harm van Wijk Online beleggen

Bepaal welke  strategie je wilt toepassen.

Met Trading Navigator van Harm van Wijk.

Ontdek hoe u met eenvoudige software inclusief cursus geld verdient op de beurs 

Meld je Direct aan!

FAQ

Is DeGiro een veilige broker?

Ja, DeGiro is een gevestigde onderneming, die inmiddels in meer dan 18 Europese landen actief is. Ze hebben een kantoor in Amsterdam en zijn op meerdere manieren bereikbaar. DeGiro heeft een goede reputatie opgebouwd en gebruikers zijn erg te spreken over deze online broker. 

Is DeGiro geschikt voor beginnende beleggers?

Ja. DeGiro is juist geschikt voor beginnende beleggers en richt zich vooral op particulieren. Tijdens het beleggen zelf is voldoende uitleg te vinden, waarin ook vaktermen worden uitgelegd. Gebruikers van DeGiro geven aan dat het platform erg eenvoudig in gebruik is, ook via de app.

Wat kost beleggen bij DeGiro?

De kosten variëren en zijn afhankelijk van jouw investeringen. Met de handige kostencalculator van DeGiro kun je uitrekenen wat de geschatte kosten zijn. In dit artikel heb ik ook een tweetal voorbeelden opgenomen, zodat je alvast een idee krijgt van de kosten als je ervoor kiest om te beleggen bij DeGiro.

Welke beurzen biedt DeGiro aan?

DeGiro biedt een ruime keuze aan. Je kunt handelen in ETF’s bij 19 grote beurzen en in aandelen bij meer dan 50 beurzen, waaronder de bekende namen zoals: Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.